≡ Menu

Maailmanympärimatkan ikimuistoisimmat kokemukset TOP 5

Malesia Tioman

Ajanjakso helmikuusta 2012 helmikuuhun 2013 oli meille yhtä kokemusten ja elämysten ilotulitusta, mutta päätimme silti yrittää listata viisi kaikkein ikimuistoisinta kokemusta. Tätä meiltä nimittäin kysytään todella usein, joten onhan siihen vastattava. Tähän alkuun on todettava, että ihan kaikkein parasta vuoden mittaisessa maailmanympärimatkassa oli vapaus ja toisillemme pyhitetty aika. Ihan parasta. Mutta tulihan sitä siinä sivussa nähtyä ja koettua aika huikeita juttuja.

Tässä maailmanympärimatkan ikimuistoisimpien kokemusten TOP 5 (satunnaisessa järjestyksessä):

Purjehdus Australian Whitsundays-saaristossa

Whitsundaysin kolmepäiväiseen purjehdukseen mahtui kaikki, mitä matkalta tai retkeltä voi ikinä toivoa. Silmänkantamattomiin kirkkaanturkoosia vettä ja valkohiekkaisia palmusaaria. Auringonpaistetta. Snorklailua kirjavien kalaparvien seassa. Uimista kilpikonnien kanssa. Flengailua veneen kannelta veteen. Käsittämättömän upeita maisemia. Rentoa yhdessäoloa. Rentoa yksinoloa. Pötköttelyä veneen keulaverkossa. Hassuttelua. Kivoja ihmisiä ja hyvää ruokaa.

Jos olet suuntaamassa Australian itärannikolle pohjoiseen Queenslandiin, älä mistään hinnasta jätä purjehdusta Solway Lassilla väliin.

Lue lisää

Tuulta purjeisiin ja keula kohti Whitsundaysia

maailmanympärimatka kokemuksia

Uiminen satojen meduusojen kanssa

Oletteko kuulleet meduusajärvestä, jossa elää tuhansia meduusoja? Ja vieläpä sellaisia joiden seassa voi uida, koska ne eivät pistä eivätkä polta? Sellaisia löytyy tiettävästi ainakin kolme: Derawan-saarilta Indonesian Itä-Kalimantanista, Siargao-saarelta Filippiineiltä ja Togeanien saarilta Indonesian Sulawesistä. Viimeksi mainittu meillä oli ilo kokea, kun vietimme aikaa Poya Lisassa Togeaneilla, ja se on vailla epäilyksen häivää yksi kaikkien aikojen ikimuistoisimpia matkakokemuksiamme.

Kuvitelepa: Viidakkoisen saaren keskellä smaragdinvihreä laguuni. Ei muita ihmisiä. Kun laskeudut snorkkeleinesi veteen, et ensin näe muuta kuin syvää, vihreää vettä. Pian näkökenttääsi ilmestyy läpinäkyvä vaaleanpunainen meduusa, pian toinen ja kolmaskin. Kohta kuluttua olet satojen meduusojen ympäröimä, joista jotkut ovat vain pikkurillinpään kokoisia ja toiset vähän jalkapalloa pienempiä. Meduusat lähestyvät sykkien ja pyörivät ihoasi vasten kuin kevyet hyytelöpallerot. Ensin arastelet koskea niihin, mutta sitten huomaat, että ne eivät tosiaankaan polta. Kellut vedessä paikallasi ja tuijotat meduusojen verkkaista liikehdintää kuin hypnoosin vallassa.

Kuulostaa unelta, mutta ei ole. Tämä kokemus pitäisi mielestämme lisätä kaikille ”places to see before you die” -listoille.

Lue lisää

Uintireissulla meduusajärvellä

Arna on muuten kirjoittanut meduusajärvikokemuksestamme myös matkailulehti Mondoon, juttu löytyy numerosta 2/2016 Matkan varrella -palstalta.

maailmanympärimatka kokemuksia

Seikkailut Borneon sademetsissä

Luonto ja paikalliskulttuurit ovat meille lähellä sydäntä ja niitä sai kokea Malesian Borneossa koko rahan edestä. Muutaman viikon aikana teimme kaksi viidakkoretkeä, yövyimme Iban-heimon luona, nukuimme puumajassa, kokkasimme ruokaa avotulella, bongasimme villejä orankeja ja nenäapinoita (ja paljon muita eläimiä!), patikoimme pilkkopimeässä viidakossa, tutustuimme Borneon kasveihin ja ötököihin, veneilimme joella, näimme kiiltomatoja ja taitoimme kilometrikaupalla viidakkopolkuja. Unohtumatonta.

Lue lisää

Yökylässä pääkallonmetsästäjien luona
Patikkaretki viidakon uumeniin
Viidakkoseikkailu Kinabatangan-joella

maailmanympärimatka kokemuksia

Tana Torajan eksotiikka

Torajan alue Indonesian Sulawesissä on erikoisimpia paikkoja, joissa olemme koskaan käyneet. Se oli myös silmiä avaavin ja opettavaisin. Se oli kokemuksena niin vahva, että se säilyy mielissämme varmasti ikuisesti, niin hyvässä kuin pahassa.

Toraja on tunnettu spektaakkelimaisista hautajaisistaan, jotka kestävät monta päivää, ja joissa ei verenvuodatukselta säästytä. Pääsimme vieraiksi erään paikallisen perheen hautajaisiin, joissa teurastettiin juhlayleisön silmien edessä parikymmentä puhvelia ja lisäksi sikoja ja muita eläimiä. Hautajaisten lisäksi näimme upeita maisemia, kauniita perinnetaloja ja -kyliä sekä valtavan ystävällisiä ihmisiä. Tana Toraja kannattaa kokea kerran elämässä.

Lue lisää

Veriset hautajaiset Tana Torajan tapaan

maailmanympärimatka kokemuksia

Tiomanin paratiisisaari

Emme ihastuneet Tiomaniin ensisilmäyksellä, mutta ihan vaivihkaa ja vahingossa siitä tuli meidän paratiisimme. Paratiisi, jonka aurinkoisista ja joutilaista hetkistä unelmoimme edelleen, aina kun arjen kiireet ja velvollisuudet meinaavat saada yliotteen. On itse asiassa lähes mahdotonta edes pukea sanoiksi mikä siellä Tiomanilla nyt oli niin hienoa. Ei siellä oikeastaan ollut mitään kovin ihmeellistä. Mutta silti, siellä oli niin ihmeellistä.

Tioman ei ollut meillä itse asiassa suunnitelmissa lainkaan, mutta päädyimme sinne ystäväpariskunnan houkuttelemina. Me olimme menossa Laosiin, mutta ystävät kysyivät tulisimmeko kuitenkin heidän kanssaan lomailemaan Tiomanille. Ja mehän menimme! Tästä olemme äärimmäisen onnellisia ja kiitollisia, sillä ennen tuota matkaa olimme lähinnä hyvän päivän puolituttuja, mutta Tiomanilla meistä tuli läheisiä ystäviä. Kylläpä meillä oli hauskaa!

Ja sitten oli Nipah. Tiomanin länsirannalla sijaitseva syrjäinen poukama, jonne pääsee vain tilausveneellä ja jossa eivät puhelimet tai netit toimi. Vietimme täällä koko reissumme rennoimman ja voimaannuttavimman viikon tekemättä oikein mitään. Viikko meni nukkuessa, syödessä, lukiessa, uidessa ja jutellessa. Kävimme snorklaamassa suoraan rannalta ja bongasimme haita!

Nipah on meidän happy place.

Lue lisää

Paratiisi
Tiomanilla
Iik, vessanpöntössäni on hämähäkki!
Iloinen yllätys pinnan alla
Myrsky ja tähdenlento

maailmanympärimatka kokemuksia

 

{ 6 comments… add one }
 • Noora | Kerran poistuin kotoa 25.12.2016, 18:20

  Olipa huikean kuuluisia kokemuksia! Varmasti noin pitkältä reissulta on jäänyt mieleen kokemus poikineen, mutta voin uskoa, että jokainen noista paikoista oli unohtumaton. Maailma on onneksi täynnä niin paljon ainutlaatuisia maisemia, tapoja ja ihmeellisyyksiä. Mä en ole yleensä mikään suuri vesipeto, mutta voin vain kuvitella miten ainutlaatuiselta on tuntunut polskia tuolla meduusojen seassa.

  • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 08:34

   Kiitos Noora kommentistasi! Maailma on kyllä uskomaton paikka, kun se tarjoaa niin paljon ihmeellistä nähtävää ja koettavaa. Koluttavaa riittää koko loppuelämäksi. <3 Meduusajärvi oli niin mieletön kokemus, ettei sitä pysty oikein edes selittämään. Mutta uskoaksemme se voisi olla antoisa elämys jopa ei-vesipedolle, jos ei nyt kovasti vettä pelkää.
   PS. Pahoittelut vastauksen viivästymisestä.

 • Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 25.12.2016, 19:59

  Olette kyllä saaneet kokea vaikka ja mitä! Ohhoh! Täytyypä syventyä muutamiin otsikonki perusteella koukuttavaan juttuun vielä uudestaan ja ajan kanssa, pääsee näin etäisesti tunnelmaan mukaan 🙂

  • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 08:35

   Kiitos kommentistasi, Heidi! Toivottavasti olet löytänyt blogista kiinnostavaa luettavaa 🙂
   PS. Pahoittelut vastauksen viivästymisestä.

 • Emma / Mutkia Matkassa 27.12.2016, 09:57

  Voin kuvitella, että kysymyksiä siitä kaikkein hienoimmasta paikasta tai upeimmista kokemuksista kuulee varmaan kyllästymiseen asti! Se on myös ymmärrettävää, koska kokonaista maailmanympärimatkaa ei voi koskaan selittää kenellekään. Nämä TOP 5 -kokemukset on kyllä aivan huikeita jokainen, etenkin tuo meduusojen kanssa uiminen on jotain niin epätodellista, että huh huh!

  • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 08:36

   Kiitos Emma kommentistasi! Meduusojen kanssa uiminen oli kyllä käsittämättömän hienoa. Onneksi maailma on niin ihmeellinen paikka, että unohtumattomia elämyksiä lienee tiedossa vielä vaikka kuinka paljon, kun vain jatkaa matkustamista 🙂
   PS. Pahoittelut vastauksen viivästymisestä.

Leave a Comment