≡ Menu

Matkablogi

Cocoa etsimässä on lapsiperheen matkablogi, jossa reissataan omatoimisesti lähelle ja kauas. Erityisesti sydäntämme lähellä ovat luontoelämykset ja hyvä ruoka.

Matkablogin takana olemme me, nelikymppiset Arna ja Arto, sekä joulukuusta 2017 lähtien tytär Friidu. Matkamme suuntaavat niin Eurooppaan kuin kaukomaillekin ja ne ovat usein yhdistelmä kaupunkilomaa, luontoseikkailua ja joskus vähän rannalla löhöilyäkin. Nykyään matkustamme harvemmin, mutta pidempään ja hitaammin. Meille tärkeitä asioita matkoilla ovat luontoelämykset, hyvä ruoka ja vastuullisuus sen eri muodoissa.

Matkablogi sai alkunsa vuonna 2012, kun päätimme toteuttaa pitkäaikaisen unelmamme vuoden mittaisesta maailmanympärimatkasta. Matkablogi oli verraton keino kirjata ainutkertaisia muistoja itselle ylös, mutta myös raportoida matkan etenemisestä läheisille. Pian huomasimme, että blogilla on muitakin lukijoita kuin oma perhe ja ystävät, ja innostuimme matkabloggaamisesta tosissamme.

Suuri Seikkailu jäi taakse helmikuussa 2013, mutta bloggaaminen ei. Intohimo matkailua kohtaan ei ollut – eikä ole – kadonnut mihinkään, ja matkablogi tuntui edelleen innostavalta ja antoisalta harrastukselta. Blogi on kehittynyt alkuajoista hurjasti, mutta haluamme kehittyä edelleen niin sisällöllisesti kuin teknisestikin, ja tarjota lukijoillemme entistä laadukkaampaa matkailuaiheista sisältöä. Kahdeksassa vuodessa Cocoa etsimässä -matkablogista on tullut monipuolinen matkatiedon ja -inspiraation lähde kaikille matkailun ystäville.

Meillä on yhteistä reissuelämää takana jo viisitoista vuotta, jonka aikana on ehditty matkata yhdessä seuraavissa maissa:

  • Euroopassa: Bosnia-Hertsegovina, Espanja, Iso-Britannia, Italia, Kroatia, Montenegro, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Tšekki, Venäjä, Viro
  • Aasiassa: Hong Kong, Indonesia, Intia, Kambodza, Malesia, Singapore, Thaimaa, Vietnam
  • Oseaniassa: Australia
  • Pohjois-Amerikassa: Kanada, Meksiko, USA
  • Väli-Amerikassa: Nicaragua

Artikkeleita eri maista löydät blogin yläreunan päänavigaatiosta, jossa postaukset on jaoteltu maanosittain ja maittain.

Olemme myös julkaisseet lyhyitä matkatarinoita, jotka löytyvät tägin Tarinoita maailmalta alta. Niissä kerromme hauskoista ja oudoista sattumuksista, joita olemme kohdanneet eri maailman kolkissa.

matkablogi
San Franciscossa kesällä 2019
matkablogi
Junamatkalla San Franciscosta Seattleen kesällä 2019
matkablogi
Alaskan-risteilyllä kesällä 2019

Lue lisää

Reissupäiväkirjasta elämysmatkablogiksi – Cocoa etsimässä -matkablogin tarina

Maailmanympärimatkan ikimuistoisimmat kokemukset TOP5

Kahden reissaajan seuraan on liittynyt kolmas

Minne alle puolivuotiaan vauvan kanssa voi matkustaa?

Vauvan ensimmäinen matka – miten meni?

Romanttinen hotelliloma kahdestaan – parasta mitä pienen lapsen vanhemmat voivat toisilleen tarjota

Muita blogeja, joissa reissataan lasten kanssa

Lähtöselvitetty

Lähinnä kauempana

Lähtöportti