≡ Menu

Kuka on Coco?

Cocoa etsimässä on matkailusivusto, jonka sisällöt ovat syntyneet omien reissujemme pohjalta. Sivusto koostuu matkaoppaista, matkablogista sekä matkailuun, kulttuuriin ja ruokaan liittyvistä artikkeleista. Reissaamme lähelle ja kauas, pääasiassa omatoimisesti, ja erityisesti sydäntämme lähellä ovat Aasia ja Amerikka, hyvä ruoka ja juoma, kulttuurielämykset ja helposti saavutettavat luontokohteet.

Sivuston takana olemme me, helsinkiläiset Arna Grym ja Arto Pasanen, sekä joulukuusta 2017 lähtien tytär Friidu. Matkamme suuntaavat niin kotimaahan ja Eurooppaan kuin kaukomaillekin ja ne ovat usein yhdistelmä kaupunkilomaa, luontoseikkailua ja joskus vähän rannalla löhöilyäkin. Nykyään matkustamme harvemmin, mutta pidempään ja hitaammin. Vastuullinen matkailu on sivustollamme kantava teema.

Matkablogi vuodesta 2012

Coca etsimässä -sivusto sai alkunsa matkablogina vuonna 2012, kun päätimme toteuttaa pitkäaikaisen unelmamme vuoden mittaisesta maailmanympärimatkasta. Matkablogi oli verraton keino kirjata ainutkertaisia muistoja itselle ylös, mutta myös raportoida matkan etenemisestä läheisille. Pian huomasimme, että blogilla on muitakin lukijoita kuin oma perhe ja ystävät, ja innostuimme matkabloggaamisesta tosissamme.

Suuri Seikkailu jäi taakse helmikuussa 2013, mutta bloggaaminen ei. Intohimo matkailua kohtaan ei ollut – eikä ole – kadonnut mihinkään, ja matkablogi tuntui edelleen innostavalta ja antoisalta harrastukselta. Blogi on kehittynyt alkuajoista hurjasti, mutta haluamme kehittyä edelleen niin sisällöllisesti kuin teknisestikin, ja tarjota lukijoillemme entistä laadukkaampaa matkailuaiheista sisältöä.

Matkablogista matkailusivustoksi

Vuonna 2023 Cocoa etsimässä -sivusto käy läpi uudistusta, jonka myötä siitä tulee pelkän matkablogin sijaan monipuolinen matkailusivusto matkaoppaineen, ajankohtaisine artikkeleineen ja menovinkkeineen. Sivustoa tukeva

Vuosien varrella Cocoa etsimässä -sivustosta on tullut monipuolinen matkatiedon ja -inspiraation lähde kaikille matkailun ystäville.

Meillä on yhteistä reissuelämää takana jo kohta parikymmentä vuotta, jonka aikana on ehditty matkata yhdessä seuraavissa maissa:

  • Euroopassa: Bosnia-Hertsegovina, Espanja, Iso-Britannia, Italia, Kroatia, Montenegro, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Tšekki, Venäjä, Viro
  • Aasiassa: Hong Kong, Indonesia, Intia, Kambodza, Malesia, Singapore, Thaimaa, Vietnam
  • Oseaniassa: Australia
  • Pohjois-Amerikassa: Kanada, Meksiko, USA
  • Väli-Amerikassa: Nicaragua

Artikkeleita eri maista löydät blogin yläreunan päänavigaatiosta, jossa postaukset on jaoteltu maanosittain ja maittain.

Olemme myös julkaisseet lyhyitä matkatarinoita, jotka löytyvät tägin Tarinoita maailmalta alta. Niissä kerromme hauskoista ja oudoista sattumuksista, joita olemme kohdanneet eri maailman kolkissa.

matkablogi
San Franciscossa kesällä 2019
matkablogi
Junamatkalla San Franciscosta Seattleen kesällä 2019
matkablogi
Alaskan-risteilyllä kesällä 2019

Lue lisää

Reissupäiväkirjasta elämysmatkablogiksi – Cocoa etsimässä -matkablogin tarina

Maailmanympärimatkan ikimuistoisimmat kokemukset TOP5

Kahden reissaajan seuraan on liittynyt kolmas

Vauvan ensimmäinen matka – miten meni?

Rahat meni ja sydän jäi sinne jonnekin – takana on paras loma ikinä!

PS. Tarina sivuston nimestä päivittyy tälle sivulle myöhemmin…