≡ Menu

Paratiisi

Malesia Tioman

Istumme parhaat päivänsä nähneen mökkimme verannalla. Mökki sijaitsee rannalla, niin lähellä merta, että nousuveden aikaan aallot lähes nuolevat  alimman rappusen virkaa toimittavaa kivenlohkaretta. Aurinko on paahtanut kirkkaalta taivaalta koko aamupäivän, mutta nyt taivaan peittää vaaleanharmaa pilviverho.

Alkaa sataa.

Ensin pieniä, virkistäviä pisaroita, mutta äkkiä sade yltyy raskaaksi trooppiseksi vesiryöpyksi. Riisumme päällysvaatteet ja juoksemme nauraen mereen. Merivesi on lämmintä, lämpimämpää kuin ilma, ja taivaalta sataa kaatamalla viileää, makeaa vettä. Vettä menee silmiin ja suussa maistuu suola.

Paratiisi_dyynit

Rannan edustalla on hiekkasärkkä, joka nousuveden aikaan piiloutuu lähes kokonaan meren tyrskyihin, mutta joka laskuveden aikaan muuttuu pieneksi hiekkasaareksi. Kahlaamme särkälle ja kävelemme sen reunoja pitkin matalassa rantavedessä. Pulahdamme uimaan ja hulluttelemme kun lapset. Pikkumiestä! Mäkihyppääjää! Pommia! Pyörtynyttä imaamia!

Paratiisi_sarkka

Rusinasormisina maltamme vihdoin nousta vedestä ja käymme pitkäksemme särkän karhealle hiekalle. Aurinko porottaa siniseltä taivaalta, ympärillämme näkyy pelkkää aavaa merta, korviin ei kantaudu muuta kuin aaltojen rauhoittava pauhu. Ajatukset eivät karkaile menneeseen tai tulevaan, on vain tämä hetki. Taivaalta tippuu pieniä vesipisaroita kuin sadettajasta vaikka pilvenhattaraakaan ei näy.

Paratiisi_ranta

{ 10 comments… add one }
 • Toivoton kotirouva 27.4.2012, 10:13

  Mä aloin itkeä, kun luin tän. Ihan mahtavaa!!!

  • Cocoa etsimässä 29.4.2012, 08:24

   Hienoa, että teksti kosketti! Olimme kyllä ihan onnemme kukkuloilla tuolla, ihana paikka.

 • Pastori 30.4.2012, 08:44

  OOOOOON NIIN VIHREE KATEUDESTA JUUR NYT!!! Huh huh, onpa aivan mahtavan olonen paikka!! Tahtoo kans..:) Ei muuta ku hauskaa vappua rakkaat reissaajat! Siis aivan mahdottoman mageen olonen mesta!! 😀

  • Cocoa etsimässä 5.5.2012, 11:54

   Mahtava mesta kyllä kertakaikkiaan! Ja hyvät vaput vaan sinnekin, ihan snadisti jälkijunassa :).

 • Anonyymi 4.5.2012, 08:12

  Olin myyty tuossa aaltojen rauhoittavan pauhun kohdalla. Pysähtynyt ajan hetki kun mikään vaadi, harhauta, häiritse tai raasta huomiota.. Terveisiä kiireen keskeltä Hki:stä. // ahma

  • Cocoa etsimässä 5.5.2012, 11:55

   Lämmintä ja aurinkoista, toivottavasti hieman kiireettömämpää kevään jatkoa myös sinne Helsinkiin!

 • Dalai 5.10.2012, 10:12

  Tämä on siis Tioman saarelta? Onko tarkempia koordinaatteja? Vai oliko teksti tahalleen "nimetön" ettei turistit paikkaa pilaa??

  Terv: omaa vuoden matkaansa suunnitteleva sinkku nainen

  • Cocoa etsimässä 12.10.2012, 04:53

   Heippa Dalai, tämä on tosiaan Nipah-rannalta Tiomanilta, ei ole mikään salaisuus siis :). Tätä seuraavassa Tiomanilla-kirjoituksessa se kerrotaankin, mutta ehkä et päässyt sinne saakka. Nipah-rannalla on kaksi majapaikkaa, joista suosittelemme lämpimästi Bersatu Nipah Chaletsia.

   Hauskoja suunnitteluhetkiä ja vielä hauskempaa reissua sitten kun sen aika koittaa!

 • maailmaonsun 16.12.2012, 06:55

  täydellistä!
  Kiitos huikean hyvästä blogista, tämä on pelastanut pari sairaslomaviikkoa, kun olen ahminut reissukokemuksianne ja suunnitellut omaa pian (!) alkavaa maailmanympärysmatkaa. Varmasti tullaan pyörähtämään teille tutuilla mestoilla matkan aikana, sen verran vakuuttavia kuvauksia olette rustanneet. 🙂

  Upeaa reissun jatkoa!

  • Cocoa etsimässä 3.1.2013, 18:14

   Moikka Maailmaonsun ja tervetuloa blogiin! Mukavaa, että olet viihtynyt. Käytiinkin heti kurkkaamassa teikäläisen blogia, ryhdymme ehdottomasti seuraamaan! Oikein antoisaa matkan suunnittelua ja matkaakin tietysti sitten kun sen aika koittaa! Hauska nähdä päädyttekö samoihin paikkoihin :).

Leave a Comment