≡ Menu

Mitä tehdä Helsingissä kesällä – katso 11 vinkkiä!

Mitä tehdä Helsingissä kesällä

[Päivitetty 4.7.2018]

Me ollaan kumpikin syntyperäisiä stadilaisia ja Helsingissä koko ikämme asuttu, joten yhteensä 80 vuoden kokemuksella osataan antaa vinkki jos toinenkin kesänviettoon Helsingissä. Uskomme näiden vinkkien vetoavan erityisesti hyvän ruuan ja eläväisen kaupunkikulttuurin ystäviin, mutta löytyypä joukosta vinkit luonnossa liikkujalle, auringonpalvojalle ja lapsiperheellekin. Helsingistä löytyy kaikkea!

Konepajan Bruno

Tätä Helsinki on kaivannut! Konepajan Bruno Vallilan kaupunginosassa – vain kivenheiton päässä meiltä kotoa – on koko kaupungin oma olohuone, joka tuo mieleen niin Berliinin hipsterimestat kuin Tallinnan Telliskiven alueen. Konepajan Bruno herää henkiin viikonloppuisin, jolloin tarjolla on kirppistä, joogaa, katuruokaa, livemusaa ja klubeja sekä viihtyisä sisäterassi. Luovassa tilassa on mahdollisuus järjestää näyttelyitä, performansseja ja työpajoja. Nimensä Konepajan Bruno on saanut arkkitehti Bruno Granholmilta, joka on piirtänyt tämän kauniin rakennuksen eli VR:n vanhan konepajan 1800-luvun lopulla.

Ai että, Cocoa etsimässä tykkää!

Mitä tehdä Helsingissä kesällä Konepajan Bruno Mitä tehdä Helsingissä kesällä Konepajan Bruno

Teurastamo

Myös muutama vuosi sitten avattu Teurastamo on kävelymatkan päässä meiltä kotoa, joten täällä tulee käytyä varsin usein drinkeillä tai syömässä. Pysyvästi Teurastamolla toimii muutama ravintola kuten amerikkalaistyylinen BBQ-ravintola B-Smokery ja sen yhteydessä toimiva B-side Bar, kiinalaista katuruokaa tarjoava Ho’s Food sekä Roslundin lihamyymälän yhteydessä toimiva bistro Teurastamon Portti. Kellohallin ravintolasta saa aitoa kiviuunissa paistettua napolilaista pizzaa ja heillä on myös Teurastamon viihtyisin aurinkoterassi. Suun saa makeaksi Jädelinon jäätelöbaarissa, joka tarjoaa suussasulavan herkullista italialaista artesaanijäätelöä monessa maussa ja myös vegaanisena. Teurastamolla on myös Helsingin kahvipaahtimon ja Pasta Factoryn myymälät sekä Helsinki Distilling Companyn baari.

Teurastamolle voi tulla myös omien eväiden kera. Alueella on käytössä grilli ympäri vuoden ja appeet saa kätevästi ostettua läheisen Tukkutorin kaupoista. Piknikin voi levittää nurtsille, riippukeinujakin löytyy, samoin minikokoinen hiekkaranta!

Teurastamo on viihtyisä chillailumesta minä tahansa viikonpäivänä, mutta eloon se herää viikonloppuisin ja tapahtumapäivinä.

Mitä tehdä Helsingissä kesällä Teurastamo

Sightseeing-risteily

Kauppatorilta pääsee saaristoristeilylle useammankin firman kyyditsemänä. Me käytiin pari vuotta sitten juhannusviikonloppuna IHA-Linesin Linnoitusten Helsinki -rundilla ja jonain aikaisempana kesänä ollaan käyty jonkun muun firman risteilyllä Espoon saaristossa. Perus sightseeing-risteilyt maksavat parinkympin molemmin puolin (opiskelijakortilla saa alennusta) ja kestävät puolisentoista tuntia.  Reiteissäkään ei suuria eroja ole, eli samat Suomenlinnat ja Korkeasaaret sun muut kierretään kaikilla botskeilla – Strömmalla näyttää tosin olevan kanavareitti, joka eroaa hitusen kilpailijoiden saitsarireiteistä. Myös erilaisia teemaristeilyjä on tarjolla, esimerkiksi Sun Linesilla bileristeilyitä ja Roayl Linella kieltolakiristeilyitä. Laivoilla on myös tarjolla lounas- ja illallisristeilyjä, joiden menut ovat pikaisesti vilkaistuna hyvin saaristolaispöytähenkisiä.

Saaristoristeily oli ihan mukavaa ajanvietettä, varsinkin kun toinen meistä oli harmittavasti jalkapuolena, mutta ei valitettavasti piiruakaan sen enempää. Me oltais totta puhuen kaivattu kahdenkympin vastineeksi vähän enemmän jotain, koska nyt sitä vain puksuteltiin menemään pitkin saaristoa, ja aina välillä kaiuttimista kuului hädin tuskin kuuluva, nauhoitettu opastus tyyliin: ”Oikealla näette Korkeasaaren, jonka Juhana-herttua luovutti kaupunkilaisten käyttöön vuonna viisitoistasataakuusikymmentäyhdeksän. Nykyisin siellä toimii eläintarha.” Huokaus. Ehkä joku noista teemaristeilyistä olisi tarjonnut vähän enemmän elämyksellisyyttä – ainakin kieltolakiristeily kuulostaa houkuttelevalta. Meidän risteilyn pelasti se, että satuttiin istumaan samaan pöytään eteläafrikkalaisen pariskunnan kanssa, jotka kyselivät meiltä kovasti kaikenlaista Helsinkiin ja Suomeen liittyvää. Kiinnostavinta heille näytti olevan Löyly (”Mitä? Yleinen sauna jonka yhteydessä on ravintola, todellako?”) ja jäänmurtajat, joista nauhaopas ei hiiskunut sanaakaan.

Mitä tehdä Helsingissä kesällä saaristoristeily Mitä tehdä Helsingissä kesällä saaristoristeily

Torikahvit Hakaniemen torilla

Tsufet Hakaniemen torilla on jokakesäinen must, mieluiten useammankin kerran. Kahvisiskoilta saa vaihtuvan päivän puuron aikaisesta aamusta iltapäivään, mutta kyllä kesälomalaisen valinta on Eromangan lihis – joka on Suomen paras lihapiirakka, muuten! – tai possumunkki. Siinä missä Kauppatorilla vilisee lähinnä turisteja, Hagiksen torilla saa nauttia aidosta itäisen kantakaupungin työläistunnelmasta. Mistään ei tule kesäfiilis niin varmasti kuin tuoreen kahvin tuoksusta, sokerin sotkemista sormista, kesäiskelmiä soittavista pelimanneista ja torin yllä kaartelevien lokkien kirkunasta. Lokit eivät ole täällä yhtä röyhkeitä kuin Kauppatorilla, mutta lihiksestä kannattaa silti pitää kaksi käsin kiinni.

Helsingin jäätelötehtään tötteröt Kaivopuistossa

Stadin parhaat jätskit! Lähes satavuotiaalla Helsingin jäätelötehtaalla on neljä myyntipistettä, joista kolme Kaivopuistossa. Meidät löytää yleensä Kompassitorilta. Maista ainakin kookos- ja sitruunajädet!

Mitä tehdä Helsingissä kesällä Helsingin jäätelötehdas Mitä tehdä Helsingissä kesällä Helsingin jäätelötehdas

Piknikki Pitkänsillanrannan laiturilla

Helsingissä on monia kivoja piknik-puistoja, mutta meidän suosikkipaikka eväsretkelle on Pitkänsillanrannan laituri. Eväät saa kätevästi Hakaniemen torilta, hallista ja Alkosta, ja tasaiselle puulaiturille on mitä miellyttävintä levittää viltit ja tarjoilut. Laiturilla ei tarvitse nauttia eväistä yksin, sillä tänne kerääntyy kesäviikonloppuisin ja aika usein viikollakin paljon eri kokoisia piknik-porukoita, joista jotkut ovat ovat varustautuneet jopa pöydin ja tuolein. Elävää tai nauhoitettua musiikkiakin esitetään useimpina iltoina. Tiedämme tämän erittäinkin hyvin, sillä ennen Vallilaan muuttoa asuimme Pitkänsillanrannassa ja meillä oli ikkunat suoraan laiturille. Piknikin päätteeksi voi siirtyä huurteiselle tai parille läheisen ravintolalaiva Flying Dutchiin.

Mitä tehdä Helsingissä kesällä saaristoristeily Pitkänsillanranta

Oluet the Flying Dutch -ravintolalaivassa

Pitkänsillanrantaan parkkeerattu Flying Dutch -ravintolalaiva on meidän entinen lähibaari ja ehdoton suosikkiterassi. Kanavamainen Kaisaniemenlahti ja Pitkäsilta kaarineen tuo mieleen Damin ja jopa Pariisin. No, pikku-damiksihan tätä myös kutsutaan. Loistavan sijainnin, palvelun ja ihastuttavan ympäristön lisäksi iso plussa koko päivän paistavasta auringosta. Flying Dutchista saa muuten myös erittäin hyvää safkaa! Kokeile vaikka herkullista lohikeittoa, raikasta jokirapusalaattia tai Italialaisittain vivahdutettua burgeria.

Kävelylenkki Töölönlahden ympäri

Töölönlahden ympäristö on keskusta-asukkaan lähin kosketus luontoon. Lenkki lahden ympäri kestää kävellen tunnin ja juosten vähemmän (tai joillakin meistä yhtä kauan, köh). Matkalla voi pysähtyä ihmettelemään joutsenten, sorsien, hanhien, silkkiuikkujen, haapanoiden ja nokikanojen edesottamuksia tai syömään jätskin. Kaupungin romanttisin merimaisema löytyy Sinisen Huvilan kahvilasta, jossa on kävelyn päätteeksi mukava nauttia iso lasi raikasta mansikkamehua ja paikan päällä pyöräytetty suolainen tai makea leivonnainen. Linnunlauluun on muuten toissa kesänä avautunut toinenkin kahvila – Taideterassi – jonka yhteydessä on mahdollisuus tutustua Heleniuksen ateljee-gallerian taideteoksiin. Kolmas hyvä kahvilavaihtoehto on Töölön päässä sijaitseva kahvila Tyyni. Lahden Finlandia-talon puoleisessa päädyssä sijaitsevasta Hakuna Matata -sup-vuokraamosta voi vuokrata laudan ja lähteä lahdelle melomaan.

Mitä tehdä Helsingissä kesällä Sinisen Huvilan kahvila

Retki Pihlajasaareen

Pihlajasaari on aivan ihana kesäparatiisi vain kivenheiton eli vesibussimatkan päässä kaupungin keskustasta. Saaressa on uimarantoja – sekä kallioisia että hiekkaisia ja myös nakuilijoille omansa – saunoja (varattava etukäteen liikuntaviraston kautta), luontopolku, grillipaikkoja, telttailualue ja ravintola.

HAMin ja Kiasman näyttelyt

Sadepäiviä et stadissa voi välttää, mutta hätä ei ole tämännäköinen. Mene museoon! Helsingissä on liuta mainioita museoita, mutta nämä kaksi suositustamme  sopivat kenelle vain ja vaikka koko perheelle. Ei muuta kuin mieli avoinna taiteen pariin!

Mitä tehdä Helsingissä kesällä Kiasma Mitä tehdä Helsingissä kesällä Kiasma

Helsingin taidemuseo HAM tuo Tennispalatsin näyttelyissään esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Tänä kesänä HAMissa on syyskuuhun saakka graffiti-kulttuuria esittelevä näyttely, elokuuhun saakka 1930-luvun Pariisiin vievä näyttely sekä pitkäaikainen Tove Jansson -näyttely.

Helsinki_HAM_1 Helsinki_HAM_3

Sitten joskus kun me ollaan masseissamme ja meillä on sataneliöinen huone neljän metrin huonekorkeudella, meille muuttaa joku tämäntyylinen Marjatta Tapiola.

Helsinki_HAM_taiteilua

HAMissa saattaa päästä myös itse taiteilemaan

Kivinokka

Herttoniemessä sijaitseva Kivinokka on meille erityisen rakas paikka, sillä meidän perheellä on siellä oma pieni kesämaja, mutta Nokka toivottaa mitä lämpimimmin tervetulleeksi kaikki kaupunkilaiset ja myös satunnaiset matkailijat! Kivinokassa järjestetään toukokuulta syyskuulle erilaisia tapahtumia kuten juhannusjuhlat, kulttuuri- ja urheilutapahtumia, lasten tempauksia, luontoretkiä ja KinoKivinokka. Nokasta löytyy luontopolku ja uimaranta, ja kartanolla on mahdollista saunoa keskiviikkoisin ja lauantaisin. Kivinokassa ei voi käydä pistäytymättä munkkikahveilla legendaarisella Maijan kiskalla.

Kivinokkaan pääsee muuten myös esteettömästi, lue lisää Palmuaseman Sannan jutusta, josta löytyy muitakin hyviä Helsinki-vinkkejä.

Mitä tehdä Helsingissä kesällä Kivinokka Mitä tehdä Helsingissä kesällä Kivinokka Mitä tehdä Helsingissä kesällä Kivinokka

Tämä postaus toimikoon samalla to do -listana meille itsellemme täksi kesäksi, jota vietämme jo kolmatta kertaa putkeen lähes kokonaan Helsingissä. Ja mikäs täällä kesää viettäessä – tekemistä ainakin riittää! Postauksen kuvat ovat tältä ja edellisiltä kesiltä eri puolilta Helsinkiä.

Lue lisää Helsingin tarjonnasta ja tapahtumista My Helsinki -sivustolta.

{ 50 comments… add one }
 • Palmuaseman Sanna 5.7.2016, 21:06

  Ihana postaus! Tämä ensimmäinen lomaviikko on tästä eteenpäin ihan vailla tekemistä ja ajattelin nauttia ihanasta Helsingistä. Lähdenkin etenemään tämän listan mukaan, sillä tässä tuli paljon paikkoja, joissa en ole käynyt 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:09

   Kiva kuulla, että onnistuimme antamaan kiinnostavia vinkkejä :). Tule toki kertomaan missä näistä paikoista kävit ja mitä tykkäsit!

 • Mahtava lista. Osa tuttuja juttuja, osa ollut mielessä mutta vielä tekemättä. En muuten tiennyt, että Flying Dutchista saa ruokaa. Ja että vielä hyvää sellaista?!

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:10

   Siis kyllä, sieltä saa oikeasti hyvää ruokaa! Siellä on vissiin aasialaistaustainen kokki keittiössä ja hänen ansiostaan noiden perinteisten annosten rinnalla tarjotaan myös vähän trendikkäämpää ja etnisempää settiä.

 • Marikaw 6.7.2016, 23:44

  Konepajan Brunossa täytyy ehdottomasti käydä, vaikuttaa tosi kivalta mestalta! 🙂

  Ja Hakaniementori ja kahvisiskot. <3 Olin Hakaniemessä töissä noin kolme vuotta, ja oli ihana viettää aamupalaveri kahvisiskojen herkkujen kera.

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:14

   Käy ihmeessä Konepajan Brunossa, se on ihan mahtava! Kuultiin tosin juuri, että sen tulevaisuus on uhattuna, koska tila tullaan ehkä myymään/vuokraamaan Bauhausille! Me ollaan allekirjoitettu addressi Konepajan Brunon säilyttämisen puolesta, toivottavasti sillä on vaikutusta.

   Mä olin myös ennen Hakaniemen torin laidalla töissä ja kesäisin tuli usein käytyä torikahveilla tai puurolla Kahvisiskoilla :). -Arna

 • Tosi kiva listaus, kiitos näistä vinkeistä! Konepajan Bruno täytyy ehdottomasti käydä katsastamassa seuraavalla Helsingin-visiitillä, ja nyt alkoi melkein harmittaa ettei millään ehdi käydä tuolla Kiasman näyttelyissä… mutta ehkäpä Netolla olisi näyttely myös Brasiliassa?! 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:15

   Kiva että kelpasi :). Uskoisimme, että Neton tuotantoa saattaa olla esillä myös Brasiliassa :D.

 • Miraorvokki/Pöndekengissä 10.7.2016, 20:00

  Tuolla Konepajassa pitäisi kyllä käydä 🙂 Kiitos näistä vinkeistä! Pari tuttua ja monta uutta. Minulla on vähän vähemmän historiaa takana täällä pääkaupunkiseudulla ja vähän huonosti tunnen parhaita tekemisiä ja näkemisiä. Pitääkin aloittaa kesä-Helsingin löytäminen, NYT! 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:16

   Joko olet käynyt? Konepajan Brunossa tai jossain muissa uusissa paikoissa Helsingissä? Me ollaan nyt tutkailtu Helsingin tarjontaa oikein urakalla ja aineistoa taitaa olla kerääntynyt useammankin postauksen verran.

 • Sandra 11.7.2016, 10:12

  Olipa kiva ja oikeasti hyödyllinen postaus. Olen itsekin käynyt Helsingissä useat kerrat, mutta monesti ne on menneet joko työjutuissa tai muuten vain keskustassa haahuillessa. Tässä oli oikeasti hyviä vinkkejä sekä suomalaiselle että ulkomaalaiselle turistille, ja varmasti laitan tämän jutun linkkeihin tulevia Hesan reissuja varten.

  Mahtavan näköinen tuo Konepaja Bruno ja nuo hampparit!

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:19

   Tosi kiva että tykkäsit! Me yritettiin kerätä tähän sellaisia omia suosikkeja, joita ei välttämättä luetella ihan jokaisessa turistioppaassa. Konepajan Bruno on todellakin käymisen arvoinen paikka, ja toivottavasti se saadaan säilytettyä myös tulevaisuudessa, nyt sen tulevaisuus on nimittäin vaakalaudalla… Hampparit oli muuten Teurastamon B-Smokerysta.

 • salaine 11.7.2016, 13:03

  Kiitos hyvistä vinkeistä Helsinkiin. Olemme useasti suunnitelleet tekevämme turistiretken Helsinkiin. Sen kun teemme, pitää palata tähän juttuun. Enpä tiennyt, että tarjolla on esim kieltolakiristeilyä!

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:20

   Eipä kestä! Toivottavasti pääsette pian turistiretkelle Helsinkiin, täältä löytyy kyllä kaikenlaista kivaa tekemistä, niin kesällä kuin muulloinkin :).

 • Teija / Lähdetään taas 11.7.2016, 14:43

  On kyllä aika täydellinen lista. Vain meidän kotisaari, Laru, puuttuu 😀

  Tuo konepajan Bruno oli kyllä positiivinen yllätys. En ollut siitä kuullutkaan, ennen kuin pistäydyimme siellä kirppiksellä pari viikkoa sitten. Sehän oli tosi hieno!

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:22

   Laru onkin meille vähän vieraampaa aluetta, pitäisikin ehkä lähteä sinnekin lähimatkalle :).

   Konepajan Bruno on aivan mahtava, ja nyt meitä hirvittää jos sen ei annetakaan jatkua vaan tilalle tulee joku Bauhaus!

 • Suvi 11.7.2016, 14:48

  Kiitos, kivoja vinkkejä ja osa itselle uusia! Tuolla Teurastamolla on pitänyt käydä monet kerrat herkuttelemassa, mutta sekin on vielä jäänyt.

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:22

   Kiva että onnistuimme antamaan myös uusi vinkkejä! Teurastamolla on nyt kesällä paljon kivoja tapahtumia, mutta sinne pääsee onneksi herkuttelemaan ympäri vuoden 🙂

 • Bruno ja Teurastamo on ihan mahtavia ja vaikka omasta vinkkelistä vähän kaukana, niin onhan se kivaa että eri kaupunginosat elävöityvät noin. Kyllä tuonne on useammankin kerran täältä kaukaa Töölöstä suunnistettu ihan varta vasten 🙂

  Pitääpä muuten laittaa muistiin tuo Kiasman näyttely – siellä voisi käyttää vaikka noita tulossa olevia vieraitakin…!

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:25

   No samoin meidänkin tulee käytyä kaukana Töölössä vähän harvemmin, mutta käytiinpä me tuossa viime viikolla sielläkin seikkailemassa :). Ja ehdottomasti suosittelemme Kiasman näyttelyä vieraille! Me ollaan itse käyty tsekkaamassa se (tai ne) jo pari kertaa, ja saatetaanpa Museokortin haltijoina käydä vielä kolmannenkin :).

 • Terhi / Muru Mou 11.7.2016, 18:42

  Tuo Konepajan Bruno näyttää kivalta! Eromangan lihikset menee heti seuraavalla Helsingin reissulla testiin, sillä sattui silmään kun jotakin muuta kuin Kuopion torilla myytäviä Hanna Partasen lihapiirakoita kehutaan maailman parhaiksi! 😀

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:27

   Suutari pysyköön lestissään ja Hanna Partanen kukoissaan ;). Kyllä Eromangan lihikset vie voiton tässä kisassa ;D

 • Emma / Mutkia Matkassa 11.7.2016, 20:22

  Oi, nyt tuli ihan vinkkiähky! Ihanan lomantuntuinen postaus! Tässä tuli monta uutta juttua ja vanhoistakin kätevä muistutus, eikun siis lomareissua suunnittelemaan!

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:28

   Kiva että onnistuttiin antamaan uusiakin vinkkejä :). Kyllähän tähän aika monta vinkkiä tuli kerättyä, mutta lisääkin olisi löytynyt! Ajateltiin vain että johonkin kohtaan pitää laittaa piste ja jatkaa vinkkilistaa sitten vaikka erillisessä postauksessa :).

 • Tanja/Levoton matkailija 11.7.2016, 23:41

  Mun on pakko sanoa etten oikein välitä Helsingistä, en ole koskaan kovin innoissani sinne lähtenyt. En oikeastaan osaa sanoa mikä siinä Helsingissä tökkii. Viime kesänä kävin Suomenlinnassa, parin viikon päästä oon mahdollisesti tulossa Helsinkiin kesäreissulle. Pitää muistaa nämä vinkit 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:30

   Onneksi kaikkien ei tarvitse tykätä samoista asioista :). Meille taas Helsinki on rakas koti ja paras paikka koko maailmassa, mutta ymmärrämme hyvin jos se ei kaikkia sytytä. No mutta kävitkö kesäreissulla? 🙂

 • Hanneli /duunireissaaja 12.7.2016, 10:59

  Erinomainen lista, onneksi loma jatkuu kotinurkilla Helsingissäkin vielä kaksi viikkoa. Käytiin joskus kauan sitten tuollaisella perusristeilyllä, ja kaivattiin myöskin lisää sisältöä. Olin siinä toivossa, että 15 vuodessa asiat olisivat muuttuneet enemmän.

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:32

   Juu eipä ollut muuttunut risteilymeininki miksikään. Harmi, sillä Helsingin saaristosta saisi kyllä ihan mielenkiintoisen kun vähän yrittäisi. Arna kävi just Kööpenhaminassa minilomalla, ja sikäläisistä kanavaristeilyistä saisivat kyllä Helsingin risteilyntarjoajat käydä ottamassa oppia…

 • Kohteena maailma / Rami 12.7.2016, 14:44

  Konepaja Bruno ja Teurastamo alussa vei ajatukset niihin! Kaiken kaikkiaan erittäin kattava opas, missä oli todella paljon itselle uutta. Katsotaan, jos ehtisi lomailemaan Helsinkiin, niin tässä olisi to-do listaa myös minulle!

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:33

   Konepajan Bruno ja Teurastamo onkin Helsingin ykkösmestat tällä hetkellä (Hernesaaren ja Löylyn lisäksi, joissa ei olla vielä käyty…) ja niissä kannattaa kyllä piipahtaa jos hyvä ruoka ja hipsterimeinini yhtään kiinnostaa 🙂

 • Meidän matkassa / Monna 12.7.2016, 21:33

  Olipas kattava yhteenveto Helsingin mahiksista 🙂 Ihan harmittaa kun ei taida löytyä vapaata kesäviikonloppua buu! Mutta hei onko tuo kookosjätski tehty kookosmaidosta eli ei normi maitoa? Oon yrittänyt etsiä sellaista Suomesta tuloksetta, Thaimaassa kun ne veivät kieleni mennessään 😛

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:40

   Ja tässä oli vasta pintaraapaisu, ajattelimme postata lisää vinkkejä jossain vaiheessa kun ehdimme :).

   Tiedustelimme tuota valmistusaineasiaa Helsingin Jäätelötehtaasta ja sieltä vastattiin, että kaikki jäätelöt valmistetaan lehmänmaitoon. Kieltämättä kookosmaitojätski maistuis kyllä meillekin!

 • Pirkko / Meriharakka 13.7.2016, 10:35

  Jotain noista on sentään tullut ”tsekattua” kun tällä seudulla, ainakin osittain, aika monta kesää on tullut vietettyä sitten pääkaupunkiseudulle muuton jälkeen, olisiko ollut jotain 40 vuotta sitten 🙂
  Teurastamoa olen harkinnut tämän kesän listalle minäkin ja nuo jäätelöt tuolla rannassa voisi syödä, jos siellä joskus olisi sen verran väljempää, että espoolainen saisi autonkin parkkiin – ehkä jonain sadepäivänä 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:41

   Joo, sadepäivänä olisi varmasti paremmin tilaa. Mutta kyllähän Espoostakin pääsee Kaivariin ihan julkisilla, eikö? 🙂

 • Onpas kattava lista, joka tuli tosi hyvään saumaan minulle. Ensiviikolla nimittäin päiväkäynti Hesassa, ehkä ehtii käydä jossain näistä paikoista…ainakin torikaffeella. 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:42

   Olisi kiva kuulla että kävitkö jossain näistä paikoista Helsinki-reissullasi?

 • Tiia 14.7.2016, 05:45

  Ihania vinkkejä… mutta tuo Bruno! Pakko testata pian. Ihan huikean näköinen paikka :O

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:42

   Se on ihana! Toivotaan että se saa jatkaa myös ensi kesänä.

 • No nyt oli kyllä hyviä vinkkejä kun tullaan mieheni kanssa seuraavalle Suomen -lomalle. Hän aina haluaa kierrellä ja nähdä paikkoja, ja haluan minäkin tietenkin, mutta miten sitä muka on niin vaikeaa aina keksiä uutta näkemistä. 🙂 Eipä ole esimerkiksi tullut koskaan mieleen tuollainen risteily. Täytyypä laittaa vinkit muistiin. Kiitos niistä.

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:43

   Eipä kestä, kiva että vinkeistä oli hyötyä!

 • Hanna / Ranskatar reissaa 15.7.2016, 11:06

  Itse en osaa mennä Helsingissä juuri mihinkään keskustan ulkopuolelle ja jotenkin pidemmäksi aikaa kaupungissa ei tunnu olevan tekemistä. Näiden vinkkien avulla ehkä jopa minä pääsen pois Forum-Kamppi-Stocka -akselilta, ja löydän jotain mielenkiintoisempaa Helsinki-tekemistä 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:45

   Tämä vinkkilistaushan tuli sitten sulle kuin tilauksesta! Ydinkeskustan ulkopuolelle kannattaa ehdottomasti lähteä, mutta se on ihan totta että ilman tällaisia vinkkilistoja lähteminen voi olla hankalaa kun ei tiedä mihin mennä.

 • Lotta | Watia.fi 15.7.2016, 16:36

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Monet olivat aivan tuntemattomia. Helsingissä tulee aika harvoin vietettyä aikaa silleen, että olisi ihan aikaakin käydä jossain. Täytyisi ottaa joskus vähintään viikonloppuloma Helsingissä. Täytyy kaivaa silloin nämäkin vinkit esille. 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:46

   Kiva että onnistuimme antamaan uusiakin vinkkejä. Ja toivottavasti pääset pian Helsinki-lomalle :).

 • Martta / Martan Matkassa 15.7.2016, 18:28

  Kesä-Hesa on niin ihana <3 Aikamoinen nippu paikkoja ja täytyy myöntää moni noista on aina listallani kun vietän omia Helsinki-päiviä. Tänä vuonna valitettavasti Kesä-Hesa ja Suomi jää kokematta, mutta seuraavan kertaan sitten… Tuo Konepajan Bruno on ihan uusi tuttavuus, onko se siis Vallilan entiset hallit?

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:52

   Joo, jos tarkoitat Vallilan entisillä halleilla niitä VR:n makasiineja Aleksis Kiven kadun ja Sturenkadun kulmassa. Siellä on (ainakin) yksi niistä vanhoista halleista säilytetty ja siellä on nyt tämä kulttuuritila. Ainakin toistaiseksi, nyt sitä uhkaa lopettaminen kun VR haluaa yllättäen myydä tilan Bauhausille (!!!)…

 • Toinen syntyperäinen täällä hei! 🙂

  Melkein harmittaa että paljastatte täällä kaikkia kaupungin parhaimmistoa, esimerkiksi Kivinokassa on vuosikausia saanut olla niin rauhassa nauttimassa Maijan munkkeja. 😀

  Samoja lempparipaikkoja täälläkin. Bruno on mukava uusi tuttavuus, jonka avajaisissa taannoin kävin, ja se on ottanut kivasti tuulta purjeisiin. Teurastamo on ihan helmi, eikä vähiten läheisyytensä takia.

  Helsinki on siitä mukava paikka että aina löytyy jotain uutta, ja kaupunki on jotenkin ihan syttynyt uudenlaiseen paloon viimeisen viiden vuoden aikana. Sitä kehitetään ihan älyttömästi. Tähän listaan lisäisin vielä kauppahallit, niin Hakiksen, Kauppatorin kuin Hietaniemenkin, kuin myös Löylyn ja Hernesaaren rannan. Kaikki mahtavia kesäpaikkoja – hallit tietysti myös talvisin toimivia. 🙂

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:56

   Heh, sepä vasta olisikin jotakin, jos tämä kirjoitus saisi aikaan väentungosta :).

   Samaa mieltä siitä, että Helsinki on syttynyt uudenlaiseen paloon. Tänne on alkanut nousta kaikenlaista kivaa nimenomaan kaupunkilaisten tarpeisiin, eikä pelkkiä kauppakeskuksia miltä jossain vaiheessa näytti. Nyt vain raivostuttaa tuo VR:n suunnitelma myydä Konepajan Brunon kiinteistö niin että siihen tulisi tilalle joku hemmetin Bauhaus!

   Hernesaaren rannassa ja Löylyssä ei ole tullut vielä käytyä. Pitäisi kyllä.

 • Anna / Tämä matka 16.7.2016, 09:41

  Mukava listaus.

  Olen itse 2. polven paljasjalkainen stadilainen, mutta Hesa muuttuu niin nopeasti, että tässäkin listassa oli jo monta kokematonta kohdetta.

  Konepajan Brunon ohi on tullut ajettua monta kertaa, mutta koskaan ei ole ollut sopiva hetki pysähtyä. Nyt tullaan Hesaan ensi viikosta ja jos vain aikaa riittää, niin ehdottomasti käväisen.

  • Cocoa etsimässä 22.7.2016, 10:58

   Kävittekö Konepajan Brunossa? Sehän uhkaa nyt saada lähtöpassit Bauhausin tieltä, mikä on raivostuttavaa. No, toivottavasti se suunnitelma saadaan vielä peruttua.

   Mutta kyllä, Helsinki muuttuu tällä hetkellä todella nopeasti, ja ilahduttavasti oikein hyvään suuntaan!

Leave a Comment