≡ Menu

5 vinkkiä syksyiseen Helsinkiin

Helsinki vinkit

Helsinki, tuo kaupungeista kaunein ja parhain! Armaasta kotikaupungistamme löytyy tekemistä ympäri vuoden, mutta ajattelimme näin syksyn harmauden keskellä listata teille muutaman vinkin, mitä itse tykkäämme tehdä kun päivät alkavat lyhentyä ja ilmat viiletä.

Käy museoissa

Helsingissä on Suomen kattavin museotarjonta, jopa kuutisenkymmentä museota. Ateneum ja Kiasma lienevät useimmille tuttuja, mutta oletko käynyt Designmuseossa, Tekniikan museossa, Ratikkamuseossa, Työväenasuntomuseossa, Mannerheim-museossa tai Urheilumuseossa? Meidän lemppareita ovat Ateneumin ja Kiasman lisäksi Helsingin taidemuseo HAM ja Luonnontieteellinen museo, joissa tulee vierailtua useamman kerran vuodessa, olemmehan Museokortin onnellisia ja tyytyväisiä omistajia. Myös Hakasalmen huvila kuuluu lemppareihimme.

Helsinki vinkit

Museokortti on muuten todella hyvä hankinta, jos käyt vähänkään enemmän museoissa. Se maksaa 69 € ja sillä pääsee satoihin museoihin ympäri Suomen. Parasta Museokortissa on meidän mielestä se, että museoihin voi poiketa matalallakin kynnyksellä, ilman että käyntiin täytyy varata kahta tuntia tai että museon aihepiirin pitäisi olla superhyperkiinnostava. Me ollaan tultu museokortin myötä käyneeksi monessa museossa, joihin ei ehkä olisi tullut ostettua pääsylippua, mutta jotka osoittautuivat oikein kivoiksi vierailukohteiksi.

Ilmaisista museoista mainittakoon vielä Senaatintorin laidalla sijaitseva Helsingin kaupunginmuseo, jonka yhteydessä on myös aivan huippu lasten kaupunki, jo mainittu Ratikkamuseo sekä media-alan historiaa esittelevä Päivälehden museo.

Helsinki vinkit

Helsingin kaupunginmuseossa Senaarintorin laidalla pääset kurkistamaan menneiden vuosien Helsinkiin.

Retkeile kaupunkiluonnossa

Helsinki on siitä ihana, että täällä on luonto lähellä. Todella lähellä. Ei tarvitse kuin hurauttaa ratikalla Töölönlahdelle niin jo saa nauttia merimaisemasta, tuulen huminasta puissa ja lintulajien runsaasta kirjosta. Jos kaipaa vähän kauemmas betoniviidakosta ja liikenteen melusta, suosittelemme tekemään retken Vanhankaupungin luonnonsuojelualueelle ja sieltä edelleen Lammassaareen.

Toinen hyvä luontoretkikohde on Kivinokka, jossa voi samoilla aarnimetsässä, kiertää lyhyehkön luontopolun ja bongata lintuja. Kokeile onnistutko löytämään hiidenkirnun, joita Kivinokasta pitäisi löytyä jopa kolme kappaletta!

Kaupunkiluonto on meidän mielestä parhaimmillaan syksyllä, kun maisema pukeutuu punaisen ja oranssin eri sävyihin ja ilma on kirpsakkaan raikas. Pakkaa reppuun termarikahvit, voileivät ja kiikarit ja nauti ihanasta ulkoilupäivästä!

Helsinki vinkit

Vanhankaupungin luonnonsuojelualueella tähyilytornissa.

Hurvittele Kalliossa

Kallio oli ennen halpojen keppanatuoppien ja boheemin yöelämän luvattu kaupunginosa, mutta nykyään Kallion-kierroksen voi halutessaan toteuttaa myös astetta tyylikkäämmin. Korttelikino Rivierassa (Harjukatu 2) voi uppoutua punaiseen nojatuoliin elokuvan vietäväksi sekä nauttia samalla cocktailin ja pientä naposteltavaa. Tunnelmallinen viinibaari ja ruokaravintola Wino (Fleminginkatu 11) tarjoaa laadukkaita alku- ja biodynaamisia viinejä sekä korkeatasoisia ruoka-annoksia mutkattomassa mutta silti tyylikkäässä ympäristössä. Sivukirjasto (Fleminginkatu 5) on Karhupuiston laidalla sijaitseva viihtyisä olutravintola, jossa on runsas pullo- ja hanaoluiden valikoima sekä erinomainen palvelu. Jos rokkijalkaa alkaa vipattaa, kannattaa suunnata joko On the Rocks Kallioon (Porvoonkatu 1 eli virallisesti Alppiharjun puolella), jossa järjestetään myös livekeikkoja.

Helsinki vinkit

Lanttimatkojen Lotta ja Antti kävivät keväällä kuvaamassa Kallio-videota ja saimme kunnian toimia heidän paikallisoppainaan. Kierroksella pysähdyttiin tietysti Sivukirjastoon olusille.

Kata piknik Talvipuutarhaan

Talvipuutarha on Töölönlahden pohjoispuolella sijaitseva kaupunkilaisten – ja myös matkailijoiden – virkistyspaikka, jossa piknikin voi kattaa eksoottisten kasvien katveeseen ympäri vuoden. Talvipuutarhassa on yli 200 kasvia kolmessa huoneessa ja lisäksi viihdykettä tarjoavat altaassa uiskentelevat karpit. Eväiden nauttimiseen on varattu pöytiä ja tuoleja. Silloin tällöin Talvipuutarhassa järjestetään myös tapahtumia.

Tempaudu tapahtumiin

Kesä on Suomessa tunnetusti tapahtumien juhla-aikaa, mutta Helsingissä erilaisia tapahtumia riittää muinakin vuodenaikoina joka viikolle. Etsi ajankohtaisia tapahtumia mm. näiltä sivustoilta: Visit Helsinki, Stadissa.fi ja Helsingin kaupunki.

Pysy ajan tasalla – tilaa Pullopostia Cocolta -uutiskirje!

Haluatko kuulumisia ja vinkkejä suoraan sähköpostiisi kerran viikossa? Tilaa Pullopostia Cocolta -uutiskirje, jossa kerromme arkisia kuulumisiamme, pohdimme ajankohtaisia matkailuaiheita ja tarjoamme kivoja vinkkejä niin tapahtumiin, ravintoloihiin, kirjoihin kuin säästämiseenkin liittyen. Pulloposti käsittelee matkailua, mutta myös muuta kuin matkailua! Kannattaa siis tilata :).

Tilaa uutiskirje täältä: Pullopostia Cocolta -uutiskirjeen tilauslinkki

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment