≡ Menu

Matkailijan parhaat mobiilisovellukset TOP 10

parhaat matkailusovellukset

Sovelluskaupat ovat pullollaan matkailijoille suunnattuja mobiilisovelluksia, mutta mitkä niistä ovat oikeasti hyödyllisiä? Listasimme omat suosikkimme.

Paras Helsinki-opas: Tripsteri App

Käyttöjärjestelmät: iOS ja Android

Tripsteri App on paikallisopas, jonka vinkkaa matkailijan vähemmän tunnettujen kohteiden ja aktiviteettien pariin. Sovellus sisältää nähtävyyksiä, kulttuurielämyksiä, luontokohteita, hotelleja, ravintoloita ja shoppailumahdollisuuksia – mutta ei kuitenkaan kaikkia mahdollisia, vaan tarkasti valikoituja. Kohteiden valinnassa on otettu huomioon kestävät arvot ja ne ovat paikkoja, joissa myös – tai ennen kaikkea – paikalliset käyvät.

Sovelluksessa voi luoda omia suosikkilistoja ja karttoja reittiohjeineen tai kokeilla jotain valmiista kaupunkikierroksista. Miltä kuulostaisi vaikka kummituskierros tai AR-kierros Kaurismäen kuppiloihin? Kirppiskierros tai olutkierros?

Tällä hetkellä sovelluksesta löytyvät Helsinki-oppaan lisäksi mobiilioppaat Tukholmaan, Espooseen, Porvooseen ja Singaporeen. Tulossa on oppaat Islantiin, Lappiin, Prahaan, Berliiniin, Barcelonaan ja Tokioon.

Tämä on kuulkaa oikeesti tosi hyvä äppi, helsinkiläiset Helsinki-fanit ovat ihan lovessa! Ja kannattaa nuo muutkin oppaat ottaa käyttöön, jos olette suuntaamassa johonkin yllä mainituista kohteista.

Matkavarausten hallintaan: Tripit

Käyttöjärjestelmät: Android ja iOS

Tripit on omatoimimatkaajalle oikein hyvä apuväline. Sen avulla saa kerättyä yhteen paikkaan lentoliput, hotelli- ja ravintolavaraukset, autonvuokraukset, juna-, bussi- ja lauttamatkat sekä kaikenlaiset muut matkaan liittyvät suunnitelmat ja yksityiskohdat. Matkasuunnitelman voi myös jakaa matkaseurueen kanssa.

Plussaa siitä, että osa matkavarauksista (lentoliput, hotellivaraukset) siirtyy sovellukseen suoraan sähköpostista, mutta miinusta siitä, että suurimman osan suunnitelmista (ravintolavaraukset) joutuu naputtelemaan sovellukseen käsin. Se tuntuu vähän työläältä ja jää helposti tekemättä.

Toinen vastaava matkavarausten hallintasovellus on Google Trips.

Edullisten lentojen etsimiseen: Hopper

Käyttöjärjestelmät: Android ja iOS

Lentohintojen vertailuun on olemassa lukuisia sovelluksia, mutta Hopperissa on yksi ominaisuus ylitse muiden: se kertoo milloin on paras aika ostaa. Kuten muissakin vastaavissa sovelluksissa, hakuun syötetään kohde ja halutut matkapäivät, jonka jälkeen sovellus etsii edullisimmat hinnat. Haun jälkeen sovellus ilmoittaa kannattaako lento ostaa heti vai kannattaako odottaa. Jos sovellus ounastelee, että hinta tulee laskemaan, haun voi tallentaa, ja kun aika on oikea, siitä tulee lentojen metsästäjälle ilmoitus. Skyscanner ja Kayak ovat myös hyviä sovelluksia edullisten lentojen etsimiseen, mutta ne eivät ehdota parasta ostoajankohtaa.

Majoitusta ja elämysvinkkejä: Airbnb

Käyttöjärjestelmät: Android ja iOS

Airbnb on monelle tuttu yhteisöllinen palvelu, jonka kautta voi vuokrata yksityistä majoitusta hotelleja edullisemmin hinnoin. Airbnb-sovelluksessa voi nyt majoituksen lisäksi varata myös paikallisasukkaiden järjestämiä matkaelämyksiä. Miltä kuulostaisi vaikkapa salsailta Miamissa, saippuanvalmistuskurssi Berliinissä tai italialainen aperitivo yksityisellä kattoterassilla Roomassa? Palvelu on turvallinen, sillä se perustuu tunnistautumiseen ja muiden käyttäjien antamiin arvioihin.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että Airbnb:n majoitustoiminta ei ole kaikkialla laillista, mitä sovellus ei kerro. Selvitä siis ennen majoitusvarauksen tekemistä toiminnan laillisuus kohteessasi.

Tällä hetkellä palvelun käyttöön liittyy myös eettisiä kysymyksiä, sillä Airbnb-toiminta vääristää asuntomarkkinoita etenkin monissa suosituissa kohteissa, kuten Barcelonassa ja Venetsiassa. Itse olemme päättäneet toistaiseksi pidättäytyä Airbnb-vuokrauksista juuri näissä suosituimmissa turistikaupungeissa.

Matkareittien suunnitteluun: Rome2Rio

Käyttöjärjestelmät: Android ja iOS

Rome2Rio-sovellus on maailmanlaajuinen reittiopas, joka kertoo miten päästä pisteestä a pisteeseen b silloinkin kun lähtöpiste ja kohde ovat eri mantereilla. Palvelu kattaa lennot, lautat, junat, bussit ja autoilureitit yli 150 maassa ja se tarjoaa eri reitti-, hinta- ja aikatauluvaihtoehtoja.

Jos tarvitset maailmanlaajuisten reittien sijaan paikallisia karttoja, kokeile Citymaps2Go-sovellusta, joka sisältää offline-karttoja ja matkavinkkejä, tai Citymapperia, joka sisältää offline-karttoja ja reittioppaita.

Pakkaamisen avuksi: Packpoint

Käyttöjärjestelmät: Android ja iOS

Aiheuttaako matkalle pakkaaminen suurta päänvaivaa? Packpoint-sovellus jeesaa. Se luo valmiin pakkauslistan matkakohteen, matkustusajankohdan, sääennusteen ja suunniteltujen aktiviteettien mukaan. Kun olet kertonut sovellukselle minne aiot matkustaa ja milloin, sekä mitä aiot matkallasi tehdä (esim. patikoida / bilettää / kokoustaa / illallistaa hienossa ravintolassa), sovellus luo sinulle tuossa tuokiossa valmiin pakkauslistan, jota voi muokata ja jonka voi jakaa matkaseurueen kesken.

Kustannusten jakamiseen: Splittr

Käyttöjärjestelmät: Android ja iOS

Tämä on ihan älyttömän kätevä sovellus, jos matkustat ystävän kanssa tai isommassa porukassa! Maksatte ehkä vuorotellen laskuja, mutta ette tahdo pysyä kärryillä kuka on maksanut mitä. Meille tämä on ainakin tuttu tilanne, kun matkassa on meidän kahden lisäksi joku muu, sisko tai äiti tai kaveri. Splittr-sovellukseen luodaan matkakohtainen ryhmä, jolle lisätään matkaseurueen jäsenet. Jokaisen maksun osalta sovellukseen syötetään summa, kuka sen on maksanut ja keiden kaikkien kesken se jaetaan. Päivän tai matkan lopuksi sovellus ilmoittaa kuka on kenelle velkaa ja minkä verran. Eipä vähän kätevä!

Valuuttamuunnoksiin: XE Currency

Käyttöjärjestelmät: Android ja iOS

Me ollaan käytetty XE Currencyn deskariversiota jo vuosia, sillä sen valuuttakurssit vastaavat todellisia paremmin kuin kaupallisten valuutanvaihtopalveluiden. Hokattiin hiljattain, että XE Currencyllä on tarjolla myös mobiilisovellus, joka sisältää matkailijalle kätevän apuvälineen XE Travel Expense Calculatorin. Peruslaskurilla saa arvioitua pikaisesti kustannusten euromäärän noin suurin piirtein, ja matkakululaskurilla saa laskettua tarkemman kurssin syöttämällä siihen oman pankin vaihtokulut tai paikallisen valuutanvaihtopisteen kulut. Mikä parasta ja jopa välttämätöntä, sovellus toimii myös offline.

Kielihaasteisiin: Google Kääntäjä

Käyttöjärjestelmät: Android ja iOS

Google Translate on klassikko. Siinä missä sen käännökset muista kielistä suomeen aiheuttavat lähinnä naurunpyrskähdyksiä, toisin päin homma toimii varsin smoothisti. Ja tärkeintähän on se että tulee ymmärretyksi, ei että kommunikointi tapahtuu kaikkien kielioppisäännösten mukaan. Sovellus on helppokäyttöinen: syötä vain sana tai virke lähdekielikenttään ja valitse kohdekieli niin tadaa, käännös on valmis! Voit joko puhua sen itse, tai antaa sovelluksen puhua puolestasi. Sovelluksesta voi ladata myös offline-version.

Tunnelman fiilistelyyn: Spotify

Käyttöjärjestelmät: iOS ja Android

Musiikinkuuntelupalvelu Spotify ei äkkiseltään kuulosta matkailusovellukselta, mutta mikäpä ettei! Ainakin meillä musiikki on niin tärkeä osa myös matkailua, että ilman asianmukaista Spotify-listaa ei enää tule lähdettyä juuri mihinkään.

Ennen matkaa on mukava virittäytyä kohteen tunnelmaan lataamalla Spotifysta paikallista musiikkia ja kuuntelemalla sitä matkalle valmistautuessa. Kohteessa listaa voi täydentää paikan päällä kuulemallaan musiikilla. Kun lista pyörii koko matkan ajan esim. majapaikassa hengaillessa, kohteen tunnelmaan on helppo palata kotona valokuvia katsellen ja soittolistaa kuunnellen. Nykyisin meillä valitaan kotona soitettava musiikki aika usein näin: ”Mitä sä haluaisit kuunnella?” ”Laita vaikka New York. Tai ehkä sittenkin Meksiko!”

Tutustu meidän Lontoo-soittolistaan ja sen taustoihin

[Päivitetty 10.1.2019]

Ilmianna omat sovellussuosikkisi kommenttikentässä!

{ 8 comments… add one }
 • Antti Kanto 4.11.2017, 22:01

  Kartat jne: G-Maps nauramatta ylivoimainen. Muistaa ladata joko offline kartan tai istten vetää paikallisella simillä. Paras ominaisuus on Joukkoliikenteen aikataulututkimus. Toimii varsinkin Aasiassa! Sekä ”omat paikat”

  Matkustamiseen: Grab / Uber , huikeet taksisoftat joista Grab toimii SE-Asiassa tosi hyvin.

  Majoitukseen: Airbnb pääasiassa. Booking.comin hyvä puoli on varaus ilman maksua, jos vaikka jokin ei toteudukkaan.

  G-Translate! Ihan sama miten käytät, loisto appi.

  Evernote: Saa KAIKEN talteen! Korttien ja vakuutusten tiedot, kuittien kopiot jne. Ylivoimainen paperien tallennus sovellus kaikkeen!

  Kustannuksiin Spliwise, toimii kuin pekoniin kääritty parsa! Eli helvetin hyvin! Täräyttää henkilöt ja jakaa siihen mitä kukakin velkaa. Toimii tosi hyvin, löytyy saman tekijän pöytäkohtainen ravintolalaskun jakaja, jos tuntuu ettei 8 hengen 8 tunnin illallinen ihan ole helpoimmasta päästä sumplia kuka on kellekin velkaa.

  Tripadvisor: Kun ei jaksa ettiä sopivaa ravintolaa vaan haluaa mahd. pian safkaa joka täyttää kriteerit. Helppo suodatella hinnan / laadun jne perusteella. Tosin pitää olla tarkkana ettei usko ihan kaikkea mitä siellä puhutaan.

  G-mailin INBOX. Mahtava ominaisuus niputtaa kaikki xx sähköpostit matkoiksi jolloin kaikki lennot jne sähköpostit löytyy helposti.

  Lukemiseen: Pocket, tallenna artikkeleita nopealla napin painalluksella. Puhelin lataa ne artikkelit offline tilaan luuriin ollessaan verkossa ( ainakin jos ohjelman aukaisee niin että puhelin tajuaa synkronoida ne) ja niitä on tosi kiva sitten lukea esim lentokoneessa.

  Netflixin ja Youtuben offline videot. Riippuen vähän maasta niin toimivat, huikeeta!

  YR.no : Sää, paras sää sivusto mitä on. (Piste)

  -Otetaan kaikki mitä tulee!

  -Antti
  <3 kaikille

  • Cocoa etsimässä 13.11.2017, 17:31

   No tässähän tuli vinkki poikineen! Osa onkin entuudestaan tuttuja, mutta monta uutta appia menee kyllä tän myötä kokeiluun. Kuten myös pekoniin kääritty parsa :D. Erityiskiinnostuksen herättivät Evernote, Slipwise ja Pocket. Tripadvisorin arvioita tulee tutkittua paljon just erityisesti ex tempore -ruokapaikkoja etsiessä, mutta niitä pitää tosiaan osata lukea oikealla tavalla, kuten sanotkin. Meillä matkailijoilla kun on niin erilaisia makuja ja erilaisia vaatimuksia, ja lisäksi pitää vielä huomioida ko. palvelun luotettavuus… Hyvä kooste tässä kyllä!

 • Asko Leppilampi 5.11.2017, 11:46

  Olipa erinomaisia vinkkejä. Kiitos teille molemmille.

  • Cocoa etsimässä 13.11.2017, 17:41

   Kiitos Asko kommentista, kiva että vinkeistä oli hyötyä!

 • Jenni / Unelmatrippi 5.11.2017, 13:38

  Googlen appsit (Maps, sähköposti, Drive), ehdottomasti Freedomen VPN surffailun suojaamiseen julkisissa verkoissa ja Here maps navigointiin – siinäpä ne kirkkaimmat reissusovellussuosikkini oikeastaan ovat. Toki näitä kaikkia tulee käytettyä ihan muutenkin. Karttasovelluksissa on parasta, että ne eivät vaadi nettiyhteyttä, kun vain muistaa ladata kartat valmiiksi offlineen. Myös Driveen voi tallennella huoletta, ja sitten verkon äärellä se päivittyy heti ajan tasalle. Mulla on tapana pitää reissuilla ns. päiväkirjaa, jonka tallennan aina Driveen. Välttelen viimeiseen asti turhaa työtä, joten en todellakaan käyttäisi sovellusta, johon pitäisi syöttää matkatietoja, jotka mulla olisi jo jossain toisessa paikassa olemassa. Sähköpostit riittävät siis vallan hyvin. Gmailissa meilejä voi näppärästi luokitella, kuten Antti tuossa edellä totesikin, joten en koe tarvitsevani reissuja varten muuta systeemiä varausten hallinnointiin.

  Suomessa HSL:n sovellus Oma matkakortti ja VR mobiili ovat aika ahkerassa käytössä (ensin mainittu toki ihan arjessa, kun Helsingissä asun). VR mobiili oli muistaakseni pakko ladata, jotta pystyy hyödyntämään Veturi-alennuksia. Valokuvien varmuuskopiointiin niin arjessa kuin reissussa käytän myQNAPcloudin omaa sovellusta, joka toimii kuin tauti – jos vain netti toimii. Samaten niin arjessa kuin reissussa käytän yhteydenpitoon erilaisia pikaviestinsovelluksia, joista puhelujen soittamiseen suosikkejani ovat WhatsApp ja Skype. Näistä ei tosin ole iloa, jos ei ole nettiä.

  • Cocoa etsimässä 13.11.2017, 17:53

   Kiitos lukuisista vinkeistä! Karttasovelluksia me ei ihan hirveesti käytetäkään, kun ei autoilla. Kaupungilla navigointiin riittää Google Maps oikein mainiosti. Noissa Tripitissä ja Google Tripsissä on se hyvä puoli (asiakirjahallinnan lisäksi, jos sitä toiminnallisuutta ei koe tarvitsevansa), että niihin voi halutessaan rakentaa laajempaakin matkasuunnitelmaa. Joskin täydellisiä ne eivät siihenkään ole, vaan meidän nähdäksemme sellainen kunnon matkasuunnitteluappi markkinoinoilta vielä puuttuu. Valokuvat meillä menee suoraan iCloudiin, joka tuli otettua käyttöön sen jälkeen kun luuri varastettiin Berliinissä pari vuotta sitten :/. VR:n appi onkin käytössä, vaikka harmillisen harvoin tulee kotimaassa junailtua. Oma matkakortti -nimistä sovellusta ei Apple Storesta löytynytkään, mutta onkohan se sama kuin Matkakortti? Näytti olevan maksullinen ja saaneen suorastaan surkeita arvioita, joten ei tee mieli kokeilla. Onkohan kyse samasta appista?

 • Anni|Rajatapaukset 10.1.2019, 17:34

  Toi Hopper täytyykin ottaa testiin, oon tässä juuri pähkäillytkin että koskahan lippuvuoden lennot Australiaan kannattais ostaa. Jospa siitä olis vaikka apua!

  Mulla on kanssa käytössä Antin mainitsema Splitwise, kuulostaa siltä että se toimii hyvin pitkälti samanlailla kun tuo sun mainitsema. Kustannusten jakoon ihan hemmetin kätevä!

  • Cocoa etsimässä 13.1.2019, 09:28

   On luultavasti apua! Me kytätään parhaillaan lentoja Seattleen / San Fransiscoon kesälle, ja Hopper suosittelee vielä odottamaan.

   Kustannusten jakoon meillä ei ole hetkeen ollut tarvetta, mutta seuraavan kerran kun on, täytyy testata tuo Splitwise.

   Ah, Australia, sinne kyllä mieli halajaisi. Kivaa matkan odotusta sinne!

Leave a Comment