≡ Menu

Tunnelmia Tallinnan joulumarkkinoilta

Tallinnan joulumarkkinat

Cocoa etsimässä -blogin Instagramia seuraavat tietävätkin, että me oltiin viime viikonloppuna pienellä hemmottelumatkalla Tallinnassa. Ohjelmassa oli herkuttelua, hemmottelua, rentoa yhdessäoloa ja yksi yllätysohjelmanumerokin, mutta reissun ajankohta valikoitui pelkästään Tallinnan tunnelmallisten joulumarkkinoiden perusteella.

Kesän jälkeen paras ajankohta matkustaa Tallinnaan on ehdottomasti joulumarkkinoiden aikaan. Me ei olla aikaisemmin oltu, mutta tulevaisuudessa meinataan ottaa joulumarkkinareissu ihan perinteeksi. Yleensä meillä on ollut tapana pysytellä mahdollisimman kaukana Raatihuoneentorin turistiryysiksestä, mutta joulumarkkinoiden aikaan siellä on ihan omanlaisensa tunnelma. Jouluvalojen loisteessa paistattelee valtava joulukuusi, taustalla raikuvat iloiset joululaulut, höyryävän kuuma glögi tuoksuu kirsikoilta ja mausteilta. Levollisen oloiset porot rouskuttavat heinää omassa aitauksessaan ja lapset jonottavat jännittynein ilmein joulupukin juttusille. Joulufiilis!

Markkinoiden aikaan tori on täynnä kojuja, joissa myydään virolaisia käsitöitä kuten neuleita, kynttilöitä, keramiikkaa, joulukoristeita ja -kortteja, herkkuja joko heti nautittavaksi tai pukin konttiin sekä lämmittävää glögiä. Emme itse tällä kertaa ostaneet mitään, sillä emme oikeastaan harrasta joululahjoja eivätkä myynnissä olevan tavarat kaikessa värikkyydessään ja koristeellisuudessaan olleet ihan meidän makuun. Mutta tunnelmasta ja glögistä nautimme kyllä täysin rinnoin! Pörräsimme markkinoilla sekä lauantaina että sunnuntaina, niin päivällä kuin ilta-aikaankin, emmekä totta puhuen olisi sunnuntai-iltana millään malttaneet lähteä kotiin…

Pohdittiin tässä jo, ehtisikö sitä piipahtaa vielä toisenkin kerran lähempänä joulua, ihan vaikka vain päiväseltään. Tallinkin päiväristeilyjen hinnat lähtevät 26 eurosta, ja arkipäivinä äkkilähtöjä voi saada tarjouksesta vieläkin edullisemmin, ei ollenkaan paha! Muutaman tunnin maissaoloaikana ehtisi kierrellä joulumarkkinoilla ja käydä jossain hyvässä ravintolassa syömässä (niitä muuten riittää – vinkkejä tulossa!). Toki yön yli kestävä viikonloppureissu on monin verroin kivempi, kun markkinoiden tunnelmasta ja hyvistä ravintoloista saa nauttia iltaan asti, mutta kyllä päiväristeilylläkin ehtii.

Näiden Instagramissa viime päivien aikana julkaistujen kuvien myötä toivotamme teille kaikille oikein tunnelmallista joulunaikaa!

One more picture from the Tallinn Christmas market! They have all these cute stalls around the Town Hall Square, where they sell all kinds of gifts, souvenirs and delicacies. This lady sells spicy almonds. #tallinna #tallinn #visittallinn #oldtown #townha

Puisesta kärrystä sai mausteisia manteleita ja monenmoista muutakin herkkua.

A quick stop at the Christmas market between the Tallinn Legends museum and the spa, and look who we saw! It's Rudy! #tallinn #tallinna #oldtown #christmasmarket #visittallinn #rudolftherednosereindeer #reindeer #pariskunnanmatkablogi #hemmotteluviikonlop

Petteri Punakuono nautti makoisasta heinäpaalista aitauksessa, jonka se jakoi muutaman muun poron kanssa. Aitaus oli melko suuri ja siellä näytti olevan suojaisia sopukoita piilopaikoiksi, joten porot eivät näyttäneet lainkaan kärsiviltä tai stressaantuneilta.

Children from all around the world had left their Christmas letters for Santa. #tallinna #tallinn #visittallinn #christmasmarket #oldtown #townhallsquare #santaclaus #christmastree #christmasmood #pariskunnanmatkablogi #hemmotteluviikonloppu #matkalla #ma

Torin keskellä nököttävän valtavan joulukuusen oksille oli ripustettu kirjeitä, kortteja ja koristeita. Tässä lienee toiveita joulupukille?

How about a stroll around the Tallinn Christmas market, with a cup of delicious hot wine, Christmas carols playing in the background? We wanna go back! #tallinna #tallinn #visittallinn #oldtown #townhallsquare #christmasmarket #pariskunnanmatkablogi #hemm

Tunnelmallisimmillaan joulumarkkinat ovat hämärän laskeutuessa, kun ei ole vielä aivan pilkkopimeää ja valot ovat syttyneet valaisemaan toria.

The fairytale atmosphere of the Tallinn Christmas market at nighttime. You wanna go, don't you? We certainly do, even though we just visited... #tallinna #tallinn #tallinnoldtown #oldtown #townhallsquare #christmasmarket #pariskunnanmatkablogi #hemmottelu

No on pilkkopimeälläkin kyllä ihan tosi tunnelmallista!

So much fun we had last weekend in Tallinn! And let us assure you, there was only half a cup of hot wine consumed at this point 😝. #tallinna #tallinn #christmasmarket #pariskunnanmatkablogi #hemmotteluviikonloppu #hassuttelu #

Sit me oltiin ihan kreisejä!

A hot wine stall and some happy faces. We are ready for you, Christmas! #tallinna #tallinn #visittallinn #oldtown #townhallsquare #christmasmarket #christmasmood #joulufiilis #joulumarkkinat #glögi #pariskunnanmatkablogi #hemmotteluviikonloppu

Ja sit ihan tavallisen söpöjä 🙂

Look! Isn't that the old man himself? #tallinna #tallinn #visittallinn #christmasmarket #oldtown #townhallsquare #santaclaus #santa #joulumarkkinat #joulupukki #matkalla #matkailu #matkablogi #travelblog #travelbloggers

Kukas se siellä!

 

*Matka toteutettiin yhteistyössä VisitTallinnan, Tallink Siljan ja Hotel Telegraafin kanssa. Matkasuunnitelman teimme kuitenkin itse, ja mielipiteet ovat tietenkin omiamme.

Instagram Travel Thursday

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä Suomessa toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä. Meidät löydät Instagramista nimimerkillä @cocoaetsimassa.

{ 36 comments… add one }
 • Viherpiipertäjä täällä järkyttyy vähän poroista kaupungin keskustassa, mutta mukava kuulla, että aitaus oli iso ja porot pääsivät halutessaan piiloon! 🙂 Upeita tunnelmia ihanan jouluisesta Tallinnasta!

  • Cocoa etsimässä 3.12.2015, 13:05

   Tottahan se on, ettei eläinten paikka ole kaupungin keskustassa ihmisten pällisteltävänä, mutta nämä eivät tosiaan näyttäneet lainkaan kärsiviltä, joten me ei jaksettu tällä kertaa järkyttyä :). Toivoa kyllä sopii, etteivät samat porot joudu lusimaan torilla loppiaiseen asti.

 • Terhi / Muru Mou 3.12.2015, 14:50

  Risteilyjen hinnat ei todellakaan päätä huimaa! Jos asuisin Helsingissä, kävisin Tallinnassa fiilistelemässä joulua monta kertaa! 🙂

  • Cocoa etsimässä 3.12.2015, 14:57

   Tuo on kyllä harvinaisen totta! Me ei tosin olla kovin suuria risteilylaivojen ystäviä, joten kahden tunnin laivamatka suuntaansa rokottaa vähän Tallinnassa ramppaamista. Tämä viimeisin reissu me tehtiin Business Loungessa, mikä oli todellakin meille sopiva tapa matkustaa, mutta se ei taas tule kovin halvaksi jos usein reissaa.

 • Jenni / Globe Called Home 3.12.2015, 20:42

  Mä en Suomessa asuessa edes tajunnut Tallinnan joulumarkkinoiden olemassaoloa, mikä on pienoinen ihme. Vasta Keski-Eurooopan joulumarkkinakokemusten jälkeen olen ruvennut toden teolla arvostamaan muiden kaupunkien markkinamahdollisuuksia, ja jos nyt asuisin Helsingissä, niin aivan varmasti suuntaisin tuonne päiväksi!

  • Cocoa etsimässä 4.12.2015, 09:28

   Pakko myöntää, että ei mekään olla aikaisempina vuosina ajateltu edes koko Tallinnan joulumarkkinoita, mikä nyt tuntuu ihmeelliseltä. Keski-Eurooppaan pitäis kyllä päästä joulumarkkinoille, Saksaan tai Belgiaan tai Tsekkiin tai johonkin. Ehkä ens vuonna!

 • Mä haaveilin meidän viimekesäisen Tallinnan reissun jälkeen, että oltais palattu vielä marras-joulukuussa takaisin – joko marraskuun ruokatapahtumaan tai joulukuun joulumarkkinoille, mutta eipä tässä nyt sit enää jaksanut (tai uskaltanutkaan) lähteä sinne vyörymään 😉 Jos sit jakautumisen jälkeen tehtäis vaikka eka perheloma Tallinnaan, haha! 😀

  • Cocoa etsimässä 4.12.2015, 09:28

   Tallinna on erittäin hyvä perhelomakohde, voisin kuvitella :).

 • Henna /suurin onni 4.12.2015, 15:47

  Ihanan tunnelmallisen näköistä! <3 Vähän alkoi kutkutella, pitäisikö itsekin piipahtaa tuolla… 🙂

  • Cocoa etsimässä 5.12.2015, 10:46

   Kyllä ilman muuta kannattaisi piipahtaa!

 • Maarit 4.12.2015, 19:50

  Mulla on ollut jo pitkään pieni Tallinna kuume! Olisi ollut kyllä kiva lähteä joulumarkkinoille, mutta taitaa jäädä tältä vuodelta väliin. Aika ihania kuvia olette ottaneet itsestänne! 🙂

  • Cocoa etsimässä 5.12.2015, 10:48

   Kiitos =D. Tallinna on ihan mahtava ja vieläpä niin lähellä. Jos ei tänä vuonna niin ehkä ensi vuonna? Ja sinnehän pääsee onneksi vuoden ympäri :).

 • Ansku BCN 4.12.2015, 22:50

  Joulumarkkinoille iso <3! Tuoksuvat glögit ja ehkä jopa vohvelit, ihanat joulukoristeet, musiikki… En kestä ajatusta, että tänä vuonna joudun tyytymään Barcelonan tarjontaan!

  • Cocoa etsimässä 5.12.2015, 10:53

   Joulumarkkinoissa on kyllä sitä jotakin! Vohvelit muuten tosiaan, ne olisikin sellainen herkku joka maistuisi markkinoilla! Olikohan tuolla Tallinnassa vohveleita? Ei ainakaan osunut silmään, mutta me oltiin toisaalta just tulossa tai menossa syömään, joten ei katseltu herkkukojuja sillä silmällä. Meidän mielestä Barcelonan tarjontaan tyytyminen ei kuulosta ollenkaan kamalalta :), mutta minkäslainen joulumarkkinameininki siellä muuten on? Me ei olla ikinä oltu siellä niin lähellä joulua. Viime vuonna oltiin marraskuun alussa, mutta silloin ei sentään ollut vielä joulusta tietoakaan.

 • Teea | Curious Feet 6.12.2015, 17:30

  Tallinna on Helsingistä käsin ihanan lähellä. Ja halpaahan sinne on mennäkin. Normihinnoillakaan ei ole paha, mutta jatkuvasti tulee kympillä erilaisia tarjouksia päiväristeilystä vastaan. On tehnyt monesti mieli piipahtaa, mutta Tampereelta käsin ei sitten noin vain jaksakaan lähteä liian aikaisen aamuherätyksen takia ja matkat siihen päälle tulevat alelipuillakin helposti kalliimmiksi kuin laivat Helsingistä :D. Tallinnassa on kuitenkin aina ihanaa ja virkistävää käydä.

  • Cocoa etsimässä 7.12.2015, 21:40

   Totta, tarjouksia on koko ajan. Niitä voisikin alkaa kyttäillä vähän aktiivisemmin, koska Helsingistä pääsee kyllä tosi helposti ex tempore -reissullekin. Tampereelta hintaa tulee tosiaan vähän enemmän, mutta ehkä sieltäkin voi aina silloin tällöin poiketa, jos vaikka pysähtyy matkalla Helsinkiin yöksi :).

 • Milla - Pingviinimatkat 6.12.2015, 20:40

  Olipa mukava päästä Tallinnan joulutorille teidän postauksen myötä, kun meiltä jäi lopulta kuitenkin välistä. Hassu juttu, että vaikka kuinka muuten en ole varsinaisesti mikään jouluihminen, niin joulutoreissa on mukavaa fiilistä minkä kokee mielellään 🙂

  • Cocoa etsimässä 7.12.2015, 21:42

   Kyllä näin on! Eikä sitä joulua tartte ihan hirveästi kotona edes laittaa, kun käy tankkaamassa sen joulufiilisannoksen joulumarkkinoilla :). Onhan noita kyllä stadissakin kivoja onneks, täytyykin käydä lähempänä joulua kierroksella.

 • Kaukokaipuun Nella 7.12.2015, 20:27

  Suosikkipariskunta siellä reissailee, ihanaa! <3

  • Cocoa etsimässä 7.12.2015, 21:43

   <3

 • Marikaw 7.12.2015, 21:35

  Mulla on perjantaina tarkoitus lähteä risteilylle Tallinnaan ja fiilistelemään joulutunnelmaa! Tää viritteli kanssa mukavasti tunnelmaan, nää kuvat oli ihania. 🙂

  • Cocoa etsimässä 7.12.2015, 21:43

   Ihanaa! Tunnelmallista matkaa!

 • Heidi / Auringon alla 8.12.2015, 17:36

  Ihastelinkin näitä tunnelmallisia kuvia Instassa! Jos asuisin Helsingissä, kävisin varmasti useasti Tallinnassa ihan vaikka vaan päiväseltään 🙂

  • Cocoa etsimässä 9.12.2015, 12:35

   Pitäisi itsekin muistaa, että se on tosiaan tuossa ihan vieressä.

 • Arja / Haavematkoja 8.12.2015, 22:11

  Mulla on tainnut varsinaiset Tallinnan joulumarkkinat jäädä kokematta – viime vuonna olin siellä marras-joulukuun vaihteessa, mutta jotenkin vaikutti ettei markkinahumu ollut vielä parhaimmillaan. Tänä vuonna vierailin Tallinnassa jo marraskuun puolivälissä, mutta josko ensi vuonna talvivisiitin osuttaisi sitten ihan markkinoiden takia pidemmälle joulukuuhun. Tunnelmallisia kuvia 🙂

  • Cocoa etsimässä 9.12.2015, 12:36

   Ehdottomasti kannattaa ensi vuonna tähdätä joulumarkkinoiden aikaan paikalle :). Nyt marraskuun lopussa oli kyllä jo ihan tohinaa, vaikka varmasti rauhallista joulunalusviikonloppuihin verrattuna.

 • Annika | Travelloverblogi 10.12.2015, 15:53

  Tallinna on liian aliarvostettu matkakohde. Kai se on suomalaiselle liian lähellä tai jotain? Joulumarkkinoissa oli melkeinpä keskieurooppalainen tunnelma. Samaa taikaa ei ollut enää päivällä. Markkinoilla tosiaan kannattaa pyöriä ilta-aikaan.

  • Cocoa etsimässä 22.12.2015, 10:01

   Tallinna on ehkä vähän nousussa tällä hetkellä, suomalaistenkin keskuudessa, meillä olis sellainen kutina? Mutta erinomainen matkakohde se on kyllä. Se on lähellä ja siellä on tosi paljon hyviä ravintoloita ja kivoja kauppoja, sellaisiakin joita Suomessa ei ole.

 • Kohteena maailma / Rami 27.11.2016, 18:15

  Itse en ole kyllä Tallinnaa koskaan pitänyt aliarvostettuna kohteena vaan päin vastoin! Olen sinne kymmeniä reissuja tehnyt ja ensi viikonloppuna olen menossa sinne nauttimaan joulutoritunnelmasta ja hyvästä ruuasta&juomasta. Eli sikäli sopivaan aikaan tuli tämä teidän fiilistelypostaus 🙂

  • Cocoa etsimässä 27.11.2016, 19:07

   Me rakastetaan Tallinnaa ja käydään siellä itsekin nykyään useamman kerran vuodessa, juurikin nauttimassa tunnelmasta ja hyvästä ruuasta (se huippuravintoloiden määrä!). Ja ollaan muuten menossa ensi viikonloppunakin, ollaankohan samaan aikaan, lauantaina? Glögitreffit torilla?

   • Kohteena maailma / Rami 28.11.2016, 18:58

    Lauantaina ollaan alkuillasta tulossa pariksi yötä Tallinnaan. Oletteko yötä vai menettekö iltalaivalla kotiin päin? Glögitreffit torilla passaa hyvin, jos samaan aikaan maisemissa ollaan.

    • Cocoa etsimässä 28.11.2016, 21:24

     Me ei tällä kertaa yövytä vaan tullaan iltalaivalla pois, mutta viestitellään jos vaikka tiet risteäis jossain kohtaa!

 • Tallinnanmatka.fi 30.10.2017, 16:58

  Tallinnan joulumarkkinnat ovat syystä tai toisesta jäänneet joka vuosi väliin. Kiitos tämän postauksen tuli viimeinkin varattu risteilyt Tallinnaan joulukuuksi, joten enään ei jää väliin!

  • Cocoa etsimässä 4.11.2017, 09:39

   Kiitos kommentista ja pahoittelut, että vastaus tulee näin myöhään :(. Kiva kuulla että postauksemme on inspiroinut joulumatkan varaamiseen! Tallinnan joulumarkkinat on kyllä kiva tapahtuma ja niin helpon matkan päässä.

 • Tallinnaan 1.7.2019, 18:10

  Hienoja kuvia 🙂

  • Cocoa etsimässä 17.7.2019, 02:17

   Kiitos paljon!

Leave a Comment