≡ Menu

Arna ja Arto – keitä me olemme?

Olemme kohta viisitoista vuotta yhtä köyttä vetänyt maailmanmatkaajapariskunta Helsingistä. Vuoden 2017 lopulla tiimimme kasvoi minireissaajalla, joka sai bloginimekseen Friidu.

Viihdymme molemmat niin näppiksen ääressä kuin kameran takana, joten blogiartikkelit kuvineen ovat meidän molempien kädenjälkeä. Somekanavista Arnan vastuulla on Facebook ja Arto pyörittää Instaa.

Arna || Intohimoinen maailmanmatkaaja ja krooninen matkahaaveilija. Viestintä- ja sisältötoimistoyrittäjä. Vapaa toimittaja. Salamannopea innostuja, huolellinen suunnittelija, särmä organisoija. Hyvää ruokaa, viiniä ja kauniita esineitä rakastava hedonisti. Kokeileva kotikokki. Kirjojen suurkuluttaja. Äiti, puoliso, tytär, sisko, täti. Matkabloggaaja.

Matkakärpänen puraisi pahemman kerran vuonna 1994, kun pääsin tätini ja tämän puolison mukana pitkälle matkalle Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Balille. Mikä silmien avautuminen 16-vuotiaalle Malmilla varttuneelle tytölle, joka oli aiemmin käynyt vain Ruotsissa, Virossa ja kerran Kanarialla! Silloin iski loppumaton nälkä ja jano maailmaa kohtaan, vaikka varsinainen reissaaminen alkoi vasta melkein kymmenen vuotta myöhemmin, kun tapasin matkustamiseen yhtä intohimoisesti suhtautuvan toisen puoliskoni. Uuden paikan äänet, tuoksut, maut, kielet ja tunnelma saavat minut kerta toisensa jälkeen aina yhtä huumaantuneeksi. Kun minusta tuli äiti loppuvuonna 2017 päätin, että haluan näyttää tyttärelleni koko maailman.

Haaveilen: Työstä matkailutoimittajana, matkakirjailijana ja paikkariippumattomana yrittäjänä. Sushintäyteisestä kylpylälomasta Japanissa. Toisesta maailmanympärimatkasta. Ja oikeastaan kolmannestakin.

Arto || Valokuvauksesta intoileva puulaakitason rokkari. Vakavasta musiikkiriippuvuudesta nauttiva säveladdikti. Sanoja mässäilevä lukutoukka. Kaikkiruokainen herkkusuu. Janoinen haaveilija. Matkarahoja tienatakseen työssä käyvä taivaanrannanmaalari. Jannu huoleton.

Faija oli töissä lentokentällä. Pääsin käymään siellä natiaisena usein. Muistikuvissa nousevan lentokoneen jyrinä, kuulutukset, lähdön tunnelma. Nauravat iloiset ihmiset matkalla johonkin. Jonnekin kauas. Jännittäviin paikkoihin. Ihan mihin vain! Niihin ja sinne halusin minäkin. Nähdä ja kokea kaiken! Mutta en päässyt. Kun ikää vihdoin oli tarpeeksi, onnistuin kaverini kanssa katkomaan kahleet ja suunnistimme kiertämään Eurooppaa. Muistan elävästi sen tunteen kun työnsin pääni ulos maisemia halkovan junan ikkunasta jossain Ranskan maaseudulla nähdäkseni laskevan auringon kajon taivaanrannassa. Oranssia hehkuva ilta. Tuuli kasvoissa. Täydellinen läsnäolo. Eläminen!

Se sama tunne tulee joka kerta uudelleen kun lähden matkaan.

Haaveilen: Uudesta vuoden irtiotosta, road tripista Amerikassa ja vaikkapa siitä että voisin joskus kutsua Barcelonaa toiseksi kotikaupungikseni.

Friidu || Tiimin kokemattomin reissaaja, eikä ihme, kun ikää on vasta vuosi ja risat.

 

Ota meihin yhteyttä: cocoaetsimassa@gmail.com