≡ Menu

Suomi – kotimaan parhaat matkakohteet

Suomi on upea matkailumaa, kun sen oikein oivaltaa!

Meillä ei ollut ennen pandemiaa juurikaan kokemusta kotimaanmatkailusta, jos syvää tietämystä kotikaupungistamme Helsingistä ei lasketa, mutta ulkomaanmatkailun tyssättyä aloimme muiden suomalaisten tavoin avata silmiämme kotimaan kauneudelle.

Olemme viime vuosien aikana kolunneet kotimaata ja löytäneet kiinnostavia matkakohteita toisensa perään. Näiden matkojen tuloksena syntyi Cocoa etsimässä -Suomi-opas, joka täydentyy sitä mukaa kun tutustumme uusiin Suomi-kohteisiin.

Tässä oppaassa painottuvat kaupunkimatkailu, kulttuurielämykset, hyvä ruoka ja juoma, paikalliset puodit ja helposti saavutettavat luontokohteet.

Kotimaan matkailu kesällä 2023

Suomi on parhaimmillaan kesällä.

Suomen kaunein kaupunki Helsinki

Okei, Helsingissä syntyneenä ja kasvaneena olemme ehkä hieman puolueellisia, mutta meillä Helsinki on Suomen kaunein kaupunki. Muutkin Suomen kaupungit ovat kauniita, jokainen omalla tavallaan, mutta Helsingin paikkaa sydämissämme ei vie mikään. Helsingissä riittää tekemistä kaikkina vuodenaikoina, kurkkaa esimerkiksi, mitä tehdä Helsingissä kesällä tai vinkit syksyiseen Helsinkiin. Kannattaa tutustua myös parhaisiin Helsinki-vinkkeihin ratikkareitin numero 7 varrelta, joskin ota huomioon, että ratikkareitit muuttuvat tätä nykyä niin vinhaa vauhtia, että reitti itsessään ei ole enää ajan tasalla.