≡ Menu

Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit – osa 2

Tallinna ravintolat

Meidän yksi suosituimmista postauksista on parin vuoden takainen Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit, joka sisältää toistakymmentä edelleen täysin kuranttia ravintolavinkkiä.  Tuon postauksen jälkeen ravintolakokemuksia etelänaapurista on kertynyt taas pitkä liuta lisää, joten päätimme koota kakkososan.

Tässäkin postauksessa esittelemme ravintolavinkit kategorioittain, eli otsikoiden ravintolat, kahvilat ja baarit alla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Tallinnassa lähes kaikissa paikoissa voi käydä pelkästään drinkillä tai kahvilla ja lähes kaikista paikoista saa myös ruokaa. Menitpä siis ruokaravintolaan (restoran), kahvilaan (kohvik), baariin tai pubiin, saat yleensä helpotusta sekä janoon että nälkään.

Ravintolat

Kaks Kokka – modernia virolaista fuusiotwistillä

Mere puiestee 6E | kakskokka.ee

Kaks Kokka on fine dining -ravintola Ö:n pikkusisko, joka sijaitsee kätevästi matkalla vanhastakaupungista laivaterminaaliin. Paikan illallinen on vielä testaamatta, mutta lounastettu on pariinkiin otteeseen, ja niiden perusteella voi kyllä suositella. Ruokalista on kiinnostava sekoitus modernia virolaista ja aasialaisia makuja – ja palvelu erinomaista.

Tallinna ravintolat Kaks Kokka

Von Krahli Aed – huippulaatua edullisesti sekä kasvis- että sekasyöjälle

Rataskaevu 8 | vonkrahl.ee

Myös Von Krahli Aed on tunnetumman ravintolan pikkusisko – nimittäin Vegan Restoran V:n. Täälyäkin saa vegaaniannoksia (esim. tuo kuvassa vasemmalla oleva porkkana-annos oli taivaallinen!), mutta myös lihaa ja kalaa. Se sopii siis mitä parhaiten seurueille, joissa on sekä vegaaneja että, heh, sekaaneja. Rohkaisemme kyllä sekasyöjiäkin maistamaan edes yhtä vegaaniannosta, sillä ne eivät häviä piiruakaan eläinperäisille vaihtoehdoilleen.

Von Krahlin hinta-laatusuhde on vertaansa vailla, ja sisustus trendikkään vintage.

Tallinna ravintolat Von Krahli Aed

Kahvilat

Pierre Chocolaterie – suklaan ystävälle

Vene 6 | visitestonia.com/fi/chocolaterie-pierre

Vanhankaupungin sydämestä, suojaisalta sisäpihalta, löytyy tämä ihana kahvila, joka ei jätä suklaan ystävää kylmäksi! Kahvila on sisustettu eriparihuonekaluilla, plyysipöytäliinoilla sekä kaikenlaisella second hand -tilpehöörillä. 20-luvun tunnelma jatkuu tarjoilijoiden asuissa, taustamusiikissa sekä vitriinin antimissa, jotka koostuvat herkullisista leivoksista ja täyteläisistä konvehdeista. Ulkoapäin paikka näyttää enemmän kirppikseltä kuin kahvilalta, mutta älä anna tämän hämätä.

Tallinna ravintolat Pierre Chocolaterie

Kohvik Sinilind – ruokaa, kahvia ja livemusaa

Müürivahe 50 | facebook.com/KohvikSinilind

Sinilind on vanhankaupungin klassikko, jota oli vaikea sijoittaa mihinkään näistä kategorioista, sillä se on kaikkea tätä: ruokaravintola, kahvila ja illanviettopaikka. Itse emme ole paikassa ruokailleet emmekä bilettäneet, mutta monet pullakahvit ja virvokkeet on täällä nautittu ennen laivaterminaaliin lampsimista. Sinilind on sijainnistaan huolimatta erityisesti paikallisten suosiossa.

Katharinenthal – lounasta ja leivonnaisia Kadriorgin puistossa

Weizenbergi 22 | katharinenthal.ee

Kartanomainen talo Kadriorgin puiston laidalla houkuttelee astumaan sisään. Ja mikä vilske siellä käykään! Paikka on ollut tupaten täynnä joka kerta kun olemme siellä käyneet. Kahdessa kerroksessa nautitaan runsaita aamiaisia, kevyitä salaattilounaita ja meheviä laivonnaisia, joista meillä on kokemusta lähinnä viimeksi mainitusta. Kesällä kelpaa istahtaa terassille skumppalasin ääreen ja ihailla ympärillä avautuvaa puistonäkymää.

Baarit

Pööbel – virolaisia pienpanimo-oluita ja pubiruokaa

Toompuiestee 16 | www.poobel.ee

Keltainen puutalo kätkee sisäänsä tunnelmallisen gastropubin, jonka sisustuksen punaiset tiiliseinät, tummat puupöydät, kattoa kiertävät ilmastointiputket ja valkoisin kaakelein tiililadottu baaritiski vievät ajatukset Köpikseen. Juomalista on kattava; erityisesti virolaisia pullo-oluita löytyy runsas valikoima. Ruokalistalta löytyy mutkatonta pubiruokaa burgereista virolaisiin klassikoihin. Jos tämä kuppila sijaitsisi kotinurkilla niin tästä tulisi kantis! Ja sellaiseksi se voi muotoutua myös Tallinnan-reissulla, jos satut majoittumaan viereisessä von Stackelberg -hotellissa, joka muuten on oiva vaihtoehto vanhankaupungin hotelleille.

Tallinna ravintolat Poobel

Koht/Moonshine Bar – avoinna silloin kun ei ole suljettu

Lai 8 | facebook.com/koht

Tämä on jännä baari. Sen aukioloajat ovat niin mystiset, että me ei olla kertaakaan – lukuisista yrityksistä huolimatta – onnistuttu osumaan paikalle sen ollessa auki. Ovessa aukioloajat on merkitty jotakuinkin näin: ”Paikka on avoinna silloin kun se ei ole suljettu” – ja se on harvinaisen totta se. Myös sijainti Lai-kadulla piskuisessa porttikongissa on sen verran huomaamaton, että aivan vahingossa tänne ei eksy.

Mutta siis vaikka emme ole paikassa onnistuneet käymään, suosittelemme sitä silti, sillä sen olutvalikoima on kuulemamme mukaan kaupungin paras. Baarin kyljessä olevassa kaupassa olemme sentään onnistuneet asioimaan, ja sieltä on lähtenyt kotiinviemisiksi mm. chili- ja mustaherukkaolutta, virolaisten panimoiden valikoimista, totta kai.

Kohteena maailma -blogin Rami – olutmäen miehiä viimeisen päälle – on muuten kirjoittanut Tallinnan parhaista olutravintoloista, ja poiminut postaukseensa useamman tässä listauksessa mainituista pubeista. Kannattaa lukaista tuo Ramin postaus, sillä hän on jopa käynyt tässä salaperäisessä Koht-baarissa!

Clayhills Gastropub – voipuneen turistin janonsammuttaja

Pikk 13 | clayhills.ee

Clayhills on ehta turistimesta niin sijainniltaan, miljööltään kuin asiakaskunnaltaankin, mutta silti vallan oiva taukopaikka siinä hetkessä kun vanhankaupungin koluamisesta väsyneet jalat huutavat hoosiannaa ja kurkku kostuketta. Hyvä olutvalikoima tyydyttää vaativankin olutharrastajan janon, ja ruokalistan suosikkiannos burgeri täyttää nälkäisen vatsan. Paikassa on turistien suosimaksi ravintolaksi poikkeuksellisen hyvä palvelu!

Tallinna ravintolat Clayhills

Sigmund Freud Bar – Tallinnan paras cocktailbaari

Sauna 8 | facebook.com/SigmundFreudBar

Saimme vinkin tästä paikasta yllämainitun Clayhill’sin baarimikolta, kun tiedustelimme kaupungin parasta cocktail-baaria. Sigmund Freud oli tuolloin vasta hiljattain avannut, ja se oli tallinnalaisten keskuudessa baariskenen kuuminta kamaa. Suosio ei ole sittemmin hiipunut, mikä ei ole ihme, sillä paikan cocktailit ovat aivan erityisen hyviä ja henkilökunta asialleen omistautunutta. Suosittelemme parkkeeraamaan baaritiskin ääreen ja kokeilemaan baarimikkojen suosituksia. Heidän innostustaan ja ammattitaitoaan on suorastaan ilo katsella! Baari on myös siitä kiinnostava, että sen sisustukseen on piilotettu hienovaraisia viittauksia psykoanalyysin kehittäjään itseensä.

Tallinna ravintolat Sigmund Freud

DM Baar – Depeche Modea koko rahan edestä

Voorimehe 4 | depechemode.ee

DM Baar ei ole Tallinnan menomestojen joukossa mikään uutuus, vaan päinvastoin, se on toiminut kaupungin yöelämän eräänlaisena kuriositeettina jo lähemmäs 20 vuotta. Sen perusti vuonna 1999 Depeche Mode -yhtyeen fani, mutta suosittu siitä tuli vasta pari vuotta myöhemmin, kun bändin jäsenet päätyivät baariin bilettämään ennen Tallinnan-keikkaansa. Sittemmin baari on muuttanut isompiin tiloihin, jotka ovat täynnä Depeche Mode -aiheista rekvisiittaa, kuten lippuja, valokuvia ja lehtileikkeitä. Söpöllä tavalla paheellisenoloisessa goottiluolassa, joka on sisustettu punaisella ja mustalla, soi tietenkin vain ja ainoastaan Depeche Moden musa, ja screeneillä pyörivät bändin keikkataltioinnit. Tämä baari on must Depeche Mode -diggarille.

Lue myös Tallinna-oppaan muut osat

Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit – osa 1

Mitä tehdä Tallinnassa – nähtävyydet ja aktiviteetit

Tallinnan hotellit (+1 hostelli) – 5 vinkkiä!

Talvisen Tallinnan lumoa – 7 vinkkiä päiväreissulle

Romanttinen hemmotteluloma Tallinnassa

Tunnelmia Tallinnan joulumarkkinoilta

Ravintolavinkki Tallinnaan: Chedi

Hotelliarvio: Hotel Telegraaf

Pysy ajan tasalla – tilaa Pullopostia Cocolta -uutiskirje!

Haluatko kuulumisia ja vinkkejä suoraan sähköpostiisi kerran viikossa? Tilaa Pullopostia Cocolta -uutiskirje, jossa kerromme arkisia kuulumisiamme, pohdimme ajankohtaisia matkailuaiheita ja tarjoamme kivoja vinkkejä niin tapahtumiin, ravintoloihiin, kirjoihin kuin säästämiseenkin liittyen. Pulloposti käsittelee matkailua, mutta myös muuta kuin matkailua! Kannattaa siis tilata :).

Tilaa uutiskirje täältä: Pullopostia Cocolta -uutiskirjeen tilauslinkki

{ 4 comments… add one }
 • Kohteena maailma / Rami 6.7.2018, 23:40

  Mun pitäisi käydä tuossa Sigmund Freud Barissa, sillä siellä en ole vielä piipahtanut. Tässä postauksessa oli tosi hyviä vinkkejä ja monia tuttuja paikkoja, joita voi lämmöllä suositella. Kiitos myös linkkauksesta, just virittelin Tallinnan uutta olutopasta 😉

  • Cocoa etsimässä 7.7.2018, 19:58

   Sigmund Freudille iso peukku! Hei laitas siihen sun olutoppaaseen parit vinkit paikoista, joissa on kiva terassi ja joihin kehtaa mennä alle vuotiaan vauvan kanssa 😁. Nimim. joku pieni päiväreissu olis suunnitteilla, kunhan meidän passit saapuu…

 • Mulla on edelleen tuo Kaks Kokka testaamatta – se oli joskus aikoinaan niin pönöttävä, että tällaisena rennompien paikkojen ystävänä en tohtinut kävellä sisään. Meno on varmasti muuttunut, joten pitäisipä kyllä käydä. Sinilind sen sijaan oli JUST sellainen paikka jota rakastan, mutta oi ja voi: se on pistänyt lapun luukulle! Iso menetys. Täällä on omat suosikkipaikkani Tallinnassa:
  http://sooloiluja.com/tallinnan-parhaat-ravintolat/

  • Cocoa etsimässä 6.1.2019, 20:38

   Eikä! Sinilind! Siinä edessä oli pitkään joku katuremontti tms., olisikohan se voinut rokottaa asiakasmääriä niin paljon, että business ei enää kannattanut. Voihan hitsi, se oli kiva paikka.

   Me tykätään rentojen paikkojen lisäksi myös fiinimmistä paikoista, mutta ei tuo Kaks Kokka ole meidän makuun koskaan kovin pönöttävä ollut. Tietysti snadisti korkeampi hintataso edellyttää tietynlaista palvelutasoa, mutta me ollaan ainakin oltu ihan tavallisissa vaatteissa ja rennolla meiningillä, eikä ole yhtään tuntunut että olisi väärässä paikassa. Ja oikein hyvää palvelua on saatu!

Leave a Comment