≡ Menu

Naantali – Suomen paras kesäkaupunki

Suomen parhaana kesäkaupunkina pidetty Naantali on maineensa veroinen. Kooltaan kompaktissa ja tunnelmaltaan välimerellisessä Naantalissa päivä hujahtaa liian nopeasti, mutta viikonlopussa ehtii jo ihan mukavasti. Muumimaailman lisäksi Naantalista löytyy historiaa, luontoa, hemmottelua, kulttuuria ja luultavasti Suomen aurinkoisimmat terassit – paistaahan Naantalissa sanonnan mukaan aina aurinko.

Tämä opas ei ole lista kaikesta siitä, mitä Naantalista löytyy, vaan olemme koonneet tähän meidän henkilökohtaiset suosikkimme ikuisen auringon Naantaliin.

Naantalin nähtävyydet ja aktiviteetit

Naantalin vanhakaupunki on idyllinen ja kompakti. Sitä halkoo Mannerheiminkatu, jonka varrelta löytyy pieniä museoita, taidegallerioita, puoteja ja kahviloita. Sivukujille kannattaa poiketa ihastelemaan söpöjä puutaloja. Vanhastakaupungista löytyy myös pieniä, paikallisten pyörittämiä majataloja.

Mannerheiminkatu päättyy merenrantaan, josta avautuu Naantalin vierasvenesatama rantapromenadeineen. Täältä löytyy terassibaareja ja -ravintoloita, joiden hinnassa on reippaasti turistilisää ja laatu ei päätä huimaa, mutta helmiäkin löytyy. Tutustu niihin Naantalin ruokapaikat -postauksessa (linkki).

Rantapromenadin päästä Nunnakadulta johtaa silta Muumimaailmaan, joka on Naantalin ykkösnähtävyys, ainakin jo lapsiperheiltä kysytään. Muumimaailma sijaitsee saarella, jossa toimii myös Naantalin kesäteatteri Emma.

Naantalin kylpylä sijaitsee puolentoista kilometrin päässä vanhastakaupungista. Kesällä kylpylän ja vanhankaupungin väliä kulkee söpö mutta vähän kitch minijuna, jos matka tuntuu liian pitkältä käveltäväksi. Aikataulut ja hinnat löytyvät Naantali Span nettisivuilta.

Naantalista löytyy kaksi golfrataa, Kultaranta Golf ja Naantalin pohjoispuolella sijaitseva Aurinko Golf.

Presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarha on yksi Naantalin suosituimpia nähtävyyksiä, mutta se on remontin takia suljettu 2023–2024. Remontin ajan puutarhaan voi tutustua maksullisella virtuaalikierroksella.

Naantalissa on lisäksi useita museoita, paljon pieniä gallerioita sekä luontopolku ja näköalapaikka.

Lue lisää Mitä tehdä Naantalissa – nähtävyydet ja aktiviteetit.

Naantalin ravintolat ja ruokapaikat

Naantali ei ole kulinaristin mekka, mutta vatsansa saa täyteen rantapromenadin ja vanhankaupungin ravintoloissa, joissa tarjonta on burgeri-pizza-ranskalaispainotteista.

Tutustu myös meidän suosikkeihimme Naantalin ravintoloista.

Majoitus Naantalissa

Naantalissa on kaksi isoa hotellia, Naantali Spa & Hotel ja Kultaranta Resort, mutta niiden lisäksi löytyy runsaasti pienempiä hotelleja, bed & breakfast -paikkoja, maatilamajoitusta ja yksityisten vuokraamia huoneistoja.

Naantali sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Turusta, joten Naantalin-lomalla voi hyvin majoittua myös Turussa, jossa majoitusvalikoimaa on enemmän, ja kulkea Turun ja Naantalin välin bussilla.

Katso tarjoukset Naantalin hotelleihin ja Turun hotelleihin.

Miten Naantaliin pääsee

Naantali sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Turusta, josta Naantaliin pääsee helposti ja nopeasti bussilla. Helsingistä Naantaliin pääsee juna-bussiyhdistelmällä Turun kautta. Ennen Onnibus liikennöi suoraan Helsingistä Naantaliin, mutta sellaista reittiä ei näytä tällä hetkellä löytyvän. Harmi!

Kesäisin Naantaliin pääsee Turusta myös risteillen perinteisellä ja tunnelmallisella Ukkopekka-höyrylaivalla.

Omalla autolla Naantaliin pääsee tietysti helposti. Ajoaika Helsingistä on noin pari tuntia. Ilmaisia ja maksullisia parkkipaikkoja löytyy Naantalin keskustasta varsin hyvin.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Kiitos, jos varaat niiden kautta ja tuet siten Cocoa etsimässä -sivuston ylläpitoa.