≡ Menu

Lissabonin näköalapaikat: 7+7 vinkkiä seitsemän kukkulan kaupunkiin

Lissabon näköalapaikat

Haluatko ihailla maisemia baarissa drinkki kourassa vai puistossa kahvia hörppien? Pienen reippailun päätteeksi vai historiaa huokuvassa ympäristössä? Lissabonissa – jota myös seitsemän kukkulan kaupungiksi kutsutaan – näköalapaikkoja riittää!

Lissabonin näköalapaikoista on julkaistu lukemattomia vinkkilistoja, joissa tietyt paikat toistuvat. Eikä suotta – nehän ovat upeita kaikki tyynni. Mekin esittelemme niistä osan jutun loppupuolella, mutta haluamme aloittaa listauksemme paikasta, johon emme ole vinkeissä ja suosituksissa törmänneet ja jonne ei takuulla eksy vahingossa. Mekin saimme vinkin internetin sijaan paikalliselta ja laitamme sen nyt iloisesti eteenpäin!

Park Bar, Bairro Alto

Calcada do Combro 58 | facebook.com/parklisboaofficial

Saimme paikalliselta summittaiset ohjeet sijainnista, mutta emme muuta tietoa, ei edes koko nimeä. Nimessä muistettiin olevan sana park, jonka kuvittelimme viittaavan puistoon. Totesimme, että kysyvä ei tieltä eksy, ja parin tiedustelun jälkeen meille selvisi, että baari sijaitsee parkkitalon katolla. Autohalli löytyikin nopeasti, mutta baarista ei näkynyt jälkeäkään. Ei opasteita, ei mitään viittausta terassiin.

Lähdimme kuitenkin rohkeasti etsimään.

Baaria-etsimässä1

Raudanlujan päättelyn päätteeksi oivalsimme kattoterassin sijaitsevan erittäin suurella todennäköisyydellä katolla. Fiksut pärjää aina!

Tahrainen kyltti ovessa viittasi hissiin. Edelleenkään ei opasteita näkynyt. Ylimmässä kerroksessa hissin ovet aukenivat, mutta eteemme avautui ainoastaan parkkihallin harmaus. Jatkoimme jalan matkaa yhä ylemmäs.

Baaria-etsimässä3

Vihdoin rento loungemusiikki otti meidät vastaan, ja vihreä keidas avautui silmiemme eteen. Ihmisiä oli paljon, mutta tungoksesta ei voinut puhua. Kaikilla näytti olevan hauskaa, ja paikasta huokui rentous. Asiakaskunta oli värikästä. Oli trendikästä partaniekkaa, tyylikästä leidiä ja käytännöllisesti pukeutunutta turistia, oli bilettäjää ja after workkaajaa, sekä kaikkea näiden väliltä ja ulkopuolelta – kaikki sulassa sovussa.

Mikäpä Lissabonin kattojen yllä saattoikaan häiritä! Hiljalleen mailleen painuva aurinko, lämmin kesäilta ja sininen taivas, jota muutama hurjapäinen pääskynen halkoi näytösmalliin.

Upea paikka ottaa pari sundowneria ennen illallista.

Lissabon näköalapaikat Park Lissabon näköalapaikat Park

Park Bar osoittautui lemppariksemme, mutta toki Lissabonia piti pällistellä muistakin näkökulmista.

Näköalapaikat Santa Luzia & Largo das Portas do Sol, Alfama

Lissabon näköalapaikat Santa Luzia Lissabon näköalapaikat Portas da Sol

Nämä kaksi upeaa näköalapaikkaa sijaitsevat lähellä toisiaan Alfamassa, Lissabonin vanhimmassa kaupunginosassa. Santa Luzialla hieno pylväikkö köynnöskukkineen somistaa tilaa. Largon torin seutuvilta löytyy baaria ja terassia ja jätskikiskaa jos taukoa pukkaa.

Pyhän Yrjön linna, Alfama

Castelo de São Jorge, rua de Santa Cruz do Castelo | castelodesaojorge.pt

Lissabon näköalapaikat

Linna hallitsee kaupunkia kukkulan laelta. Näkymät avautuvat joka suuntaan, kuten kaupungin turvaksi rakennetun linnoituksen käyttöominaisuuksiin luonnollisti kuuluu.

Ravintolat Chapito & Zambese, Alfama

Costa do Castelo 7 | facebook.com/ChapitoAMesa
Calçada Marquês de Tancos | zambeserestaurante.pt

Lissabon näköalapaikat Zambese

Chapito on teatteriravintola, jota hotellimme respa meille suositteli. Valitettavasti kaikki ikkunapaikat oli varattu, joten kävimme sisällä vain siirtyäksemme saman tien naapuriin, Zambese-nimisen afrikkalaisen ravintolan terassille. Ravintolan antimista emme osaa sanoa juuta emmekä jaata, sillä napostelimme vain vähän turska-snackia oluen kyytipoikana, mutta näkymät olivat hulppeat. Maisemista pääsee muuten nauttimaan olematta asiakas, sillä ravintolan ulkopuolella on kaikille avoin näköalaterassi.

Hotel do Chiado, Chiado

Lissabon näköalapaikat Lissabon näköalapaikat Hotel do Chiado

Hotelleja Lissabonista löytyy ja monilla niistä on katollaan terassi, jolta avautuu hulppea näkymä yli oranssien kattojen. Selvitä paikkoja etukäteen tai ole katuja dallaillessasi silmä tarkkana ja bongaa kattoterasseja mainostavia ständejä hotellien ulkopuolelta. Me päädyimme seikkailunhaluisina jälkimmäiseen tapaan ja Hotel Do Chiadon terdelle. Skumppaa, ostereita ja hienot näkymät – toimii!

Kuten mainittua, Lissabonissa riittää näköalapaikkoja, emmekä mekään ehtineet käydä kuin murto-osassa. Ainakin näihin menemme seuraavalla kerralla (näistä muuten neljästä ensimmäisestä Unelmatripin Jenni on kirjoittanut postauksen – käy tsekkaa!):

 • Miradouro da Graça
 • Miradouro Senhora do Monte
 • Miradouro São Pedro de Alcântara
 • Miradouro Santa Catarina (adamastor)
 • Santa Justa -hissi
 • Arco Triunfal da Rua Augusta
 • Vicente de Fora -kirkko

P.S. Onko aina päästävä korkeuksiin? Oletko kenties kyllästynyt kapuamiseen? Nappaa lautta ja lähde ihailemaan Lissabonia toisel puolel jokkee, Almadaan! 

{ 4 comments… add one }
 • Eila Grym 2.9.2017, 12:11

  Äiti tahtoisi joskus teidän mukaanne Lissaboniin. Ehdottomasti.

  • Cocoa etsimässä 10.9.2017, 17:11

   Mennään yhdessä!

 • Jenni / Unelmatrippi 3.9.2017, 18:26

  Kiitos linkkauksesta! Lissabon on ihana (ja varsinainen näköalapaikkojen luvattu kaupunki). Tuo baari parkkihallin kattoterassilla vaikuttaa varsin kiinnostavalta!

  • Cocoa etsimässä 10.9.2017, 17:12

   Parkkihallibaarissa kannattaa ehdottomasti pistäytyä, jos sinne päin on asiaa! Se oli kaikista noista käymistämme paikoista kivoin.

Leave a Comment