≡ Menu

Tuulta purjeisiin ja keula kohti Whitsundaysia!

Cocoa etsimässä Whitsundays

Airlie Beach sijaitsee noin 600 km Cairnsista etelään ja on suosittu biletyspaikka. Meitä ei tällä kertaa bilettelyt kiinnostaneet, mutta Airlie Beachilta tehdään myös suosittuja purjehdusretkiä upeille Whitsundays-saarille – ja purjehtimaanhan meidän oli toki päästävä – joten sinne siis. Saavuttiin Airlie Beachille illalla, etsittiin katto päämme päälle ja käytettiin seuraava päivä sopivan purjehdusreissun etsintään.

Central Reservation Centre Airlie Beachilla on oiva paikka retkitarjonnan kartoittamiseen, vertailuun ja buukkaamiseen. Henkilökunta on ystävällisyydessään ja avuliaisuudessaan vertaansa vailla! Me ilmoitettiin taas toivomuksemme retken suhteen (ei party boat, pienehkö ryhmä, ei massaretki vaan jotain spesiaalia) ja lopulta vaihtoehdot karsiutuivat kahteen. iSail Whitsundays -firman Blizzardin ja TallShip Adventures -firman Solway Lassin välillä vaaka kallistui lopulta jälkimmäisen puoleen, kisan ratkaisi se, että siinä missä Blizzar on moderni katamaraani, Solway Lass on 110-vuotias merirosvolaiva! Hii-ohoi ja rommia pullo!

Solway LassKaunis Solway Lass! (Kuva napattu Solway Lassin FB-sivuilta)  

Viime hetken varaajat palkitaan muuten standby-hinnoilla, ja mekin säästettiin yli sata dollaria per nuppi sillä, ettei oltu buukattu etukäteen.

Purjehdus kesti kolme päivää ja kolme yötä ja me nautittiin täysin rinnoin joka hetkestä! Whitsundays-saaristo on toistaiseksi kauneinta näkemäämme Australiaa ja yhtään liioittelematta yksi kauneimmista näkemistämme paikoista koko maailmassa! Solway Lassilla matkustaminen oli ihanan tunnelmallista vanhalle laivalle ominaisine nitinöineen ja natinoineen, mastoine ja purjeineen, köysinippuineen
ja puusisusteisine hytteineen, miehistö oli ammattitaitoista ja kaiken lisäksi varsin humoristista porukkaa, retki oli todella hyvin organisoitu, ruoka oli hyvää ja retkiseurakin oli mainiota. Suosittelemme todella lämpimästi!

Solway Lass Captain RonKapteeni Ron ruorin takana

Solway LassOdotukset olivat kovat, kun putputimme kumiveneellä kohti Whitehaven Beachia, jota tituleerataan yhdeksi maailman kauneimmista rannoista!

Whitehaven BeachEmmekä todellakaan pettyneet!

Whitehaven BeachVoiko tämä olla tottakaan? Näitä kuvia ei ole photoshopattu!

Solway Lass ryhmäkuvaAnnien ottama ryhmäkuva

Solway Lass AnnieBaarin Annie handlasi kameran poikineen.

Arna Whitehaven BeachillaWhitehaven-rannalla vesi on todella kirkasta ja hiekka todella valkoista!

Whitehaven Beach varpaat hiekassaWhitehaven-rannan vitivalkoinen, jauhomainen hiekka ei ole oikeastaan hiekkaa ollenkaan, vaan silikaa eli piidioksidia eli kvartsia, joka tunnetaan paremmin lasin valmistusaineena. Tämä hiekka pysyy mukavan viileänä polttavassakin auringonpaisteessa!

Solway LassMikä kaunotar!

Solway Lass TommyPuosu Tommy antaa ohjeita ”miehistölle” eli meille matkustajille.

Solway Lass purjeet

Solway Lass köydet

Solway Lass matkalukemistaAsiaankuuluvaa matkalukemista

Whitsundays maisemia

Solway Lass Jolly Roger

Solway Lass Jolly Roger

Solway Lass ruorissaMekin päästiin puikkoihin! Olipa muuten haasteellista ohjata tämän kokoluokan purjelaivaa!

Whitsundays Black BeachBlack Island on pieni, luonnonkaunis saari Whitsundays-saaristossa. Mistä lie saanut nimensä, musta se ei ainakaan ollut.

Whitsundays kilpikonnaMe snorklailtiin Black Islandin edustalla sijaitsevalla Bali Hai -riutalla, jossa päästiin uimaan valtavien merikilpikonnien kanssa!

Whitsundays Solway Lass

Whitsundays lokit kivelläBlack Island. Vastarannalla näkyy joku ökyresortti.

Solway Lass flengausSolway Lassin ollessa ankkurissa me päästiin hyppelehtimään veteen köydellä, olipa lystiä! Näissä kuvissa mallina englantilainen Tom.

Whitsundays South MolleSouth Molle -saaren maisemat olivat käsittämättömän upeat!

South Molle osmankäämitJättiläisosmankäämit vai-mitkä-lie

South Molle Solway LassSolway Lass ankkurissa South Molle -saaren edustalla

South Molle lyhtykukkaNää on vähän niinku niitä lyhtykukkia, mutta vihreitä ja vähän piikkikkäitä?

Solway Lass ja lokki

Solway Lass laituri

Solway Lass lukuhetkiKolmessa päivässä oli aikaa lueskella…

Solway Lass…ihailla kauniita maisemia…

Solway Lass rennosti…ja vain ottaa rennosti.

Solway Lass kansilaudat

Solway Lass mastot

Whitsundays auringonlasku

Solway Lass iltariennotViimeisenä iltana pidettiin vähän hauskaa merirosvohenkisten kisailujen merkeissä. Kuvassa meidän lisäksi brittiläinen Frod… eiku Tom.

{ 3 comments… add one }
  • Pastori 5.11.2012, 13:54

    Terveisiä Japanista!
    Aivan mahtavan näköisiä maisemia ja kaiken kukkuraks vielä tuollanen oikeen kunnon merirosvolaiva!! 🙂 Varmasti ikimuistoinen elämys. Tosta varvaskuvasta valkosessa hiekassa Aurinkomatkat saattas maksaa sievosen summan:) huhkuaa meinaan lomatunnelmaa 🙂

    • Cocoa etsimässä 14.12.2012, 20:14

      Aurinkomatkat saa ottaa vaikka heti yhteyttä ja tarjota sopivaksi katsomaansa rahasummaa :). Terveisin Vararikossa maailmalla 🙂

Leave a Comment