≡ Menu

Lääkäreissu Vietnamissa – Arto ja kutiava persus

Lääkäriin Vietnamissa

Vietnam 2012

Tiedäthän Aliaksen? Sen seurapelin, jossa tiettyä sanaa yritetään selittää omalle joukkueelle käyttämättä selitettävää sanaa? Noh, Arto joutui Vietnamisssa lääkärillä käydessään tosielämän Aliakseen, versioon 2.0.

Selitettävät sanat olivat purema, perse, kutittaa.

Artoa vaivaamat puremat oli todennäköisesti hankittu jo viikkoa paria aiemmin Thaimaassa, bungalowimme terassilla, jonka tyynyin vuorattu lekottelupenkki oli myös paikallisten kissojen ja koirien suosiossa. Ärsyttävästi kutiavat näppylät olivat nimittäin juuri siinä paidanhelman ja vyötärön välisellä alueella, joka jää avonaiseksi huolettoman reissarin heittäytyessä rennosti hippityynyjen hellään syleilyyn lekottelemaan. Siellä värikkäiden kankaiden suojassa ne penteleen kirput, tyynypistiäiset tai mitkä lie verenhimoiset oliot olivat varmasti lymyilleet pahaa-aavistamattoman reissarin berberiä vaanien.

Nyt Arto seisoi siis hanoilaisen terveyskeskuksen lääkärin vastaanotolla ja yritti kovasti esittää vaivaansa ja tapahtumien kulkua mahdollisimman kuvaavin elein. Lääkäri ei näet puhunut sanaakaan englantia, ja hänen vieressään istunut ja kääntäjänä toiminut hoitajakin tuntui osaavan vain yhden: Yes.

Toki Arto oli heti alkuun näyttänyt persuksissaan, tai oikeastaan alaselässään olevat paukamat, mutta kun pelkkä kutiava alue ei kertonut koko totuutta, piti koko tapahtumaketju yrittää esittää näyttelemällä.

Arto esitti välillä koiraa, välillä makaavaa ja purtua travelleria, välillä viheliäistä kirppua, samalla suurieleisesti ahteriaan – tai siis alaselkäänsä – kynsien. Yleisö seurasi tarkasti esityksen käänteitä ja nyansseja. Lääkäri katseli hiirenhiljaa, ehkä hieman alta kulmain. Hoitaja vieressä toisti innostuneesti ”Yes, yes, yes” Arton miimikoidessa perusteellisesti.

Esityksen jälkeen hoitohenkilökunta vetäytyi keskustelemaan aiheesta. Lopulta lääkäri ojensi Artolle reseptin ja esitti samalla pillerin nielemistä ja salvan levittämistä. Dropit saatiin mukaan terveyskeskuksen alakerrassa sijaitsevasta apteekista, jonka jälkeen kutinan karkoitus saattoi alkaa.

Matka jatkui pian Hanoista eteenpäin, mutta kutina seurasi mukana, joskin hieman lieventyneenä. Ja kyllähän vaivasta lopulta päästiin ihan kokonaan, joskin mysteeriksi jäi oliko parantuminen lopulta lääkkeiden vai kenties ajan parantavan vaikutuksen ansiota. No, ainakin lääkärireissusta jäi käteen hauska tarina.

Mitä opimme tästä? Ei kannata stressata vaikkei kieli taipuisikaan kuin natiivilla. Reippaalla mielellä, huumorilla ja kovalla yrityksellä pärjää aina.

Lääkäriin Vietnamissa

Epäilemme, että puremat SAATTOIVAT tulla tuon bungalowin terassin penkin tyynystä, mutta emme tietenkään voi olla varmoja. Tavallisia hyttysenpuremia ne tuskin olivat, sillä paukamat olivat vain tietyllä alueella ja ne vaivasivat hirmuisen pitkään. Luteitakaan emme usko niiden olevan, sillä Arnalla ei ollut paukaman paukamaa, ja samassa sängyssä kuitenkin nukuttiin.

Lue lisää tarinoita maailmalta

{ 2 comments… add one }
  • Heh, ilmeisesti vaiva ainakin tuli ymmärrettyä. Onneksi ittselläni ei ole ollut ikinä tarvetta käydä ulkomailla lääkärissä, mutta eiköhän sekin tule joskus edessä olemaan. Eiköhän sitä joka tapauksessa ilmeisesti sitten selviä, vaikka esittämällä…

    • Cocoa etsimässä 23.8.2023, 11:09

      Vaiva tuli ymmärrettyä – tai sitten ei :D. Meillä on enemmänkin kokemuksia lääkärireissuista ulkomailla, mutta ei onneksi mitään vakavampaa.

Leave a Comment