≡ Menu

Downtown Calling – Helsingin paras festari?

Downtown Calling

Downtown Calling? Siis mikä? No…

Kuvittelepa aluksi unelmiesi festarit, millaista siellä olisi?

Kiinnostavia esiintyjiä, tottakai. Vanhoja suosikkeja ja mielenkiintoisia puolituttuja artisteja, joita haluaisit kuulla lisää? Ehkä aivan outojakin nimiä, jotka yllättäisivät iloisesti? Tapahtumapaikka olisi tietysti miellyttävä ja kiinnostava, kenties jopa vähän tavallisuudesta poikkeava – ja sopivan matkan päässä kotoa.

Lipun hinnan pitäisi tietysti olla kohtuullinen. Laadukasta ruokaa ja juomaa saisi olla, samoin samanhenkistä porukkaa, mutta pieni eksotiikka ja erilaisuuskaan ei olisi pahitteeksi. Ei ihmisten, eikä ruuan suhteen. Jengiä ei saisi kuitenkaan olla liikaa, koska jonotus joka paikkaan väsyttää ja syö fiilistä rotan lailla.

Ja sitten pitäisi olla ”se jokin”, tunnelma, henki, fiilis, taika. Se jokin mystinen x-tekijä, joka nostaa tapahtuman vielä hitusen tavanomaisuutta korkeammalle.

Downtown Calling

Paljastetaanko salaisuus? Psst! Se on Downtown Calling!

Onko kaikki tämä edes mahdollista, kysyt ehkä? Melkein tekisi mieli olla paljastamatta salaisuutta… mutta menköön: kyllä, tällainen festari löytyy! Downtown Calling Helsingin Vanhassakaupungissa on juuri edellä mainitun kaltainen tapahtuma! Tänä kesänä toista kertaa järjestetty indiefestari oli mielestämme napakymppi – ja palaamme ensi kesänä varmasti. Kaikki mainittu, myös ”se jokin” oli vahvasti läsnä heinäkuussa Kuninkaankartanonsaarella, ja epäilemättä on myös ensi vuonna.

Kanssafestaroija muuten tokaisi vessajonossa, pilke silmäkulmassa: ”Nautitaan tästä nyt, kohta tää kasvaa liian isoksi ja sitten tääkin on pilalla:”

Niinpä niin, nautitaan!

Onko Downtown Calling sitten Helsingin paras kesäfestari? Mielestämme kyllä, ja meidät löytää sieltä ensi kesänäkin. Mikä sun suosikki on?

Downtown Calling Windows95Man
”What is love, baby don’t hurt me, don’t hurt me…”
Hetkinen, ysäripoppiii? Pakko mennä tsiigaa!
Niin mentiin ja sinne jäätiin koko keikan ajaksi. Päätettiin, että jos joskus pidetään pidetään megabileet, Windows95Man tiskijukkaa siellä! Huikee setti!
Downtown Calling Ismo Alanko
Ollaan nähty ismo ehkä noin miljoona kertaa ja yhtä monta kertaa keikka on ollut loistava. Niin nytkin. Ismo on aina kova! Kädet ilmaan ja mylvitään ”Taiteilijaelämää!”
Downtown Calling Maustetytöt
Maustetytöt oli meille tärkein artisti tänä vuonna. Vääntäydyttiinkin – nykytavoistamme poiketen – lähes eturiviin. Sattumalta törmättiin katsomossa entiseen naapuriimme Joeliin, jonka käsialaa Maustetyttöjen Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä -levyn kansitaide muuten on. Upea levy ja upea kansi! Ja upea oli muuten keikkakin!
Festarit
Downtown Calling CoolheadBrew
Uusi festarijuomasuosikkikin löytyi! Ananaslonkeron lisäksi Suomen suvessa maistuu Coolhead Brew:n mangoappelsiinisalmiakkkisourslush! Joo, tiedetään, kuulostaa aika hipsteritouhulta. And we love it!
CoolheadBrew Slush Beer
Downtown Calling
Vanhankaupunginkoski
{ 2 comments… add one }
  • Kieltämättä näiden ominaisuuksien kanssa kuulostaa pitkälti täydelliseltä festarilta. Pitääpä itsekin laittaa tapahtuma ensi vuotta silmällä pitäen alustavasti ylös. Jos olisi sellainen viikonloppu, ettei muuta akuuttia kiirettä olisi niin mikä jottei, voisihan sitä lähteä tuolla käymään!

Leave a Comment