≡ Menu

Hampuri 2008 – Nightwishin kanssa samalla lennolla

Tarinoita maailmalta

Kesä 2008. Takana kaksi kovin erilaista reissua. Ensin rentoa kaupunkilomailua Barcelonassa ja heti perään intensiivinen festarireissu Saksan Wackenissa telttoineen, muovituoppioluineen ja kaatosateineen kaikkineen. Voipuneina odottelimme tuplamatkamme viimeistä etappia, lentoa kotiin.

Paluulennon odottaminen on aina tylsää. Niin tälläkin kertaa. Lento oli kaiken lisäksi myöhässä.

Arto kävi huuhtelemassa reissussa väsähtänyttä naamaansa miestenhuoneessa ja nostaessaan katseensa peiliin, huomasi viereisen lavuaarin äärellä tutut kasvot. Ensireaktio oli moikata, mutta saman tien Arto ymmärsi, että kyseessä oli ainoastaan puolituttu: Arto tunsi miehen, mutta mies ei Artoa. Tämä pitkätukkahan me nähtiin juuri lavalla tiluttamassa 80 000 ihmisen edessä. Nightwishin Emppu Vuorinen!

Tästä ei Arto sen suurempaa numeroa tehnyt, onhan näitä julkkiksia ennenkin reissun päällä nähty, joskus lennettykin yhdessä. Itse asiassa tälläkin reissulla menomatkalla samaan Hampurin-koneeseen oli löytänyt tiensä muuan julkisuuden hahmo, taannoin jääkiekkoilijanakin tunnettu Karalahden Jere. Mies näytti olevan matkalla uuden työnantajansa, Hamburg Freezersin riveihin. Vapaamielisestä Hampurista Jere oli löytänyt joukkueen, jota ei tuntunut hetkauttavan pienet huumausainerikokset ja muut vastaavat elämästä nautiskelut. Pojathan ovat poikia, ymmärrettiin Saksanmaalla. Kaiken lisäksi Jere näytti olevan aivan selvä – taikka sitten pientä päihtymystä ei vain kokeneesta pelimiehestä amatöörisilmin huomannut.  Yhtäkaikki, mies ei kompastellut edes portaissa. Eikä tarjonnut valkovenäläisiä koko koneelliselle, mikä oli pienoinen pettymys.

Mutta palataanpas takaisin paluulennon odotusaulaan.

Arto palasi saniteettitiloista ja oli törmätä Nightwishin rumpaliin, Jukka Nevalaiseen. ”Joo, ja mä näin just Marco Hietalan”, kertoi Arna hetkeä myöhemmin. Koko bändi näytti olevan paikalla.

Äkkiä lähtöterminaalissa alkoikin käydä vilske ja vipinä kun sana oli kiirinyt ja yksi jos toinenkin metallipää halusi yhteiskuvaan Nighwishin tyyppien kanssa. Tuomas Holopainenkin näytti jaksavan poseerata jokaisen fanin kanssa. Varsin ihailtavaa, sillä pyytäjiä oli todella jonoksi asti.

Me emme sillä kertaa tohtineet rynnätä poseeraamaan starojen kanssa. Emmehän olleet Emmehän olleet tuolloin vielä bloggareita, joten kokemuksesta riitti tallennus omiin muistojen syövereihin. Voi pojat jos nyt olisimme samassa tilanteessa…

✔ Snapchat

✔Twitter

✔Instagram

✔Facebook

✔Youtube

✔Joulupukin kuumalinja

Vihdoin alkoi näyttää siltä että pääsisimme lähtemään. Karjalauman tavoin sullouduimme samasta ahtaasta lähtöportista ensin pihalle ja sitten portaita ylös koneeseen. Kuulimme yhden bändin jäsenen tokaisevan toiselle ”Ehkä ensi kerralla lennetään yksityissuihkarilla” ja päälle vielä röhönaurut. Yllätykseksemme bändi ei lentänyt edes business-luokassa, vaan ihan meidän tavallisten pulliaisten seurassa. Tällaista tavallisuutta suomalainen arvostaa. Jätetään ne businesshörhöilyt Bon Joville, Kardashianin perheelle ja yhteistyöpostauksilla päteville matkabloggaajille.

Niin, ehkä joku tarkkasilmäinen huomasikin, että Nightwishin silloista solistia Anettea ei mainittu, hän ei nimittäin ollut lennolla mukana. Anettea edeltänyt diiva, Tarja Turunen, sen sijaan oli – tavallaan. Nimittäin Blue Wings -lehden kansikuvajutussa kertomassa urastaan Nightwishin riveissä. Ajatus Tuomas Holopaisesta lukemassa tätä juttua koneessa on kutkuttava… Siitä vasta olisi saatu mainio kuva.

Luukku4_Wacken_hevarit

Nightwishistä ei tosiaan tullut näpsäistyä kuvaa – ei lentokentällä, -koneessa eikä Wackenin lavalla – mutta laitetaan tähän vaikka tällainen perusfestariotos. Kuvassa esiintyvät henkilöt ovat jotain random-tyyppejä meidän telttaleiristä. Sori kaverit! Laitettiin sentään ilman naamoja 🙂

{ 2 comments… add one }
  • Tiina 4.12.2017, 09:03

    Me lennettiin Nightwishin poikien kanssa samalla koneella New Yorkiin vuonna 2008. Koneessa tajusin, että jotenkin tutun näköisiä kavereita (economy luokassa hekin), mutta vasta maahantulotarkastuksessa tajusin keistä oli kyse, kun Tuomas Holopainen seisoi jonossa mun edessä ja näin hänen ”eriväriset” paperinsa (ilmeisesti työlupa/viisumi tms). Pitkään pojista ensimmäinen selitti tiskillä maahantuloaan ja muut perässä pääsivät sitten nopeasti läpi. Nimmaria en kehdannut pyydellä, kun saivat olla ihan rauhassa kerrankin. Perillä hotellissa checkasin missä heillä olisi keikka New Yorkissa ja olisiko sinne lippuja – se oli toki loppuunmyyty.

    • Cocoa etsimässä 8.12.2017, 18:34

      Suomalaiset julkkikset saa olla julkisilla paikoilla aika rauhassa, ja se on meidän mielestä oikeastaan ihan hyvä juttu. Pysyy jalat paremmin maassa, ja olis se oikeastaan aika rasittavaa, jos joutuis ihan jatkuvasti ja kaikkialla olla poseeraamassa ja nimmareita kirjoittelemassa. Se on myös aika suomalaista, että matkustetaan economyssa eikä liikoja pröystäillä. Olis muuten ollut varmasti aikamoinen kokemus nähdä Nightwish Nykissä!

Leave a Comment