≡ Menu

Kolme syytä miksi Barcelona on täydellinen matkakohde

Barcelona matkablogi

Hakaniemessä on sumuista ja muutenkin marraskuisen ankeaa, mutta se ei haittaa, sillä Barcelonassa muutama päivä sitten nautitut auringonsäteet lämmittävät edelleen mieltä!

Viisi päivää hujahti kuin siivillä. Lähdettiin joka päivä liikenteeseen aamupäivällä ja palattiin kämpille yleensä vasta puolilta öin, mutta silti ei ehditty tehdä kaikkea mitä aiottiin. Vaikka mehän oltiin kyllä päätetty etukäteen, että tällä kertaa ei hötkyillä nähtävyyksiin sun muihin ja otetaan ihan rennosti vaan, mutta ei me sitten kuitenkaan maltettu. Barcelonassa on niin paljon tehtävää ja nähtävää, että sitä kaikkea visuaalista, kulinaristista, ilmastollista ja tunnelmallista yltäkylläisyyttä on suorastaan pakko ahmia ihan ähkyyn saakka. Suunnitellut lupsakat iltapäiväsiestat toteutuivat tasan yhtenä päivänä, mutta ehtiihän sitä nukkua sitten kotonakin.

No mikä siitä Barcelonasta nyt tekee niin täydellisen matkakohteen?

Barcelonassa vallitsee erittäin miellyttävä ilmasto

Ympäri vuoden. Keskikesällä saattaa joidenkin makuun olla turhan kuuma, mutta jopa nyt loka-marraskuun taitteessa saimme nauttia täydellisestä 25 asteen lämpötilasta ja auringonpaisteesta. Päivällä pärjäsi lyhythihaisessa eikä illallakaan tarvinnut vetää rotsia niskaan. Rohkeimmat ottivat arskaa bikineissä Barcelonetan rannalla. Paikallisten mukaan nyt saatiin nauttia poikkeuksellisesta lämpöaallosta, normaalisti tähän aikaan vuodesta kuulemma satelee jonkin verran, mutta kylmä Barcelonassa ei ole koskaan. Kannattaa siis ehdottomasti matkustaa sesongin ulkopuolella ja nauttia hieman vähäturistisemmasta lomasta.

Barcelona on kaunis ja monipuolinen

Sen kaupunginosat ovat toistensa vastakohtia ja yhden loman tai jopa yhden päivän aikana on mahdollista siirtyä tunnelmasta täysin toiseen. Modernismin ajan arkkitehtuurista ja puistomaisesta avaruudesta voi nauttia ruutukaavaan rakennetussa Eixamplessa, kun taas lyhyen metromatkan päässä Barcelonetassa vallitsee täydellinen etelänlomatunnelma hiekkarantoineen, palmuineen ja jumputtavaa poppia soittavine rantabaareineen. Montjüicin puistot tyydyttävät ulkoilunnälkäisen ja vanhankaupungin keskiaikaiseen tunnelmaan pääsee Goticin, Bornin ja Ravalin kapeilla ja kiemuraisilla mukulakivikujilla.

Barcelona on herkuttelijan taivas

Herkullisia tapaksia ja pintxoja pikkunälkään, suussasulavia leivonnaisia kahvikupillisen kera sokerihampaan kolotukseen, eksoottisia makuja seikkailunhaluiselle, huippuravintoloita hc-foodielle. Kaikkea löytyy, vieläpä suomalaisittain kohtuulliseen hintaan. Ja mainittakoon nyt vielä, että viiniä saa ruokakaupasta ja olutta katukojusta. Tähän matkailun osa-alueeseen keskityimme tällä kertaa oikein erityisen huolellisesti, ja erillinen ruokajuttu onkin tulossa lähiaikoina.

BCN näkymäNäkymä meidän Eixamplessa sijaitsevan Airbnb-kodin parvekkeelta

BCN_taydellinen_matkakohde_2_webAntoni Gaudín yhä edelleen keskeneräinen luomus Sagrada Familia on vaikuttava ilmestys rakennustelineineen kaikkineen.

BCN_taydellinen_matkakohde_3_webGaudín Casa Batlló Passeig de Gràcialla

BCN_taydellinen_matkakohde_4_webKylänraitti Barcelonetan kaupunginosassa

BCN_taydellinen_matkakohde_5_webPittoreski kujanpätkä El Bornissa

BCN_taydellinen_matkakohde_6_webMahtipontinen rakennuksenjärkäle jossain päin Eixamplea

BCN_taydellinen_matkakohde_7_webBarcelonetan biitsillä otettiin arskaa vielä näin marraskuussakin.

BCN_taydellinen_matkakohde_8_webKesädrinkeillä Barcelonetassa Makamaka-rantabaarissa

BCN_taydellinen_matkakohde_9_webGoottilainen katedraali goottilaisessa kaupunginosassa

BCN_taydellinen_matkakohde_10_webHämyiset vanhankaupungin kujat ovat tunnelmallisinta Barcelonaa.

BCN_taydellinen_matkakohde_11_webUlkoilumaastoa Montjüicin rinteillä

BCN_taydellinen_matkakohde_12_webMontjüicin linnakkeen ympäri kiertää parin kilsan kävelyreitti

BCN_taydellinen_matkakohde_13_webMontjüicin linnake iltavalaistuksessa 

BCN_taydellinen_matkakohde_14_webKylänraitti el Bornissa

BCN_taydellinen_matkakohde_15_webMissattiin täpärästi Palau Nacionalin edustalla esitettävä Font Màgica -spektaakkeli, mutta palatsi itsessäänkin oli varsin upea näky.

BCN_taydellinen_matkakohde_16_webKylänraitti el Ravalissa

BCN_taydellinen_matkakohde_17_webPatsas el Corte Inglés -tavaratalon edustalla Placa Catalunyalla

BCN_taydellinen_matkakohde_18_webVietetiin halloween-iltaa bornilaisessa ysibaarissa (Numero Nueve), joka näytti olevan paikallisten hipstereiden suosiossa. Kannattaa pistäytyä kivan tunnelman ja hyvän palvelun takia, vaikka ei niin hipsteri olisikaan.

BCN_taydellinen_matkakohde_19_webHalloween-juhlintaa barelonalaisittain

BCN_taydellinen_matkakohde_20_webMystinen linna jossain päin Eixamplea

BCN_taydellinen_matkakohde_21_webPanoraama Tibidabon funiculur-asemalla sijaitsevasta näköalabaarista Mirablausta, jossa palvelu ei ollut yhtä vaikuttavaa kuin näköala. Tibidabon-reissu tyssäsi jumalattoman pitkään funiculur-jonoon, mutta ei jäänyt harmittamaan, sillä ollaan oltu siellä aiemmin. Kannattaa ehdottomasti mennä!

BCN_taydellinen_matkakohde_22_webErillinen ruokajuttu on tulossa, mutta vähän herkuttelukuvia tähänkin on pakko laittaa. Suussasulavat tapakset ovat tässä vaiheessa tosin jo kadonneet parempiin suihin El Bornissa sijaitsevassa Bar del Plassa.

BCN_taydellinen_matkakohde_23_webMustekalaa galicialaisittain La Llibertària -kuppilassa Tallers-kadulla – taivaallista!

BCN_taydellinen_matkakohde_24_webSanta Caterinan kauppahallin kalatiskin antimia

BCN_taydellinen_matkakohde_25_webKinkkua on siinä monenmoista

BCN_taydellinen_matkakohde_26_webLounastapakset Ciudad Condal -ravintolassa Rambla de Catalunyalla

Lue myös nämä:

{ 6 comments… add one }
 • Elina / Vaihda vapaalle 9.11.2014, 19:08

  Voi että 🙂 En ole kaupunkilomailija, mutta Barcelonaan haluaisin kyllä päästä käymään jossain vaiheessa. Kaikki kehuu sitä, joten pakkohan se on olla hieno paikka!

  • Cocoa etsimässä 10.11.2014, 10:58

   Ehdottomasti kannattaa antaa Barcelonalle mahdollisuus, vaikkei niin kaupunkilomailija olisikaan! Turistikeskittymää (Las Ramblas & ympäristö) rauhallisempiakin kaupunginosia löytyy, samoin useita rantoja (joista ihan se kaupungin keskustaa lähin on ruuhkaisin), Montjüicin lukuisiin puistoihin pääsee nopeasti karkuun kaupungin hälyä ja päiväretkiä voi tehdä vaikkapa Montserrat-vuorelle tai läheisille viinialueille. Että eikun mars Barcelonaan! 🙂

 • Jepa 10.11.2014, 03:53

  Barcelona on kyllä ihana! Olen käynyt vain kerran muutama vuosi sitten joulun aikaan, ja oli tosi mukava reissu. Silloin täytyi vetää nahkatakkia päälle, mutta ei siellä varsinaisesti kylmä silti ollut – täydellistä. Olen suunnitellut, että seuraavalla kerralla sinne voisi matkustaa vähän lämpimämpään aikaan niin pääsisi myös rannalle.

  Jään odottelemaan sitä ruokapostausta, ravintolavinkit ovat aina tervetulleita! 🙂

  • Cocoa etsimässä 10.11.2014, 11:02

   Nahkatakkikelit jouluna, kelpais kyllä! Meille osui tosiaan nyt ihan poikkeuksellisen lämpimät ilmat, yleensä tähän aikaan vuodesta ei ihmeemmin biitsillä loikoilla, luulemme.

   Ruokapostausta tulossa piakkoin, ja ravintolavinkkejä on luvassa paljon! Saa nähdä mahtuuko kaikki ruoka-asia edes yhteen postaukseen :).

 • Pirkko / Meriharakka 14.11.2014, 11:47

  Mekin olemme pari kertaa (ainakin) kaupunkiin päätyneet ja joka kerta siitä pitäneet. Vierailu teinien kanssa muistutti myös meitä siitä miten kaupungista on moneksi – kulttuuria ja hiekkarantaa samassa kohteessa! Risteilyllä kaupungissa vieraillessamme kävimme sitten Montserratissa päiväretkellä.

  • Cocoa etsimässä 14.11.2014, 12:33

   Montserrat on tosiaan mitä mainioin päiväretkikohde! Me käytiin siellä pikaisesti toisella niistä aikaisemmista reissuistamme, mutta mentiin niin myöhään, ettei ehditty juuri muuta kuin pistäytyä siellä luostarissa ja ostaa kojumyyjältä hunajaa. Sinnekin pitäisi päästä paremmalla ajalla uudestaan.

   Hyvää reissunjatkoa teille sinne Aasiaan! Osittain samoja kohteita teillä kuin missä me ollaan käyty aiemmin, kiva lukea tutuista kokemuksista.

Leave a Comment