≡ Menu

Kolme yötä Barcelonaan!

Barcelona blogi

Ah, enää muutama päivä ihanaan syyslomaan lempikaupungissamme Barcelonassa!

Reissun suunnittelu ja ennakkofiilistely on ehdottoman tärkeä ja olennainen osa matkakokemusta, ainakin meille elämäntapaturisteille. Uuden paikan voi ottaa haltuun selailemalla opaskirjoja ja karttoja sekä lueskelemalla vaikkapa blogeja. Barcelona on meille tuttu paikka, joten ollaan tällä kertaa tyydytty pelkkään nautinnolliseen fiilistelyyn (ja ihan vähän Tripadvisorin ravintola-arvioiden selailuun).

Me ollaan tosiaan käyty Barcelonassa kaksi kertaa aikaisemminkin, vuosina 2008 ja 2010. Eka kerta oli rakkautta ensisilmäyksellä ja toisella kerralla tunne vain vahvistui. Barcelonasta löytyy kaikki: suurkaupungin syke, biitsi, taidetta ja arkkitehtuuria, vuoret, hyvää ruokaa, monikulttuurinen ja suvaitseva ilmapiiri, suotuisa ilmasto sekä mielenkiintoisia lähikohteita niin luonnon, historian kuin vaikkapa viinin ystävälle. Mainituista syistä Barcelona onkin unelmiemme toinen kotikaupunki. Ehkä me joku kaunis päivä siirrytään sanoista tekoihin ja muutetaan sinne?

Barcelona Barri GóticBarri Gòticin hämärillä kujilla (2010)

Mutta palataksemme tulevana keskiviikkona alkavaan matkaan. Meidän ei ole pakko tällä kertaa käydä Barcelonan perusnähtävyyksissä, sillä suurin osa on meille jo entuudestaan tuttuja. Tässä kuitenkin reissua fiilistellessämme huomasimme, että meitä saattaisi kyllä huvittaa käydä uudelleen ainakin Montjuïcin linnoituksella, Tibidabon huvipuistossa, Güellin puistossa ja useammassakin Gaudin suunnittelemassa pytingissä sekä nähdä Sagrada Familia ainakin vilaukselta. Parasta on, että meidän ei tarvitse suorittaa yhtäkään nähtävyyttä, mutta voimme niin tehdä jos siltä tuntuu.

Barcelona Casa MilaCasa Milàn eli La Pedreran katolla (2010)

Muutamia buukkauksiakin on jo tehty! Kämppä on vuokrattu Airbnb:n kautta ja se sijaitsee Eixamplen kaupunginosassa. Tämä on meille romanttinen hemmotteluloma pikemminkin kuin pienen budjetin reppumatka, joten halusimme viihtyisän ja hyvin varustellun majapaikan, eivätkä hostellit tai muut jaettujen kylpytilojen ratkaisut tulleet kyseeseen. Kahden makuuhuoneen, keittiön, kylpyhuoneen ja useamman parvekkeen kauniisti sistustettu huoneisto kustantaa 125 e/yö (palvelu- ja siivousmaksuineen), joten majoituksemme jää edelleen huomattavasti edullisemmaksi kuin simppeleinkään hotellihuone.

Herkuttelun ystävinä osallistumme heti torstaina muutaman tunnin kestävälle tapas-rundille, josta olemme lukeneet paljon hyvää internetin ihmeellisestä maailmasta. 89 euron hintaan sisältyy tapastelua ruokajuomineen kolmessa huolellisesti valitussa, paikallisten suosimassa ravintolassa. Tätä odotamme oikein kovasti!

Barcelona pintxotPintxoja ja cavaa jossain päin Barcelonaa vuonna 2010

Lauantaiksi on ostettu liput Barcan peliin! Ollaan aikaisemmin oltu Barcelonassa kesällä, jolloin futisliiga on tauolla ja ollaan jouduttu tyytymään opastettuun kierrokseen Camp Noulla, melkein 100 000 katsojaa vetävällä, Euroopan suurimmalla jalkapallostadionilla. Arto tulee suurena futisfanina varmasti kirjoittamaan tästä kokemuksesta oman postauksensa. Tällä hetkellä jännittävintä on, pelaako vai lepääkö Messi! Ja saammeko kenties jopa todistaa Messin nousemista kaikkien aikojen maalintekijäksi Espanjan-liigassa!

Mitä muuta on vielä luvassa? No, ei sen kummempaa kuin kaupungilla käppäilyä, hyvää ruokaa ja viiniä, parasta mahdollista seuraa, ehkä pikkiriikkisen shoppailua ja kyllä me toivottais vähän aurinkoakin.

Barcelona oluellaLeppoisa oluttuokio paikallisessa cerveceríassa (2010) – Artsilla on tyyli vähän muuttunut!

Ihan mahtava loma tulossa!

(Ollaan saatu lukijoilta muutamia hyviä ruokapaikkavinkkejä, jotka menee ehdottomasti kokeiluun. Kiitos niistä! Vinkkejä saa edelleen laittaa joko tänne blogin kommentteihin tai vaikka Facebook-sivuille!)

{ 2 comments… add one }
  • Säppä 28.10.2014, 15:47

    Voih, Tibidabo! Me yhdellä Barcelonan reissulla kiipesimme sinne kukkulalle tarkoituksenamme katsella maisemia juurikin sen huvipuiston nurkilla, mutta sinne iski niin kova sumu yhtäkkiä, että hyvä kun näki yhtään mitään edes parin metrin päähän. 😀 Täytyy tehdä seuraavalla kerralla uusi täsmäisku sinne… Ihanaa reissua teille!

    • Cocoa etsimässä 30.10.2014, 08:49

      Kiitti Säppä ja terveiset aurinkoisesta Barcelonasta! Tibidabo on toden totta ihana ja sinne me mennään ehdottomasti tälläkin kertaa, jos vain näitä aurinkoisia kelejä riittää. Viimeksi pysähdyttiin rinteessä sijaitsevaan näköalaravintolaan skumpalle ja sieltä oli kyllä upeat näkymät yli koko kaupungin.

Leave a Comment