≡ Menu

Ravintolavinkki Barcelonaan: Bodega Granados

Bodega Granados Barcelona

Jos olet suuntaamassa Barcelonaan, nappaa tästä oiva ravintolavinkki matkaasi!

Bodega Granados

Enric Granados 6, Eixample | www.bodegagranados.com

Me käytiin huhtikuisella Barcelonan-reissullamme tässä ravintolassa jopa kahdesti, sillä se paitsi sijaitsi aivan kivenheiton päässä meidän Airbnb-kämpästämme, sieltä sai myös aivan älyttömän hyvää ruokaa! Tuoretta, maukasta ja perinteistä mutta modernilla twistillä. Erittäin nam.

Meidän saapumispäivä oli aika pitkä ja uuvuttava. Finnairin lennon olisi pitänyt laskeutua Barcelonaan puoli yhdeksältä illalla, mutta juuri ennen lähtöä sattuneen ikävän sairaustapauksen vuoksi me päästiin lähtemään Helsingistä puolisentoista tuntia aikataulusta myöhässä, kun oltiin ensin jouduttu jännittämään mahdetaanko päästä matkaan ollenkaan. Meillä oli alun perin pöytävaraus tähän ravintolaan saapumisillallemme, mutta me ehdittiin jo epätietoisuuden vallassa perua varaus Helsinki-Vantaan päässä vartoessamme.

Kun me sitten vihdoin saavuttiin perille kohteeseen ja saatiin avaimet upeaan asuntoomme, meillä oli jo aikamoinen nälkä. Päätettiin käydä kurkkaamassa, josko tämä jo kertaalleen valittu ravintola olisi vielä auki – ja olihan se! Meille löytyi juuri sopivasti neljän hengen pöytä, joka aivan tuota pikaa notkui vesi kielellä odotettuja tapasherkkuja.

Ensimmäisen illan kokemus oli niin positiivinen, että päätettiin palata tänne vielä vikana iltana, eikä paikka pettänyt toisellakaan kertaa. Herkullista ruokaa, miellyttävä miljöö – ei liian fiini mutta kuitenkin hyvällä maulla sisustettu – hyvää palvelua, erinomainen hinta-laatusuhde.

Me ehdittiin kahden illallisen aikana maistaa vaikka mitä. Tilattiin kummallakin kerralla pöytä täyteen tapaksia ja pullo viiniä ja jaettiin antimet neljään pekkaan. Anjoviksia, pimientos de padron eli öljyssä paahdettuja suolattuja paprikoita, mustekalaa galicialaisittain, katkaraputempuraa, maalaismaksapateeta, iberialaista kinkkua, manchego-juustoa, tomaattileipää… Yksinkertaista mutta niin hyvää! Ollaan muuten elämämme aikana maistettu patatas bravas -annos jos toinenkin (eli paistetut perunat mausteisella kastikkeella), mutta tämän paikan potut olivat kirkkaasti parhaat ikinä!

Ravintolan nettisivuilta ei näköjään löydy hintoja, mutta tsekattiin kirjanpidostamme, että neljän hengen illalliselle lukuisine tapas-annoksineen, viineineen ja jälkkäreineen tuli hintaa alle satanen. Ei paha, koska tämä on oikeasti hyvä ravintola, joka tyydyttää laatutietoisemmankin nälän.

Jos ette vielä vakuuttuneet, annetaan muutaman kuvan puhua puolestaan.

Bodega Granados anjoviksetAnjovikset oliiviöljyssä tai viinietikassa on yks meidän ehdottomista lemppareista tapasmaailmassa. Tätä ja oliiviöljyä tuoreen maalaisleivän päälle ja perään kulaus hyvää viiniä niin nam! Suomessa anjovikset maistuu janssoninkiusaukselle, joten meikäläisistä anjoviksista tätä ei kannata kokeilla.

Bodega Granados pimientos de padronPimientos de padroneita me syödään Barcelonassa aina joka aterialla. Superhyviä. Paprikat paahdetaan vain pannussa oliiviöljyssä ja päälle ripsaistaan suolaa, se on siinä. Näitäkään ei saa Suomesta, mutta me ostettiin viime reissulta rasiallinen kotiin ja duunattiin parina iltana pientä ikävöintipalaa.

Bodega Granados maalaismaksapateeTämä maalaismaksapatee oli niiiiin hyvää!

Bodega Granados patatas bravas

Patatas bravas eli paistettuja perunoita mausteisella kastikkeella. Tämä annos on turistiravintoloissa yleensä todella väsähtänyt, mutta täällä perunat olivat mielettömän hyviä! Potuissa oli rapea pinta ja pehmeä sisus, kastikkeet olivat oikeasti maukkaita ja päällä oli vielä jotain jännää murua tuomassa suutuntumaa. Nam!

Bodega Granados jälkiruokaYhdellä annoksella suussasulavia kaakaotryffeleitä sai koko neljän hengen porukka suun makeaksi.

Lue lisää aiheesta

Jos kaipaat lisää ravintolavinkkejä Barnaan, kurkkaa ihmeessä myös Barcelonassa herkuttelua käsittelevä artikkelimme viime syksyltä.

 

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment