≡ Menu

Hikinen patikkaretki Kakadun kansallispuistossa!

Kakadu 4WD Safari

Meidän oli todella vaikea päättää, lähdetäänkö tutustumaan Kakadun kansallispuistoon itsenäisesti omalla vuokra-autolla vai osallistutaanko valmisretkelle. Kysyttiin neuvoja turisti-infosta, vertailtiin retkiä matkatoimistoissa ja juteltiin muiden reissareiden kanssa eikä silti päästy asiassa puusta pitkään.

Turisti-infossa oltiin sitä mieltä, että oma auto on paras vaihtoehto. Voi edetä omaan tahtiin ja reitin ja tutustumiskohteet saa valita ihan itse. Muut reissarit tuntuivat myös olevan oman auton kannalla, siinä kun on se oma vapaus.

Matkatoimistossa oltiin luonnollisesti ehdottomasti valmisretken kannalla. Reitti on suunniteltu siten, että kaikki tärkeimmät kohteet tulee käytyä ja asiantunteva opas osaa kertoa niin luonnosta ja eläimistä kuin historiasta ja kulttuuristakin, ja matkaajan ei tarvitse murehtia käytännön asioista kuten varusteista, ruoasta ja juomasta. Matkatoimistovirkailija myös muistutti, että puistossa on lukemattomia kohteita, joihin pääsee ainoastaan 4WD-autolla, eli itsenäiseltä matkaajalta jää monta kohdetta näkemättä ilman oikeanlaista kulkupeliä (vuokratullakaan nelivetoautolla ei ole yleensä lupa mennä 4WD-merkityille teille). Valmisretkissää on kuitenkin huonoja puolia: aikataulut ovat usein tiukkoja, tutustumiskohteita on liikaa ja osa on usein ihan turhiakin ja lisäksi on olemassa riski, että ryhmässä on joku mätä omena joka pilaa kaikkien reissun.

Pitkällisen selvitystyön, pohdinnan, vertailun ja pähkäilyn päätteeksi tultiin siihen tulokseen, että hinnan kannalta ei ole juurikaan väliä kumman vaihtoehdon valitsee. Oltiin jo päätymässä auton vuokraukseen, mutta sitten joku keikautti vaakakupin lopulta kuitenkin valmisretken kannalle. Ratkaiseva tekijä taisi olla valmiin paketin helppous. Esitettiin matkatoimistovirkailijoille kolme toivomusta: ryhmän pitää olla pieni, oppaan tulee tuntea aboriginaalikulttuureja ja retken pääasiallisena tarkoituksena ei saa olla ryypiskely (oltiin kuultu että osa retkistä on biletyspainotteisia, ei kiitos!). Päädyttiin lopulta Kakadu 4WD Safaris -nimiseen firmaan, eikä tarvitse katua!

Nimittäin voi pojat mikä reissu! Kolmipäiväinen retki Kakadun kansallispuistossa nousee helposti tämän matkan ykköskokemukseksi! Patikoitiin käsittämättömän upeissa maisemissa, uitiin kauniissa ja virkistävissä luonnon uima-altaissa ja vesiputouksissa, bongattiin villejä wallabeja, wallaroo (kengurun ja wallabin välimuoto), vesipuhveleita, villihevosia, puuhanhia (magpie goose) ja muitakin lintuja, erilaisia hämähäkkejä ja jopa pieni myrkyllinen käärme sekä tutustuttiin alueen alkuperäiskulttuureihin aboriginaalioppaamme Winstonin opastuksella.

Ja mikä parasta, meille osui ihan huippuryhmä. Yhdeksän hengen australialais-amerikkalais-kanadalais-ranskalais-suomalainen poppoomme oli suht samanikäistä ja ennen kaikkea samanhenkistä porukkaa, opastamme Winstonia myöten. Tuntui että oltais oltu ennemminkin retkeilemässä omalla kaveriporukalla kuin opastetulla retkellä. Meillä oli ihan huippuhauskaa ja osan kanssa ollaan pidetty yhteyttä retken jälkeenkin.

Meillä oli tiedossa jo etukäteen, että Kakadussa tulee olemaan todella kuuma, mutta se kuinka kuuma siellä todellisuudessa oli, tuli kuitenkin vähän yllätyksenä. Oli ihan helvetin kuuma. Winston arveli, että lämpötila oli yli 40 astetta. Meillä ei ole ikinä missään ollut niin kuuma, ei koskaan milloinkaan. Hakeuduimme varjoon aina kun mahdollista, pidimme taukoja vähän väliä ja vettä kului litratolkulla (7–8 litraa päivässä nuppia kohti). Hiki virtasi. Tällä alustuspuheella lienee sanomattakin selvää, että hattu, aurinkolasit, aurinkovoide ja riittoisat vesivarastot ovat ihan ehdottomia retkivarusteita.

Muutenkin retki vaatii kohtuullista kuntoa. Patikkareiteillä oli aika paljon haastavia maastoja, kivikkoja ja sen sellaista, jotka saattavat olla rapakuntoiselle ylitsepääsemättömiä. Meidän ryhmästä yksi jätti erään kivikkoisen etapin väliin ja muutkin olivat suoritusten jälkeen todella puhki, joskin hurjalla lämpötilalla oli ihan keskeinen vaikutus trekin fyysiseen vaativuuteen.

Mutta mitäpä tässä sen kummempia lätisemään, antaa kuvien puhua puolestaan!

Kakadu tie kutsuuSeikkailu alkaa.

Kakadu patikoimassaVaivainen kilsan patikointi ylämäkeen otti koville 40 sateen kuumuudessa ja suorassa auringonpaisteessa.

Kakadu swimming holeMaalissa odotti vilvoittava kylpy luonnon omassa porealtaassa.

Kakadu swimming holeAlhaalla odotti isompi uima-allas.

Kakadu maisemaNäissä maisemissa kelpasi patikoida.

Kakadu tien päälläTien päällä taas

Kakadu polttopuita keräämässäMatkalla pysähdyttiin keräämään polttopuita.

Kakadu leiriruokailuRetkellä oli tosi hyvät eväät. Ekana iltana saatiin kenguruburritoja ja tokana iltana Winston pyöräytti meille oikein kunnon sunnuntaipäivällisen paistettuine kanoineen, perunamuusseineen ja muine tykötarpeineen.

Kakadu telttamajoitusKanadalaisen Jenniferin mielestä me oltiin täydellisiä kämppäkavereita, me kun sullouduttiin kohteliaasti teltan toiseen reunaan niin että Jenniferille jäi puolet teltasta.

Kakadu haasteellinen maastoPaikoitellen maasto oli vähän haasteellista.

Kakadu Winston tarinoiWinston tarinoi.

Kakadu lohikäärmekallioEikö näytäkin vähän lohikäärmeeltä tämä kallio?

Kakadu patikointiYli 40 sateen kuumuudessa patikointi vaatii litratolkulla vettä ja paljon lepotaukoja.

Kakadu turistiposeerausTuristikuva

Kakadu varjossaVarjopaikat olivat vähissä keskipäivän auringon porottaessa.

Kakadu patikoijaReippaan patikoijan askel on kevyt.

Kakadu green-head antGreen-head ant eli vihermurkku ja sen pesä.

Kakadu varo krokotiilejäVarokaa krokotiileja!

Kakadu hämähäkkiTörmättiin matkalla jättimäiseen golden orb-weaver -hämähäkkiin, jotka eivät ole ihmiselle vaarallisia.

Kakadu kivikonylitysKivinen tie

Kakadu maisemaKaunis punainen maisema

Kakadu Jim Jim FallsJim Jim Falls kauempaa katsottuna

Kakadu National Park Jim Jim FallsJim Jim Fallseilla oli aivan ihana vilvoittava uimapaikka jylhän vuorenseinämän kätkössä, sinne kelpasi pulahtaa hikisen patikkaretken päätteeksi.  Sadekaudella tässä on siis vesiputous. Tuo pieni vaalea piste vedessä on uimari.

Kakadu auringonlaskuIltaoluella ihastelemassa auringonlaskun värjäämää kalliota.

Kakadu auringonlaskuCheers! (Thanks Mel for the pic!)

Kakadu aamiaishetkiAamiaistuokio leirissä

Kakadu rock artJopa 8000 vuotta vanhoja aboriginaalien kalliomaalauksia Anbangbangissa

Kakadu rock artRöntgenkuvatyylinen kalliomaalaus

Kakadu krokotiileja kuhiseva Adelaide-jokiAdelaide-joki kuhisee valtavia krokotiileja (estuarine crocodile eli salt water crocodile).

Kakadu krokotiili vaaniiHurjan näköinen krokotiili lähestyi venettä.

Kakadu krokotiili syöTämä kanalle perso yksilö oli ehkä noin nelimetrinen.

Kakadu vauvakrokotiiliSöpö vauvakrokotiili!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Next post:

Previous post: