≡ Menu

No nyt on matkalukemista!

Cocoa etsimässä matkablogi matkalukemista

Lähti hullareiden pokkarilaarilla vähän mopo käsistä. Mutta kun halvalla sai!

Matkoilla on erityisen kiva uppoutua tarinoihin, jotka sijoittuvat kaukaisiin maihin ja vieraisiin kulttuureihin. Ideaalitilanteessa tietysti käsillä olevaan matkakohteeseen, mutta mikä ettei muuallekin. Maailman eri kolkkiin sijoittuvia kirjoja oli nyt tarjolla runsain mitoin ja varsin edulliseen hintaan, joten tulipa ostettua kerralla lähikuukausien matka- ja lomalukemiset. Miltäs kuulostaa:

Tarquin Hallin Vish Puria tituleerataan Intian Poirotiksi, luvassa on siis ilmeisesti viihdyttävää ja harmitonta dekkarihömppää. Ostettiin kolme osaa tätä sorttia.

Toista ääripäätä edustaa Blaine Hardenin Leiri 14, joka sijoittuu Pohjois-Koreaan. Kirja perustuu tositapahtumiin.

Hans Falladan Yksin Berliinissä on niin ikään tositapahtumiin perustuva klassikko, joka kertoo toisen maailmansodan hirvittävistä olosuhteista ja traagisista ihmiskohtaloista.

Chimamanda Ngozi Adichien Purppuranpunainen Hibiskus ja Puolikas keltaista aurinkoa lukeutuvat meidän molempien suosikkikirjoihin, joten nigerialaisen ja amerikkalaisen kulttuurin ristituleen sijoittuvaa Kotiinpalaajat-teosta kohtaan on suuret odotukset.

Alexander Söderbergin Andalusialaisen ystävän takakansi on varsin salaperäinen – ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen jännityskertomus – mutta Andalusia kirjan nimessä houkutteli ostamaan.

Taiye Selasin Ghana ikuisesti sijoittuu nimensä mukaisesti Ghanaan ja on tekijänsä esikoisteos.

Paul Austerin (joka herättää meissä molemmissa ristiriitaisia tunteita – jotkut teokset ovat häikäisevän hyviä, toiset ärsyttävän tekotaiteellisia tai pitkästyttäviä) Illuusioiden kirja sijoittuu Amerikkaan ja kertoo elokuvantekijän tarinan.

Ayar Akhtarin Appelsiininkuorten kadun takakansi kertoo vielä vähemmän kuin Andalusialaisen ystävän, mutta kannen kuva ja takakannen lyhyt tekstiote lupailevat johonkin kaukaiseen maahan ja eksoottiseen kulttuuriin sukeltavaa, vangitsevaa tarinaa.

Onko joku näistä tuttu? Entä kiinnostaisiko teitä lukea pientä arviontynkää jostain näistä, kunhan on ehditty lukea?

Tulossa on muuten juttua Berliinin kiinnostavimmista kaupunginosista ja monipuolisesta ruokatarjonnasta, Tukholmasta turistireittien ulkopuolelta ja viime perjantaina ensimmäistä kertaa järjestetystä PING Helsinki -tapahtumasta, jossa Arna kävi edustamassa Cocoa etsimässä -matkablogia sisällöntuottajan ominaisuudessa.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment