≡ Menu

Naantalin ruokapaikat – 5 ihanaa ravintolaa, jotka haluat testata!

Rehellisyyden nimissä heti alkuun on todettava, että niin ihana kesäkaupunki kuin Naantali onkin, se ei ole mikään kulinaristin mekka. Vierasvenesataman ravintoloiden listoilla on lähinnä pizzaa, hampurilaisia, leikkeitä ja ranskalaisia perunoita, ja valitettavan monessa paikassa turistihintaiset annokset on kasattu puolivalmisteista ja eineksistä. Ensimmäinen vinkkimme on olla odottamatta Naantalin ruokaelämyksiltä kovin suuria ja toinen vinkkimme on välttää vierasvenesatamassa Nunnakadun ravintoloita, pois lukien Amandis, josta lisää tuonnempana.

Tämän sanottuamme voimme kuitenkin iloksemme vinkata muutaman hyväksi havaitun paikan kelpoon lomaruokailuun.

Katso täältä tarjoukset Naantalin majapaikkoihin.

Tavastin Kilta

Mannerheiminkatu 1 | tavastinkilta.fi

Uusi Kilta oli ennen Naantalin paras ravintola ja ainoa kunnon ravintola, josta sai hyvää ruokaa, laatuviinejä ja kursailematonta mutta ammattitaitoista palvelua. Keväällä 2023 samassa tilassa aloitti omistajanvaihdoksen myötä keittiömestari Riccardo Soldatin luotsaama ravintola Tavastin Kilta, jonka menussa näkyy vaikutteita edeltäjältä, mutta uudella, italialais-suomalaisella twistillä. 

Emme ole vielä itse päässeet testaamaan vappuna 2023 ovensa avannutta Tavastin Kiltaa, mutta menu näyttää lupaavalta, joten seuraavalla Naantalin-reissulla suuntaamme tänne.

Jos olet käynyt Tavastin Killassa, rustaa ihmeessä kokemuksestasi muutama rivi kommenttikenttään!

Kahvila Amandis

Nunnakatu 5 | amandis.fi

Amandis tarjoaa omien sanojensa mukaan maailman parhaat vohvelit ja se on isosti luvattu se. Mutta pakko myöntää, että erittäin hyviä heidän vohvelinsa kyllä ovatkin! Tarjolla on suolaisia ja makeita vohveleita , jättimäisiä jätskiannoksia sekä virkistäviä virvokkeita, joita kelpaa nauttia viihtyisällä aurinkoterassilla vierasvenesatamassa. Mainittakoon vielä, että Amandiksen vohvelitaikinan resepti on suomalaisen keittiömestarin käsialaa ja jokainen vohveli paistetaan käsityönä Belgiasta tuodulla ammattilaisvohveliraudalla.

Ainoa mainittava miinus Amandiksessa on jonottaminen, eli ensin pitää jonottaa tilaamaan ja sitten vielä jonotetaan valmiita vohveleita toiselta luukulta, mutta mihinkäs sitä lomalla olisi kiire.

Hasta la Pasta

Alikatu 9 | hastalapasta.fi

Hasta la Pasta on Naantalin vanhassakaupungissa, söpössä mintunvihreässä puutalossa sijaitseva konstailematon pastaravintola, josta saa tuorepastaa, salaatteja ja leivonnaisia. Ruoka on kohtuuhintaista ja herkullista ja palvelu ystävällistä. Tällaisia pieniä perheyrityksiä tukee mielellään!

Kultaranta Resortin Heineken House

Särkäsalmentie 128 | kultarantaresort.fi/heineken-house

Heineken Housesta saa kuulemma Naantalin parhaat pizzat, ja koska tunnustaudumme jonkin sortin pizzaharrastajiksi, odotuksemme pizzan suhteen ovat aina korkealla. Heineken Housen pizzat paistetaan aidossa pizzauunissa ja täytetään laadukkailla raaka-aineilla sopivasti, eli ei liikaa eikä liian vähän, ja ne ovat oikein maukkaita! Meille hyvän pizzan tärkein elementti on pohja ja se oli täällä ohut ja maukas niin kuin kuuluukin. (Ja kyllä, se on pizza eikä mikään pitsa.)

Nimensä mukaisesti Heineken House sijaitsee Kultarannassa, varsin kaukana Naantalin vanhastakaupungista, mutta esimerkiksi Kultaranta Resortissa majoittuville tai golfaaville Heineken House on oikein varteenotettava lounas- tai illanviettopaikka.

Ravintola Snickari

Mannerheiminkatu 2 | snickari.fi

Snickarin edeltäjästä Rantaravintolasta meillä on huonoja kokemuksia, mutta muutama vuosi sitten Snickari-nimellä avanneen ravintolan pizzoja uskallamme suositella. Lempparimme pizzalistalta on tulisella salamitahnalla täytetty N’Duja, joka maistuu erinomaiselta kylmän juoman kanssa nautittuna Naantalin upeimmalla terassilla. Friidu kehuu myös jätskilistaa.

Palvelu on muuten Snickarissakin sellaista välinpitämättömän puoleista. Terassille ei esimerkiksi ole jonosysteemiä, vaan asiakkaat ryntäävät omatoimisesti vapautuviin pöytiin. Se on rasittavaa, koska olisihan se kivempi nauttia maisemasta ja aperitiivista pöytää odotellessa kuin kyttäillä koko vapautuvia pöytiä ja omaa vuoroa.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Kiitos, jos varaat mainoslinkkien kautta ja tuet siten Cocoa etsimässä -sivuston ylläpitoa.

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment