≡ Menu

Mitä tehdä Naantalissa – nähtävyydet ja aktiviteetit

Naantalin ykkösnähtävyys on tietysti Muumimaailma, mutta kaupungissa on muutakin nähtävää ja koettavaa. Näillä vinkeillä saat suunniteltua juuri omannäköisen Naantalin-loman lasten kanssa, kaveriporukalla tai kahden kesken.

Muumimaailma

Tuulensuunkatu 12 | www.muumimaailma.fi

Naantalia ei voi kokea käymättä Muumimaailmassa. Lasten kanssa tai ilman, Muumimaailma on must. Tai no, ehkä se on lapsiseurassa kuitenkin asteen antoisampi. Se lapsen aitoakin aidompi ilo ja riemu kun hän pääsee halaamaan Muumimammaa tai turisemaan leirinuotilla Nuuskamuikkusen kanssa, se ottaa kuulkaa syvältä sydämestä. Priceless.

Muumimaailma on ihan aikuisten oikeesti superihana ja siellä saa helposti kulumaan koko päivän, kaksikin. Kesällä 2023 uutuutena on Niiskuneidin kauneussalonki, josta ainakin meidän 5-vuotias Friidu on ihan täpinöissään. Ruokatarjonnan osalta kannattaa varautua nakit ja ranut -linjaan, mutta lapset eivät toki valita.

Kesäteatteri

Kailon saari | emmateatteri.fi

Muumimaailmassa sijaitsevassa Emma-teatterissa esitetään päivisin lasten muumiteatteria ja iltaisin aikuisten kesäteatteria. Ohjelmistossa on aina yksi näytelmä per kesä, ja esitykset ovat pääosin komediaa. Kesäteatterissa tunnelma on ainutlaatuinen ja se sopii mitä parhaiten leppoisaksi kesäillan ohjelmanumeroksi.

Unikeonpäivät 26.–27.7.

Naantalin vanhakaupunki | naantalinunikeko.fi

Unikeon päivää vietetään Suomessa 27.7. ja Naantalissa sitä vietetään oikein kunnolla kaksipäiväisten Unikeonpäivien merkeissä. Ohjelmassa on kulkueita, musiikkiesityksiä, opastettuja kierroksia ja lasten pukukilpailu, ja päivien huipennus on tietysti se, kun Valtakunnan Virallinen Unikeko julkistetaan aamukahdeksalta vanhankaupungin rannassa ja heitetään mereen.

Naantalin kylpylä

Matkailijantie 2 | naantalispa.fi

Naantalin toinen iso vetonaula Muumimaailman ohella on kylpylä, viralliselta nimeltään Naantali Spa & Hotel, joka sijaitsee meren rannalla, kävelymatkan päässä Naantalin vanhastakaupungista. Kylpylän tunnelma ja sisustus henkii Naantalin vanhaa kylpylähistoriaa, ja kylpylän lisäksi tarjolla on kauneushoitoja, kuntosali, lasten leikkihuone, ravintoloita ja viihdettä. Kylpylän Thai Garden -ravintolaa on kehuttu, mutta itse emme ole päässeet sitä vielä testaamaan.

Kauneuskeskus Bellezza

Naantalin kylpylä | naantalispa.fi/the-hotelli/kauneuskeskus-bellezza

Mainittakoon erikseen Naantalin kylpylässä sijaitseva Kauneuskeskus Bellezza, jossa voi käydä hemmoteltavana muutenkin kuin kylpylän tai hotellin asiakkaana. Bellezzan hoitohuoneissa tunnelma on ihanan rentouttava ja ylellinen, ja hoidoissa löytyy valinnanvaraa erilaisista kasvo-, käsi- ja jalkahoidoista vartalohoitoihin ja hierontoihin.

Golf

Kultaranta Golf: Särkänsalmentie 178 | kultarantaresort.fi/golf

Aurinko Golf: Vengantie 58 | aurinkogolf.fi

Naantalissa pääsee golfaamaan kahdella kentällä. Kultaranta Golf löytyy Kultaranta Resortin tiluksilta ja Aurinko Golf Ladvo-Vengan kaupunginosassa, Naantalin pohjoispuolella.

Opastettu kaupunkikierros

Naantalinmatkailu.fi

Tiesittekö, että Naantali on perustettu keskiajalla birgittalaisluostarin ympärille ja se on Turun ja Rauman ohella yksi Suomen vanhimmista kaupungeista? Kylpylätoimintaa Naantalissa on ollut 1700-luvulta lähtien. Kaupungin kiehtovaan historiaan kannattaa tutustua opastetuilla kaupunkikierroksilla, joita on tarjolla eri pituisina ja eri teemoilla. Olemme itse osallistuneet parillekin opastetulle kierrokselle ja molemmilla oli ihan huippuoppaat! Matkakohteisiin saa ihan erilaista näkökulmaa asiansa osaavan oppaan johdolla, joten suosittelemme näitä lämpimästi.

Kristiina Turtosen taidegalleria

Mannerheiminkatu 13 | kristiinaturtonen.fi

Kristiina Turtosen taidegalleria sijaitsee vanhankaupungin ytimessä ja se on avoinna koko kesän, syksyllä satunnaisesti.Turtosen teokset perustuvat hänen omiin elämänkokemuksiinsa ja hän kertoo mielellään koskettavista ja rankoistakin tarinoista teosten takana. Turtonen järjestää tilauksesta myös maalaustyöpajoja eri kokoisille ryhmille. 

Pieni Titanic-näyttely

Wanha Naantali Kauppa | Mannerheiminkatu 13

Vanhankaupungin pääkadulla sijaitsevan Wanha Naantali Kaupan (voi apua tätä kirjoitusasua!) yläkerran nurkassa on pieni Titanic-näyttely, joka koostuu pienestä kokoelmasta Titaniciin liittyviä keräilyesineitä. Näyttely on ehkä enemmän hauska kuriositeetti kuin aidosti kiinnostava näyttely, mutta maksuttomana ehdottomasti pistäytymisen arvoinen! Esillä oli esimerkiksi astioita, sisustusmateriaaleja, keräilyrahoja, esineitä James Cameronin Titanic-leffan kuvauksista ynnä muuta pientä kiinnostavaa. Meidän mielestä ehkä hauskin näyttelyesine oli sentti kertaa sentti -kokoinen pala aitoa Titanicin pelastusliiviä!

Rakkauden polku ja uimaranta

Rakkauden polku lähtee vanhastakaupungista ja nousee Kuparivuorelle. Polun varrella ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta sen kautta pääsee korkealle kallioille ihailemaan merimaisemaa ja sen varrelta löytyy paikallistenkin suosiossa oleva uimapaikka. Nimensä Rakkauden polku on saanut siitä, kun 1800-luvulla venäläiset sotilaat heilastelivat paikallisten tyttöjen kanssa polulla. Myöhemmin kylpylätoiminnan alettua polun varteen rakennettiin paviljonkeja, joita alettiin kutsua pussauskopeiksi.

Illanvietto Ruohokarin saarella

Lisätietoja Naantalin Matkailun nettisivuilta

Ruohokarin saari on aivan ihana pikku saari 20 minuutin venematkan päässä Naantalin vierasvenesatamasta. Reittiliikennettä sinne ei ole, mutta saaren voi vuokrata vähintään 10 hengen ryhmille erilaisia kesäillanviettoja varten. Hinta (alkaen 50 e/hlö) sisältää venekuljetuksen, rantasaunan käytön, grilli-illallisen ja erilaisia piha-aktiviteetteja.

Naantalin Kaivohuoneen keikat

Nunnakatu 4 | naantalinkaivohuone.fi/tapahtumat

Naantaliin voi lähteä myös biletyslomalle. Rantapromenadilla sijaitsevalla Kaivohuoneella esiintyy Suomen ykkösnimiä kesäviikonloppuisin, keikkakalenteri löytyy yllä olevan linkin takaa.

Lue myös

Naantalin ruokapaikat – 5 ihanaa ravintolaa, jotka haluat testata!

Naantalin majoitus

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment