≡ Menu

Berliini kolmessa päivässä

Matkablogi Berliini

Berliini kolmessa päivässä? Mahdoton tehtävä!

Berliini on kuin valtava, herkullisen näköinen, kaikkia maailman makuvivahteita pursuava täytekakku, josta olisi pitänyt osata annostella lautaselleen sivistynyt, kolmen päivän kokoinen kompakti viipale, ja nautiskella siitä viipyillen. No eipä onnistunut. Annospala tuli hotkaistua hetkessä, makujen sinfoniasta nauttimatta, ja sitten oli saatava lisää. Vielä yksi pala, ja ehkä toinenkin… Koko kakku!

Meitä neuvottiin näin lyhyellä matkalla – vieläpä ensimmäisellämme – keskittymään vain yhteen tai kahteen alueeseen ja tutustumaan niihin kunnolla. Ja näin oli tarkoituskin. Suunnitelmissamme siinsi trendikäs Kreuzberg ja pieni pala Mitteä, jossa hotellimme sijaitsi. Nähtävyyksiä ei ollut tarkoitus metsästää, vaan kuljeskella vain kiirehtimättä pitkin keväisen Berliinin katuja, ja poiketa silloin tällöin kiinnostavan näköiseen kahvilaan, baariin, ruokapaikkaan tai putiikkiin.

No arvaatte varmaan miten kävi.

Tuli juostua pää kolmantena jalkana kaupunginosasta toiseen. Piti nähdä ja kokea ja maistaa mahdollisimman paljon. Jalat olivat muusina ja pää vähän tyhjä: nähtiinkö me oikeastaan mitään? Mutta nähtiinhän me. Ja tulipahan saatua jonkinlainen kokonaiskuva kaupungista, ja seuraavalla kerralla  tiedämme mihin mennä ja mitä tehdä. Seuraava kerta tulee nimittäin taatusti pian.

Mutta turhaan ei ole Berliiniä hehkutettu ja Euroopan New Yorkiksi tituleerattu, aivan mahtava kaupunki, kerta kaikkiaan!

Berliini AlexanderplatzAlexanderplatzilla käytiin ihan kirjaimellisesti pyörähtämässä. Noustiin metronvaihdon yhteydessä maan pinnalle räpsimään parit kuvat ja jatkettiin saman tien matkaa.

Berlin Wall MemorialBerlin Wall Memorial sijaitsee Mittestä hieman pohjoiseen, vai jopa Mittessä. Siellä on tämän säilytetyn muurinpätkän lisäksi todella laadukas museo (Documentation Center), josta löytyy runsain mitoin infoa, kuvia ja videoita elämästä muurin jakamassa Berliinissä sekä myös ajalta ennen ja jälkeen muurin. Suosittelemme! Itse oltiin aikaisen lennon jälkeen niin jumissa, ettei oikein jaksettu keskittyä, mutta seuraavalla reissulla täytynee käydä uudelleen.

Berliini Brandenburgin porttiBrandenburgin portillakin käytiin pyörähtämässä, ei herättänyt suuria tunteita. Olisiko iltavalaistuksessa ollut näyttävämpi? Ei jaksettu jäädä odottamaan.

Berliini The Circus HotelMeidän maanmainio hotellimme The Circus Hotel Mittessä, aivan Rosenthaler Platzin metropysäkin kupeessa. Taustalla siintää Berliinin maamerkki, kuuluista tv-torni.

Berliini Rosenthaler PlatzRosenthaler Platzin metroasema tuli kolmen päivän aikana tutuksi.

Berliini isomopoBerliinissä oli tarjolla hulvattoman näköistä drink & drive -hupia. Eli kundiporukat ajelivat tällaisella hauskalla menopelillä oikean liikenteen keskellä ja kiskoivat bisseä samalla. Jännä.

Berliini East Side GalleryEast Side Galleryn kuvatuin pätkä

Berliini Hackesche HöfeHackesche Höfen sisäpihoilta löytyi kivoja putiikkeja, joiden aukioloajat olivat tosin varsin rajalliset.

Berliinin filharmoniaBerliinin filharmonia ja värikylläinen auringonlasku.

Berlin DomBerliner Dom osui yhtenä päivänä meidän kävelyreitin varrelle. Hieno on.

The Mall of BerlinThe Mall of Berlinissä käytiin Massimo Duttin liikkeen perässä. Ei löytynyt ostettavaa tällä kertaa, mutta tässä hehtaariostoskeskuksessa voisi kyllä viettää vaikka koko päivän (jollain tyttöjen reissulla, lisää Artsi).

Berliinissä hotellin baarissaMatkasuunnitelmien päivittelyä hotellin baarissa. Lasissa tietysti Aperol Spritz.

Berlin PanoramapunktGlobe called home -blogin Jennin innoittamana pyrimme Panoramapunktiin ihailemaan auringonlaskua ja Berliiniä yläilmoista, mutta harmiksemme näköalatasanne/-baari oli mennyt poseen juuri hetkeä aiemmin. Ensi kerralla sitten!

Street view in MitteNäkymä meidän hotellin ikkunasta

Berliini OberbaumNäkymä Oberbaum-sillalta. Mitähän kaupunginosaa tämä nyt sitten olisi, Friedrichshainiako?

Berliini WinterfeldtplatzKorkattiin terassikausi Winterfeldtplatzin markkinoiden kupeessa sijaitsevassa baarissa.

Berliini WinterfeldtplatzSchönebergissä sijaitsevilta Winterfeldtplatzin (ruoka)markkinoilta löytyi sekä syötävää että muutakin shoppailtavaa. Avoinna lauantaisin klo 8–16.

Berliini TiergartenTiergartenin kirppiksellä oli valtavasti myyjiä ja mekin löydettiin kotiintuomisia. Avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–17.

Pysy ajan tasalla – tilaa Pullopostia Cocolta -uutiskirje!

Haluatko kuulumisia ja vinkkejä suoraan sähköpostiisi kerran viikossa? Tilaa Pullopostia Cocolta -uutiskirje, jossa kerromme arkisia kuulumisiamme, pohdimme ajankohtaisia matkailuaiheita ja tarjoamme kivoja vinkkejä niin tapahtumiin, ravintoloihiin, kirjoihin kuin säästämiseenkin liittyen. Pulloposti käsittelee matkailua, mutta myös muuta kuin matkailua! Kannattaa siis tilata :).

Tilaa uutiskirje täältä: Pullopostia Cocolta -uutiskirjeen tilauslinkki

{ 6 comments… add one }
 • Jepa 14.3.2015, 13:09

  En kestä. Nyt tuli niin jäätävä ikävä Berliiniin, ettei mitään rajaa! Pitänee varata kohta matkaa… 😀

 • Milla - Pingviinimatkat 14.3.2015, 13:43

  Voin hyvin kuvitella, että Berliini ei ole kolmessa päivässä ihan pieni kakku purtavaksi. Pitkään ollut omallakin listalla, mutta saa nyt nähdä koska tässä sinne vihdoin päästään. Ehkä olisi syytä buukata kerralla koko viikko 😀 Kiva, että tykkäsitte ja että reissu oli onnistunut.

 • Jenna 15.3.2015, 16:57

  Mä haluun Berliiniin! Siellä on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Kerralla vaan viikoksi sinne 😉 Kiva tuo teidän reissu!

  • Cocoa etsimässä 17.3.2015, 12:53

   Mahtava reissu oli! Ehdottomasti on päästävä pian uudestaan, niin paljon jäi näkemättä ja ennen kaikkea syömättä! =D

 • Taatto 9.12.2018, 22:48

  Ensi vuonna, huhtikuussa, ja varmaan jää minultakin matkalaukku Berliiniin…

Leave a Comment