≡ Menu

TsigaBoom! Sirkusviihdettä ja tivolin taikaa Messukeskuksessa!

TsigaBoom! Tässäpä olisi sinulle mainio menovinkki viikonloppuun – ja mikä parasta näillä pakkasilla, se on sisätiloissa! TsigaBoom on sirkus- ja tivolitapahtuma, joka jatkuu Helsingin Messukeskuksessa vielä tämän viikon loppuun. Me käytiin tiistai-iltana viihtymässä 6- ja 10-vuotiaiden kanssa, ja ai että meillä oli hauskaa!

*liput saatu*

TsigaBoomin järjestäjinä toimivat Suomen ykkösnimet Sirkus Finlandia ja Tivoli Sariola, ja lopputulos on sen mukainen. Kokonainen halli on pyhitetty tivolilaitteille, joita löytyy pikkuisten autojunista hurjempiin kieputtimiin. Vierestä löytyy iso sirkusteltta, jossa näytökset pyörivät kahdesti päivässä.

Sirkusnäytös oli ihan mieletön! Tytöt ovat käyneet Sirkus Finlandiassa vuosittain isovanhempien kanssa ja tiesivät mitä odottaa, mutta meille aikuisille tämä oli ihan uusi elämys. Ja voi pojat, millainen! Akrobatia- ja jonglöörausnumerot saivat meidät huokailemaan ihastuksesta ja ihmetyksestä ihan ääneen. Myös pelle oli hauska. Arvostamme, että sirkusesityksessä ei ollut muita oikeita eläimiä kuin koiria ja ne nauttivat silmin nähden leikkimisestä ja palkintonamien syönnistä.

Tivolissa tytöt ihastuivat laitteeseen, jota me kutsuimme ”kupeiksi”. Se näyttää ihan lällyltä, mutta on oikeesti ihan kamala – meidän aikuisten mielestä siis. Tytöt halusivat mennä toisenkin kerran, ja Arna uhrautui mukaan, ja tokalla kerralla saatiin vielä hurjemmat kyydit. Kolmanteen kertaan ei enää suostuttu, heh. Käytiin myös autoradassa pariin otteeseen, ja tytöt pyörivät keskenään laitteissa, joihin pääsivät ilman aikuisia. Meidän 6-vuotias on jo reilusti yli 120-senttinen, mikä oli raja aika moneen laitteeseen. Perinteiseen hevoskaruselliin oli hyvä lopettaa ja lähteä jätskien kautta kotiin.

Ruokatarjonta oli ainakin arki-iltana hyvin rajallinen. Me päädyttiin työpäivän jälkeen nälkäisinä Friends and Brgrsiin, ja myöhästyttiin täpärästi sirkuksesta, kun kassalle jonottamisessa ja ruuan odottamisessa meni yli melkein kolme varttia. Päästiin onneksi mattimyöhäisinä vielä näytökseen eikä missattu kovin paljon. Burgereiden lisäksi tarjolla oli poppareita, jätskiä ja sen sellaista. Ei huomattu tarkistaa, olisiko Messukeskuksen kahvila ollut auki.

Aukioloajat:
7.1.2024 asti
Arkisin klo 14-20
(näytökset klo 16 ja 18)
La–su klo 12-18
(näytökset klo 13 ja 15)

Huom! Tapahtuma-alueelle ei ole pääsymaksua, joten tunnelmasta pääsee nauttimaan ihan ilmaiseksi!

{ 1 comment… add one }
  • Olin joitain vuosia sitten Ukrainassa käydessäni piipahtamassa maan kansallissirkuksessa. Oli todella vaikuttava, täytyypä pitää Sirkus Finlandia myös mielessä, jos joskus tulisi käytyä.

Leave a Comment