≡ Menu

Sintra nähtävyydet – varaa aikaa ja koe ainakin nämä!

Sintra nähtävyydet

Sintran tärkeimmät nähtävyydet ovat Penan palatsi puistoineen, mystinen Quinta da Regaleira, maurilaislinna, Monserraten palatsi ja kansallispalatsi, mutta ei kannata erehtyä luulemaan, että siinä on kaikki. Ehei, siinä on vasta murto-osa!

Linnoja, palatseja ja satumetsiä riittää koluttavaksi noiden tunnetuimpien lisäksikin. Sintran historiallinen keskusta ansaitsee myös vähintäänkin muutaman tunnin. Sieltä löytyy kauniita rakennuksia ihailtavaksi ja kujia maleksittavaksi, ravintoloita ja kahviloita virkistymiseen sekä matkamuistomyymälöitä tulisiaisshoppailuun.

Tärkein vinkkimme on, että varaa Sintralle reilusti aikaa äläkä yritä ahmia kaikkea yhdellä päiväretkellä Lissabonista. Toistamme: Sintra vaatii ihan ehdottomasti vähintään pari päivää, mutta mieluummin muutaman. Jos sinulla on kuitenkin vain yksi päivä aikaa, valitse tämän postauksen listasta korkeintaan kolme nähtävyyttä (ehdotuksemme on Penan palatsi + maurilaislinna + Quinta da Regaleira) ja tutustu niihin perusteellisesti mutta napakasti. Lue käytännön vinkit lyhyen tai pidemmän Sintran-matkan suunnitteluun Sintra-oppaastamme.

Esittelemme tässä artikkelissa Sintran tärkeimmät nähtävyydet, mutta kaupungissa riittää reilusti nähtävää ja koettavaa vielä näidenkin lisäksi. Lisää nähtävyyksiä ja tekemistä löydät (englanniksi) Sintran virallisilta sivuilta.

Katso täältä tarjoukset Sintran majapaikkoihin.

Penan palatsi ja puisto (Parque e Palácio Nacional da Pena)

Penan palatsi ympäröivine puistoineen on Sintran-matkan kohokohta ja siitä kannattaakin aloittaa – niin aikaisin aamulla kuin mahdollista. Useimmat turistit käyvät pällistelemässä karkkivärisen palatsin vain ulkoapäin – näin mekin teimme ja olihan se vaikuttava – mutta itse palatsin sisätiloissa ja sitä ympäröivässä puutarhassa on nähtävää ja tutkittavaa vaikka koko päiväksi. Varaa siis aikaa!

Penan palatsi on yksi koko Portugalin upeimmista nähtävyyksistä ja se on nimetty yhdeksi seitsemästä Portugalin ihmeestä. Eikä suotta! Näyttävän satulinnan kirkkaan keltaiset, siniset ja punaiset kupolit ja tornit näkyvät kukkulan laelta jopa kilometrien päähän, ja sen yksityiskohdissa riittää tutkittavaa loputtomiin.

Penan palatsi otettiin käyttöön vuonna 1854, jolloin 12 vuotta kestäneet rakennustyöt saatiin päätökseen. Palatsin rakennutti taiteiden suosijana tunnettu kuningas Ferdinand II, joka toivoi palatsin näyttävän oopperan kulissilta, ja lopputulos onkin varsin häkellyttävä.

Palatsin sisätilat ovat kuulemma yhtä vaikuttavat kuin julkisivukin, mutta ne jäivät meiltä valitettavasti viime reissulla näkemättä. Näkemättä jäi myös linnaa ympäröivä 200 hehtaarin puisto, josta löytyy muun muassa satumaisen metsän siimekseen kätketty järvien laakso (kurkatkaapa huviksenne googlen kuvahaulla ”Valley of the Lakes Sintra”) ankkalinnoineen (”duck house Sintra”), Edlan kreivittären söpö maja puutarhoineen (”chalet and garden of the countess of Edla”) sekä maatila ja hevostallit (jossa ilmeisesti on mahdollisuus ratsastukseen ja hevoskärryillä ajeluun, mutta tästä emme tähän hätään saaneet varmuutta). Ja paljon, paljon muuta.

Me tehtiin se(kin) virhe, että jätettiin Penan palatsi päivän viimeiseksi. Oltiin siihen mennessä kävelty jo itsemme uuvuksiin, joten ei jaksettu palatsilla, iltapäivän porottavassa kuumuudessa, enää tsempata. Seuraavalla kerralla sitten.

Älä siis tee kuten me teimme, vaan tee kuten me sanomme, eli aloita Palácio Nacional da Penasta, varaa aikaa ja tutustu sekä palatsiin (sisältä kuin ulkoa) että puutarhaan.

Sintra nähtävyydet Penan palatsi

Maurilaislinna (Castelo dos Mouros)

800–900-luvuilla rakennettu maurilaislinna kiipeilee korkealla Sintran kukkuloilla ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungin yli. Linna on rakennettu aikanaan paitsi puolustukseen mutta myös, ja ennen kaikkea, tähystämiseen. Ja maisemien ihailuun linna onkin mitä oivallisin rakennelma!

Me tykättiin kovasti maurilaislinnan muureilla ja torneissa käppäilystä, ja unohduttiin sinne vähän turhankin pitkäksi aikaa (kun ei tiedetty Penan palatsin mahtavuudesta vielä mitään!), mutta tänne riittää lyhyempikin aika. Kaikkiin torneihin ei välttämättä tarvitse kiivetä, ellei sitten halua ihailla maisemaa jokaisesta mahdollisesta suunnasta.

Sintra nähtävyydet maurilaislinna

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira on ihan pakollinen käyntikohde Sintrassa. Me tajuttiin tämä valitettavasti vasta oman reissumme jälkeen, mutta ottakaa te virheestämme opiksi ja mahduttakaa tämä retkeenne.

Quinta da Regaleira on neljän hehtaarin tila, jonka alueelta löytyy muun muassa goottilaiselta kummituslinnalta näyttävä Regaleiran palatsi (Palácio da Regaleira) ja koristeellinen kappeli, mutta sen todellinen vetonaula on palatsia ympäröivä mystinen, metsäinen puutarha tekojärvineen, lukuisine suihkulähteineen, piilotettuine luolineen ja koristeellisine linnoituksineen.

Tunnetuin ja näyttävin Quinta da Regaleiran kohteista on maanalaisilta torneilta näyttävä, sammalen koristama kaivo, joka tunnetaan englanniksi nimellä initiation well.

Kansallispalatsi (Palácio Nacional de Sintra)

Kansallispalatsi, joka toimi kuninkaallisena palatsina 1400-luvulta aina 1900-luvulle jolloin Portugalin monarkia kaatui, sijaitsee Sintran historiallisessa keskustassa ja sen tunnistaa kahdesta valkoisesta kartionmallisesta tornista, jotka ovat itse asiassa savupiippuja! Palatsin koristeellisimpia tiloja ovat Swan- ja Magpie-nimiset huoneet. Palatsi kannattaa jättää viimeiseksi nähtävyydeksi ennen paluumatkaa Lissaboniin, muista vain tarkistaa aukioloajat etukäteen.

Sintra nähtävyydet Kansallispalatsi

Monserraten palatsi (Palácio de Monserrate)

Sintra oli ennen muinoin aatelisten ja muun eliitin suosiossa, joten kaupungista löytyy palatseja joka lähtöön. Monserraten palatsi ei ole yhtä suosittu kuin Sintran muut nähtävyydet, vaikka sen maurilaista ja goottilaista tyyliä sekä intialaista eksootiikkaa yhdistävä ulkomuoto onkin varsin näyttävä. Yksi syy palatsin vähäisemmälle suosiolle saattaa olla sen sijainti hieman sivussa muista Sintran nähtävyyksistä, , noin seitsemän kilometrin päässä, mutta tämän voi nähdä myös etuna. Vähemmän ihmisiä tarkoittaa enemmän omaa tilaa ja rauhaa.

Monserraten palatsia ympäröivien tilusten välittömästä läheisyydestä löytyy myös lähinnä koululaisille tarkoitettu opetusmaatila.

Sintran historiallinen keskusta

Sintran historiallinen keskusta on pieni ja viehättävä, mutta varsin turistinen. Sen kapeilta kujilta, värikkäiden talojen kivajaloista löytyy kivoja putiikkeja, joista voi ostaa tuliaiseksi vaikkapa keramiikkaa tai purkkisardiineja. Ravintolat ovat turistisia eli tarjonnaltaan aika epäkiinnostavia (hampurilaisia ja ranuja) ja hitusen ylihintaisiakin. (Nähtävyyksien kahviloista saa muuten lähinnä muoviin pakattuja evässämpylöitä ja sen sellaista, joten syömishommat kannattaa joka tapauksessa hoitaa keskustassa.)

Seuraavalla reissulla selvitämme etukäteen kaupungin hyvät ravintolat. Nyt päädyimme randomilla johonkin keskinkertaiseen terassikuppilaan, jossa lähes kaikki oli loppu, palvelu välinpitämätöntä ja hinnat turistilisällä korotettuja. Kaikesta huolimatta historiallinen keskusta on varsin viihtyisä paikka kotvasen päämäärättömään kuljeksimiseen.

Katso täältä tarjoukset Sintran majapaikkoihin.

Sintra nähtävyydet historiallinen keskusta

Lue lisää

Sintra-matkaopas

Lissabon oli rakkautta ensisilmäyksellä

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Kiitos, jos varaat mainoslinkkien kautta ja tuet siten Cocoa etsimässä -sivuston ylläpitoa.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment