≡ Menu

Singaporen monet kasvot

Singapore matkakohteena

Singapore ei lyönyt meitä ensipuraisulla ihan ällikällä, vaikka jotain sellaista odotimmekin. Mielikuviemme kliinisen siisti, neonvalomeressä kylpevä, kieltotauluilla kyllästetty pilvenpiirtäjäkeskittymä viimeisen muodin mukaan pukeutuneine asukkaineen loisti poissaolollaan, kun saavuimme Kampong Glamin kaupunginosassa sijaitsevalle Queen Streetin bussiasemalle kuuden jälkeen illalla. Kauhistelimme muutamaa maassa lojuvaa roskaa ja tupakantumppia, tällaisenhan piti olla sakkojen uhalla kiellettyä!

Kun olimme kirjautuneet sisään Arab Streetillä sijaitsevaan Superb Hub -hostelliin ja pesseet hikisen matkustuspäivän pölyt nahoistamme hostellin jaetuissa suihkutiloissa, lähdimme etsimään matkaoppaassakin mainittua, lähitienoilla sijaitsevaa baaria.

Matkustuspäivät ovat siinä määrin stressaavia, että niiden jälkeen ei jaksa lähteä seikkailemaan tuntemattomille kujille, joten pelasimme tälläkin kertaa varman päälle ja suuntasimme Lounarissa mainittuun paikkaan. Jäimme Blu Jaz Cafeen myös illalliselle, livemusalle ja viinilasilliselle jos toisellekin, ja tulimmekin pulittaneeksi illasta lopulta melko pitkän pennin (mutta kylläpä lampaankyljys ja punaviini maistuivatkin hyvältä!).

Muutettiin seuraavana päivänä The Green Kiwi Backpacker -hostelliin, josta oltiin etukäteen varattu majoitus neljäksi yöksi. Alkuperäinen ajatus oli siis viettää Singaporessa viisi päivää, mutta todettiin jo heti ensimmäisenä päivänä, että eri kaupunginosien ja nähtävyyksien koluamiseen vaaditaan vähintään viikko, puolitoista. Visiittimme venähti lopulta kaksiviikkoiseksi ja kauemminkin olisi viihtynyt. Jos lompakko olisi kestänyt.

Singapore matkakohteena – värejä, tuoksuja ja monia eri maailmoja

Ensimmäiset päivät Singaporessa kuluivat eri kaupunginosiin tutustuessa. Tunnelmat muuttuivat täysin siirryttäessä hälisevästä Chinatownista värien ja tuoksujen Little Indiaan, vesipiippujen ja turkkilaisten kahviloiden Kampong Glamiin, pilvenpiirtäjien Central Business Districtiin (CBD), vanhaa englantilaista siirtomaacharmia henkivään Colonial Districtiin tai loistohotellien ja luksusputiikkien Marina Bayhin.

Kävelimme kaduilla ja kujilla, istuimme kahviloissa, pistäydyimme ilmastoiduissa ostoskeskuksissa, herkuttelimme hawker centereissä, hengitimme sisäämme Singaporen monimuotoista ilmapiiriä, ja ihastuimme kaupunkiin joka hengenvedolla yhä enemmän.

Singapore Chinatown temppeli
Seremonia käynnissä Buddha Tooth Relic -temppelissä Chinatownissa
Singapore Chinatown katunäkymä
Perinteisiä kiinalaisia liiketiloja Chinatownissa
Singapore Little India katunäkymä
Katunäkymä Little Indiassa
Singapore Little India
Sri Veeramakaliamman Temple Little Indiassa
Katunäkymä Kampong Glamissa
Singapore Kampong Glam
Sultan Mosque on Kampong Glamin maamerkki
Singapore Sufi's Corner
Turkkilaisessa kahvilassa Kampong Glamissa (tuo lasissa oleva jogurttijuoma oli taivaallista!)
Singapore vesipiippu
Vesipiippujen tupruttelu oli suosittua puuhaa Kampong Glamissa
Singapore pilvenpiirtäjiä
Pilvenpiirtäjiä Central Business Districtillä
Singapore CBD patsas
Chong Fah Cheongin First Generation -teos Fullerton-hotellin takana
Singapore Marina Bay Sands hotelli
Marina Bay Sands -hotelli, jonka katolla on aika messevä baari

Singapore on siisti ja hyvin organisoitu kaupunki. Metro- ja bussiverkosto toimivat moitteettomasti, taksillakin pääsee kulkemaan luotettavasti ja edullisesti. Roskiksia ei sijaitse ainoastaan joka nurkalla,
vaan roskat saa tiputettua roskikseen suorastaan joka askeleella.

Singaporelaiset ovat yhdistelmä eri etnisiä taustoja ja kulttuureja, kaikki elävät sulassa sovussa keskenään ja kulttuurien monimuotoisuus nähdään rikkautena. Paikalliset ovat ystävällisiä ja avuliaita, turistin ei tarvitse pyöriä risteyksessä kartta kädessä montakaan sekuntia, kun joku paikallinen jo rientää apuun ja jää usein hetkeksi juttusillekin.

Singaporesta saa hyvää ruokaa kellon ympäri: food courteja (ostoskeskusten ruokamaailmat), hawker
centereitä
(suuret ruokahallit), ravintoloita ja kahviloita on joka kulmalla, ja ruoka on aina tuoretta ja herkullista.

Tarjolla on joka päivä kulttuuria, historiaa, viihdettä, ostosmahdollisuuksia, hemmottelua ja tapahtumia.

Singapore ei nuku koskaan.

Rakastuimme Singaporeen, tänne on päästävä uudelleen!

Singepore roskikset
Helsinkiinkin lisää roskiksia, kiitos!

Lue myös

Singapore sniiduillen (=pienellä budjetilla)

Singapore ökyillen (=vähän isommalla budjetilla)

Ruokamatkalla Singaporessa

Singapore Zoo – eläintarhaelämys

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment