≡ Menu

Ruokahaaste: Mikä maistuu matkalla?

ruokahaaste

Matkablogeissa on ollut tyrkyllä ruokahaaste, jonka nappasimme nyt tänne omaankin blogiimme, sillä rakastamme yli kaiken hyvää ruokaa ja syömistä! Haasteen saa ottaa vastaa ken ei ole siihen vielä vastannut ja haluaa levitellä omia ruokailutottumuksiaan :).

1. Mikä on lempiruokalajisi?

Apua, onko pakko valita yksi?

Arna: Aasialaiset tuliliemet! Thaimaalainen tom yam kung, malesialainen Penang laksa, vietnamilainen pho, hongkongilainen wonton-keitto, singaporelainen nuudelisoppa… Mitä tulisempaa, sen parempaa!

Arto: Korealainen makeantulinen grillattu possu.

Nuudelisoppaa SingaporessaNuudelisoppaa Singaporessa

2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi – tyyppailetko ravintoloita, etsitkö street food -kojuja, vai kokkaatko mieluiten ihan itse?

Me käytetään kotona niin paljon aikaa ruoanlaittoon, että reissun päällä pyritään välttämään sitä viimeiseen asti. Lisäksi meidän mielestä matkustamisen parasta antia on vieraaseen ruokakulttuuriin tutustuminen, joten mitään tarvetta ei ole kokkailla itse. Kokeillaan mielellämme kaikenlaisia ruokapaikkoja, intialaisesta katukeittiöstä Gordon Ramsayn huippuravintolaan Lontoossa ja kaikkea siltä väliltä.

Melakan markkinoillaKiinalaisia dimsumeja ruokamarkkinoilla Melakassa, Malesiassa

ChorizopastaaJoskus harvoin reissussa tulee kokkailtua itse, tässä Isla Holboxilla Meksikossa hostellin keittiössä kehitelty chorizopasta.

3. Oletko jossain matkakohteessasi joutunut pettymään safkoihin?

Odotukset vietnamilaista keittiötä kohtaan olivat tähtitieteellisen korkeat, mutta ne eivät valitettavasti täyttyneet, kahdellakaan eri reissulla. Muutaman kerran onnistuttiin saamaan huippuhyvää ruokaa (esim. pho-keitto, banh mi -sämpylät, vietnamilainen pannukakku), mutta pääsääntöisesti jouduimme täyttämään vatsamme mauttomilla turistisapuskoilla.

Nuudelisoppaa SaigonissaHerkullista pho-keittoa tuli Vietnamissa vedettyä aamupalaksi, lounaaksi ja päivälliseksi.

4. Alkupala, jälkkäri vai pääruoka?

Arna: Ruotsinlaivan buffetissa ja joulupöydässä alkupalat, muissa tilanteissa alku ja pää on tasoissa. Jälkkäriille ei yleensä jää tilaa, enkä ole muutenkaan erityisemmin makeiden perään.

Arto: Italialainen gelato menee alku-, pää- ja jälkiruoasta.

5. Entä pizza – millä täytteellä?

Arna: White pizza mahdollisimman monella juustolla. Tai ehkä sittenkin mozzarellalla, anjoviksilla ja kapriksilla. Nyt en osaa päättää!

Arto: Tulisella pepperonilla.

6. Oletko ikinä osallistunut (lomallasi tai muuten) ruoanlaittokurssille?

¡Claro, que sí! Oaxacassa Meksikossa osallistuttiin kerrassaan ikimuistoiselle kokkauskurssille, jonka opettaja – varsin erikoinen tyyppi josta pulppusi mitä ihmeellisimpiä tarinoita – juotti meille broidinsa tekemää kotipolttoista ja naukkaili ahkerasti itsekin…

Tarkoituksena on ollut osallistua kokkailukursseille useammassakin maassa, kuten Thaimaassa ja Malesiassa, mutta aina se on jostain syystä jäänyt.

Kokkikurssilla OaxacassaIkimuistoisia hetkiä ruoanlaittokurssilla Oaxacassa Meksikossa

7. Missä maassa on mielestäsi kaikkein parhaat safkat?

Arna: Thaimaa (hyvänä kakkosena Italia)

Arto: Italia (hyvänä kakkosena Thaimaa)

Thaimaalaisia herkkujaThaimaalaisia herkkuja bangkokilaisessa katukeittiössä

8. Entä juomat?

Nyt on sen verran hankala kysymys, että me jaetaan nyt ihan omavaltaisesti juomat kolmeen kategoriaan. Viinimaista Espanja on ykkönen, paras kahvi tulee Vietnamista ja Englannissa osataan panna olutta.

Vietnamilaista kahviaVietnamissa osataan keitellä kunnon sumpit!

9. Kuinka kansainvälistä ruokavaliosi tavallisesti on?

Me ei olla perinteisen suomalaisen kotiruoan ylimpiä ystäviä, joten voisi sanoa että hyvinkin kansainvälistä. Erilaisia aasialaisia curryja (karreja? – fyi fan mikä sana!), keittoja ja salaatteja tulee laiteltua harva se viikko, samoin italialaiset, meksikolaiset, espanjalaiset ja australialaiset ruokalajit ovat keittiömme vakituisia vieraita. Me ollaan muuten aikamoisia ruoanlaittajia, kokkaillaan kotona melkein joka päivä, ja useammin kansainvälistä kuin perinteistä suomalaista.

GulassisoppaKotikeittiössä hauduteltu unkarilainen gulassikeitto.

10. Mitä evästä otat yleensä mukaan matkoille?

Buahahahahaha!

11. Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?

Meidän tuliaiset ovat pääsääntöisesti syötäviä tai juotavia. Viiniä, öljyjä, mausteita, makkaroita, juustoja, teetä, kahvia, makeisia, hunajaa…

Tuliaisia BarcelonastaBarcelonan-tuliaisia vuodelta 2010

{ 2 comments… add one }
  • ananas2go / Popot pogoillen 20.10.2014, 20:03

    Lurps! Parasta, että tekee padallisen sapuskaa ennen kuin tämmöiseen rupeaa vastailemaan… Kiitos kivasta jutusta!

    • Cocoa etsimässä 21.10.2014, 05:18

      Meillä oli pata porisemassa tätä kirjoittaessa, mutta harmillisesti ei ollut nuudelisoppa tulilla tällä kertaa :). Kiitos kivasta kommentista!

Leave a Comment