≡ Menu

Menovinkki Helsinkiin: Suomen vanhin leffateatteri Maxim

Maxim Helsinki

Oho ja ups. Edellisestä postauksesta, jossa avauduimme Suomi-matkailun hankaluudesta, on näköjään päässyt vierähtämään tovi. Sori! Suunnitelmissa on ollut kirjoittaa muun muassa vauvan ensimmäisestä matkasta, Barcelonasta, New Yorkista, Thaimaasta ja ilmastonmuutoksesta – vain muutamia aiheita mainitaksemme – mutta tässä nyt on ollut kaikenlaista.

Tai ei tässä oikeastaan sen ihmeellisempää ole ollut kuin ihan tavallista vauva-arkea, johon ollaan vaihtelevalla menestyksellä yritetty sovittaa kummankin työkuviot ja harrastukset, kauppareissut ja kotityöt sekä perheen yhteinen aika, mutta siinähän sitä jo onkin. Blogi on joutunut vähän retuperälle.

Mutta ennen kuin päästään noihin mainittuihin ja muihinkin aiheisiin (toivottavasti ihan pian!), kerrotaanpa lyhyesti meidän viikon takaisista treffeistä. Me käytiin nimittäin pitkästä, pitkästä aikaa ulkona ihan kahdestaan, ensin syömässä ja sitten leffassa.

Eikä missä tahansa leffassa, vaan Suomen vanhimmassa leffateatterissa Maximissa, joka on alkuvuonna avattu täysin uudistettuna Premium-teatterina!

Kun me vuonna 2012 maailmanympärimatkalla käytiin Singaporessa luksusleffassa, ajateltiin, että tällainen me tarvitaan Stadiinkin. Ja nyt sellainen on! Ei ehkä ihan niin luksus kuin S’poren, mutta lähelle päästään.

Maximissa on kaksi salia, joissa molemmissa on istuimina pehmeät ja tilavat nojatuolit. Pareittain sijoitettujen tuolien välissä on tarjoilupöytä, jolle voi asettaa leffaeväät.

leffassa-2

Ja nyt päästään siihen parhaaseen osaan: Maximissa on nimittin baari, josta voi ostaa tapaksia ja viiniä ja ottaa ne mukaan leffateatteriin! Tapaksia ja viiniä! Leffateatteriin! Tämä on täysin ennennäkemätöntä ja -kuulumatonta täällä koti-Suomessa – ja niin siistiä! Mikäs sen mukavampaa kuin katsoa hyvää leffaa miellyttävässä aikuisseurassa ja samalla siemailla vähän viiniä ja napostella juustoja. Baarissa voi muuten käydä myös kesken leffan, jos haluaa hakea lisää kurkunkostuketta tai naposteltavaa.

Lisäpisteet Maximille ropisee pienestä ja rauhallisesta tilasta sekä elegantista art house -miljööstä.

leffassa-3

Ja hei, Maximin Premium-liput maksaa vain pari euroa normilippuja enemmän! Me ollaan aivan haltioituneita tästä konseptista, eikä aiota käydä tavallisessa leffassa enää ollenkaan. Aikuisten kesken siis – lasten kanssa on sitten taas ihan eri meininki.

Meidän leffavalinta oli muuten Bohemian Rhapsody, joka on saanut murska-arvioita niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Mutta mepä oltiin kriitikkojen kanssa aivan eri mieltä ja viihdyttiin leffan parissa oikein hyvin. Ehkä siksi, että ei odotettukaan mitään syväluotaavaa dokumenttia Freddie Mercuryn elämästä, eikä myöskään elämää suurempaa elokuvakokemusta, vaan kevyttä viihdettä ja Queenin musiikkia. Ja niitä saatiin.

leffassa-1

Me valittiin iltapäivänäytös, ettei Friidun tarvinnut olla hoidossa iltamyöhään, ja ehdittiin sitä ennen käydä rauhallisella lounaalla Via Tribunalissa. Voitteko uskoa, että se oli meille ensimmäinen kerta! Mutta ei totta totisesti viimeinen. Paikka tarjoilee nimittäin Stadin parhaat napolilaiset pizzat, tästä ei ole epäilystäkään. Tai no, meidän Arton pizzat on tietenkin vielä astetta paremmat, mutta Tribu pääsee melkein tasoihin.

leffassa-8 leffassa-5 leffassa-7
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment