≡ Menu

Port Douglas – leppoisaa lomailua ja rentoa retkeilyä

Port Douglas venevaja

Me lennettiin Darwinista itärannikolle Cairnsiin, jossa vietettiin yksi kokonainen päivä ja kaksi yötä tekemättä juuri mitään mainitsemisen arvoista, mietittiin lähinnä seuraavia muuveja ja tehtiin niiden suhteen järjestelyjä. Oltiin varattu Cairnista etukäteen hostellimajoitus kahdeksi yöksi, ja kun meillä ei toisena aamuna ollut vielä minkäänlaista jatkosuunnitelmaa, päätettiin vain kirjoittautua ulos hostellista ja katsoa mihin sitä päivän mittaan päädytään. Aamukahvia kaupungin rantaraitilla Esplanadella siemaillessamme päätettiin siirtyä Cairnsista tunnin ajomatkan päähän Port Douglasiin, joka voisi olla sopiva paikka asettua vähän pidemmäksikin aikaa laatimaan tarkempaa Australian matkasuunnitelmaa ja saattamaan blogia ajan tasalle. Eikun luuri käteen ja majoituksia ja kuljetuksia sumplimaan.

Oltiin tässä vaiheessa jos ei nyt kypsiä niin ihan snadisti uuvahtaneita hostellimeininkiin, joten buukattiin Port Douglasista reteesti ihan hotellihuone omalla kylppärillä kokonaiseksi neljäksi yöksi. Ylellistä! Meidän valinta Eclipse Port Douglas oli tosin edullinen budjettihotelli, joten ei neljästä päivästä paljon köyhdytty, mutta iso, pehmeä sänky valkoisine lakanoineen, oma tilava ja kauniisti sisustettu kylpyhuone sekä 42 tuuman telkkari tulivat todella tarpeeseen, ja näissä hemmottelevissa puitteissa saatiinkin hoidettavia asioita etenemään vallan mukavasti. Ekoiksi päiviksi sattui vielä pilviset ja sateiset kelit, joten linnoittauduttiin viihtyisään pikku huoneeseemme hyvällä omallatunnolla. Neljän päivän aikana syntyi aika kivan oloinen matkasuunnitelma Australian jäljellä olevaa kahta kuukautta varten (tästä tulee erillinen kirjoitus) sekä useampi blogikirjoitus, ja muitakin tarpeellisia asioita (mm. piilaritilaus!) tuli hoidettua.

Port Douglas kylänraittiKylänraitti Port Douglasissa

Port Douglas venesatamaPort Douglasin venesatama

Neljän hyvin nukutun hotelliyön jälkeen päätettiin jatkaa Port Douglasissa oloa vielä muutamalla päivällä, mutta muutettiin edulliseen Dougies Backpackers -hostelliin kaupungin laitamille. Tässä vaiheessa saatiin ilahduttava yhteydenotto, nimittäin Liz & Taggard, joihin olimme tutustuneet Kakadu-retkellä, olivat tulossa Port Douglasiin ja kyselivät majoitusvinkkejä. Pian me kaikki neljä asuttiin Dougiesissa ja vietettiin useampi riemukas päivä yhdessä ennen kuin Lizin ja Taggardin oli palattava takaisin kotiin Seattleen.

Port Douglas Four Mile BeachFour Mile Beach näköalapaikalta katsottuna. Keli on kuvanottohetkellä pilvinen ja todella tuulinen, myöhemmin alkoi sataa vettä.

Port Douglas purjelautailijaTuulee

Port Douglas varo stingereitäUhkarohkeat turistit uhmaavat vaaraa.

Port Douglas laudanvuokrausMe vuokrattiin yhtenä päivänä rantsussa tuubit eli sellaiset traktorin sisäkumit, joilla leikkiminen oli hauskaa, ainakin kymmenen minuutin ajan. Tunti oli ehkä vähän liikaa.

Me tykättiin ihan kovastikin Port Douglasista. Se on viehättävä ja leppoisa pikkukaupunki, jonka vetonauloja ovat kaunis ja hienohiekkainen Four Mile Beach, pääkadun Macrossan Streetin lukuisat seafood-ravintolat, idylliset kahvilat, houkuttelevat jätskibaarit ja viihtyisät terassit sekä helppo pääsy maailman suurimmalle koralliriutalle Great Barrier Reefille eli Isolle Valliriutalle. Me viihdyttiin kaupungissa lopulta kahdeksan päivää, joista yhtenä vuokrattiin Lizin ja Taggardin kanssa auto ja tehtiin päivän reissu Daintree National Parkiin, Cabe Tribulationiin ja Mossman Gorgeen ja toisena päivänä osallistuttiin snorklausretkelle Isolle valliriutalle (tulossa erillinen juttu). Muuten me lähinnä hengailtiin kaupungin keskustassa, rannalla ja hostellilla ja nautittiin joutilaisuudesta.

Cape TribulationCape Tribulation Daintree National Parkissa. Daintree on maailman ainoa paikka, jossa kaksi maailmanperintökohdetta (Daintreen sademetsä ja Iso Valliriutta) yhdistyvät.

Daintree National ParkKaunis ranta jossain Daintreen kansallispuistossa

Mossman GorgeMossman Gorge. Kuvan ulkopuolelle jää uimapaikka, jossa pulikoitiin sulkemisajan jälkeen, muiden ihmisten jo lähdettyä ja pimeän laskeuduttua.  Taianomaista!

SademetsässäSademetsässä

AlexandraBussilastillinen turisteja saapui Alexandra-näköalapaikalle ihan vähän meidän jälkeen. Aika jatkaa matkaa.

SademetsässäSademetsässä

SademetsässäSademetsässä

Varo kasuaarejaYritettiin silmä kovana vahdata, josko nähtäisiin edes vilaus jättimäisestä ja suorastaan vaarallisesta cassowarysta eli kasuaarista, mutta turhaan.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment