≡ Menu

Kolme aasialaista ravintolaa Berliinissä

Hashi japanilainen ravintola

Berliinissä aasialaisten ravintoloiden kirjo on monipuolinen ja hyviä aasialaisia löytyy vähän joka kulmalta. Ja me kun tullaan aasialaisten keittiöiden antimien kanssa ihan erityisen hyvin juttuun, päätettiin Berliinin-minilomamme aikana testata mahdollisimman monta aasialaista ravintolaa. Ei niitä loppupeleissä ihan hirveän montaa ehditty testata, mutta nämä erinomaisiksi todetut paikat haluamme vinkata teillekin:

Monsieur Vuong

Alte Schönhauser Str. 46, Mitte | www.monsieurvuong.de

Tähän kehuttuun vietnamilaisravintolaan painuimme ystäväpariskunnan suosituksesta heti ekana iltana. Kuuden maissa ravintolan edessä oli parin seurueen mittainen jono, jonka hännille asetuimme tarjoilijalle ensin ilmoittauduttamme, mutta kotvasen kuluttua jono kiemurteli jo pitkälle. Suosittu paikka siis – ja syystä!

Sekä naudanlihasalaatti että wonton-keitto olivat molemmat todella herkullisia! Keitto näytti pöytään kannettaessa vähän ankealta värittömässä liemessä kelluvine kaali- ja porkkanasuikaleineen, mutta maku oli just eikä melkein, ja maukkaita wontoneitakin löytyi lopulta liemen ja kasvisten alle hautautuneena useampia. Laskun loppusumma jäi varsin vaatimattomaksi, joten Monsieur Vuong on paitsi vietnamilaisen ruoan ystävän myös pienellä budjetilla matkustavan valinta.

Romanttiselle dinnerille paikka ei ole ehkä paras valinta, sillä siellä istutaan pitkissä pöydissä isoissa porukoissa tai ventovieraiden kanssa, ja alkuillan drinkkejä nauttivien bileporukoiden äänekäs puheensorina täyttää tilan. Mutta me ei oltukaan lähdetty kuhertelemaan, joten paikka sopi meidän perjantai-illan kuplivaan fiilikseen oikein hyvin.

(Monsieur Vuongin antimista otetut kuvat hävisivät pöllityn kännykän muassa, mutta Cocoa etsimässä -instasta löytyy tärähtäneet räpsyt salaatista ja sopasta.)

Kimchi Princess

Skalitzer Str. 36 (sis. Manteuffelstrassen puolelta), Kreuzberg | www.kimchiprincess.com

Korealaiseen Kimchi Princessiin päädyimme Kreuzbergin-kierroksellamme toisen ystäväpariskunnan suosituksesta. Korealainen ruoka on ihan huippuhyvää, ja kun Helsingistä löytyy tietääksemme vain yksi korealainen (kalliimmanpuoleinen Korea House Krunikassa – onko joku käynyt?), pyrimme hankkimaan himoitsemamme kimchi-annokset ulkomaanreissuilta.

Pölähdimme Kimchi Princessiin siinä mielessä vähän huonoon aikaan, että vaikka oli jo myöhäinen iltapäivä (Arnalle oli jo ehtinyt kehittyä lievä kiukkunälkä – sen kanssa ei ole leikkimistä!) tarjolla oli vain suppeahkon lounaslistan antimet. Mutta kyllä siltäkin lopulta löytyi tilattavaa, nimittäin lisukkeena tarjottavan kimchin lisäksi raikasta sashimi-salaattia, makoisia paistettuja dumplingeja dippisoosilla ja mitähän herkkua se yksi höyryävän kuuma kulhollinen nyt olikaan, ehkä kimchi jjigaeta eli kimchi-possupataa.

Ruoka oli erinomaista, palvelu ystävällistä, miljöö miellyttävä ja hintatasokin kohtuullinen. Tänne pitää ehdottomasti tulla seuraavalla kerralla illallisaikaan, jolloin muuten pöytävaraus on varsinkin viikonloppuisin välttämätön.

Kimchi Princessin sashimi oli hyvää

Raikkaita kasviksia + raakaa kalaa + maukasta kastiketta = korealainen sashimi = NAM!

Kimchi Pricessin paistetut dumplingit

Päältä rapeat ja sisältä mehukkaat dumplingit dipattuna maukkaaseen soosiin = NAM!

Kimchi Princessin lounas

Ihan tarkkaa muistikuvaa ei ole, mutta tämä herkku taisi olla kimchi jjigae eli mausteinen pata possulla, kimchillä ja tofulla = NAM!

Kimchi Princess lastenkutsut

Kimchi Princessissä alkoi myöhäisen lounaamme aikaan – uskokaa tai älkää – lastenkutsut! Juhlaväki, joka muuten muodostui ilahduttavasti niin kantasaksalaisen näköisistä kuin eri etnisiä ryhmiä edustavista perheistä, nauttivat sunnuntai-iltapäivästä korealaisen ruoan, viinitilkkasen ja synttärikakun parissa. Pieniä lapsia salissa oli iso lauma, mutta minkäänlaista kaaosta ja härdelliä ei syntynyt, ja sekä lapsilla että aikuisilla näytti olevan oikein hauskaa. Järjestääkö kukaan Suomessa tällaisia lastenjuhlia?

Izakaya Hashi

Rosenthaler Str. 63, Mitte | www.hashi-kitchen.de

Sunnuntai-iltana me haahuiltiin kotikulmillamme Mittessä pitkän aikaa sopivaa ravintolaa etsien, kunnes osuttiin Hashin eteen ihan sattumalta. Ravintolan moderni ulkoasu puhutteli meitä, ja koska makunystyrämme olivatkin jo ehtineet kaivata japanilaisia makuja (jotain muuta kuin sushia), astuttiin uteliaina sisään.

Hashi on izakaya-ravintola, joissa on tapana tilata pöytään useita pieniä annoksia seurueen jaettavaksi, ja näin mekin tehtiin. Me tykätään kovasti maistella entuudestaan tuntemattomia ruokia, joten tilattiin listalta summamutikassa kaikenlaista uuden oloista. Ateria oli kaikenkaikkiaan erinomainen, ja vaikka paikka ei ihan halvimmasta päästä ollutkaan, ei loppulasku kuitenkaan päätä huimannut.

Tilattiin hurjan monta ruokalajia, joista kaikkia ei jaksettu/ehditty kuvata, mutta tässä muutama maistiainen myös kuvina.

Hashi tofua ja kimchiä

Vasemmanpuoleisella lautasella on pehmeää tofua suolaisenmakeassa kastikkeessa, oikealla kimchiä vastaavaa japanilaista kaalijuttua. NAM!

Hashi lohisalaattia

Lohisalaatti, jossa oli raa’an lohen lisäksi kaikenlaisia erilaisia rapeita kasviksia ja maukasta kastiketta. NAM!

Hashi rapeaa lohennahkaa

Rapeaa kalannahkaa, jota dipattiin majoneesipohjaiseen kastikkeeseen. NAM!

Bubbling under: Cocolo Ramen

Gipsstr. 3, Mitte | www.oliverprestele.de

Tämä jäi kaihertamaan. Kyseltiin ennen reissua blogin lukijoilta ruokapaikkavinkkejä, ja Metallia matkassa -blogin Anne vinkkasi tästä suht lähellä meidän hotellia sijaitsevasta ramen-paikasta. Me rakastetaan ramenia (kuten kaikkia muitakin aasialaisia nuudelikeittoja), joten etsiydyttiin tänne heti ekana päivänä lounasaikaan, mutta suureksi pettymykseksemme se olikin kiinni! Tämä ei siis ole varsinainen suositus, sillä me ei olla paikkaa omakätisesti testattu, mutta seuraavalla kerralla testataan kyllä, kunhan muistetaan tsekata aukioloajat etukäteen.

{ 44 comments… add one }
 • lena / london and beyond 26.4.2015, 14:25

  Mä rakastan aasialaista ruokaa, oli se sitten intalaista, kiinalaista, thaikkua, mitä tahansa! 🙂 Mua kiinnostaisi ihan hirveästi lähteä Berliiniin, ihan siis jo kaupungin takia mutta myös ruoan. En tiennytkään että siellä on noin hyvännäköstä aasialaista! Oon ollut kerran siellä ja elettiin kebabilla haha.

  • Cocoa etsimässä 26.4.2015, 17:28

   Meille maistuu myös mikä tahansa aasialainen, nam! Mutta siis joo tosiaan, Berliinissä oli todella runsaasti aasialaisia ravintoloita (tai no, ravintoloita ylipäätään), erityisesti silmään pisti sushipaikkojen ja vietnamilaisten määrä. Meidät taas pääsi laatu yllättämään! Ruoka oli joka paikassa todella hyvää, ilmeisesti kilpailu on niin kireää, että huonot putoaa nopeasti pois. Me syötiin tällä kertaa kebabia vaan kerran, vaikka tarkoitus oli kyllä suositeltuja ”dönereitä” vedellä enemmänkin. Hyvää oli sekin, ja halpaa. Ei vain ehtinyt syödä niin paljon kuin olis halunnut 🙂

 • Oi että, Berliinihän on foodien mekka! Kuulostaa todella herkullisilta noi ravintolat. Me eksyttiin myös johonkin superhyvään vietnamilaiseen Berliinissä, ja saatiin myös suositus jostain afrikkalaisesta ravintolasta joka oli ”puoliksi jonkun olohuoneessa, mutta tosi hyvä”.

  Noista lastenkutsuista – tuntuu siltä että Suomessa viedään lapsia ihan liian vähän syömään ulos muualle kun Rossoon tai ABC:lle. Ollaan usein ainoa lapsiperhe yhtään missään, ja muksua on viety jo tähän neljän ikään mennessä Savoyhin, Farangiin ja ties minne. Hienosti osaa käyttäytyä kun pienestä pitäen on saanut roikkua mukana, ja ruokakin maistuu. Nämä paremmat ravintolat on itseasiassa yleensä ne missä muuten nirsoillen syöden lapsi pyytää lisää. 😀

  Mahtavia ravintolavinkkejä seuraavaa Berliiniä varten!

  • Cocoa etsimässä 26.4.2015, 17:33

   Toi afrikkalainen kiinnostais, ethän satu muistamaan nimeä?

   Näin me ollaan kanssa vähän niinku nähty, että lasten kanssa ei paljon ABC:tä kummempiin ravintoloihin mennä. Ymmärrän kyllä, jos lapsi mekkaloi tai ei osaa yhtään pysyä aloillaan, ettei mihinkään romantillisiin fine dining -mestoihin mennä, mutta ehkä se on just siitä tottumisesta kiinni. Mutta siis meillä kun ei ole lapsia niin ei ole myöskään varaa sanoa =D.

 • Ei voi ihanat mitkä lastenkutsut 😀 Söpöt koristeet kyllä, mutta miksei ne nyt passais ravintolaankin. Mä odotan jo innolla, että mun toinen puolikas, joka ei ole niin aasialaisen ruoan ystävä, lähtee reissuun niin mä voi käydä testaileen täällä kaikki mahdolliset aasialaiset ravintolat, joihin ei niin muuten tuu lähettyä 😀

  • Cocoa etsimässä 26.4.2015, 17:39

   Oli aivan ihanat lastenkutsut, mutta ehkä normitilanteessa olis ihan kiva nauttia illallisesta ilman yksisarvisilmapalloja =D.

   Tuo onkin muuten kinkkinen tilanne, jos pariskunnan osapuolet ei tykkää samasta ruoasta! Me ei olla itse asiassa tultu edes ajatelleeksi tollasta, koska tykätään kumpikin kaikesta :).

 • sarrrri 26.4.2015, 16:00

  Mä en oikein voi väittää olevani mikään aasialaisen ruoan ylin ystävä, mutta kyllä näitä kuvissa vilahtelevia mielellään maistaisi… Ja tuollaisille lastenkutsuille menisi mielellään vaikka vieraaksi itsekin! 😉

  • Cocoa etsimässä 26.4.2015, 17:43

   Nuo lastenkutsut oli mainiot, voittaa hoploppisynttärit mennen tullen, ainakin jos aikuisilta kysyy =D. Noista japanilaisista ruokalajeista osa oli muuten aika ei-aasialaisen makuisia. Siis varsin hienovaraisia eikä ollenkaan mitään tulisia tai muutenkaan runsaasti maustettuja.

 • Täytyypä pistää nämä muistiin seuraavaa Berliinin reissua varten! Itse käväisen Berliinissä yleensä lemppari-italialaisessa Via Condotissa, ja etsiskelen hyviä Falafel-paikkoja. Täältä meidän kulmilta Norjasta löytyy intialainen ravintola mutta siihen se sitten jääkin, joten olisi kyllä kiva testailla vähän muitakin Aasian makuja.

  • Cocoa etsimässä 26.4.2015, 17:45

   Italialainenkin voisi kyllä seuraavalla reissulla maistua, laitetaanpa tuo korvan taakse! Meiltä jäi tällä kertaa falafelit kokonaan maistamatta, vaikka hyvännäköisiä kebab-paikkoja oli joka kulmalla ja ollaan falafelin ystäviä kyllä. Mutta kun ei vaan ehtinyt ja jaksanut syödä niin paljon kuin olisi halunnut :).

 • Pirkko / Meriharakka 26.4.2015, 18:15

  Tähän on vähän haastavaa kommentoida, kun en ole erityisen foodie enkä ole yli kymmeneen vuoteen käynyt Berliinissä. Mutta samaa mieltä olen siitä, että tällä otsikolla ja aiheella ”päätyminen” lastenkutsuille oli aika yllättävää!

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 06:09

   Oli kieltämättä yllättävää! Ja pakko myöntää, että asian laidan valjettua meille mietittiin kyllä hetki, halutaanko todella lounastaa keskellä lastenkutsuja, mutta se osoittauituikin lopulta oikein hauskaksi kokemukseksi :).

 • Jenna / Journey Diary 26.4.2015, 18:37

  Rakastan aasialaista ruokaa! Pitää laittaa korvan taakse, kun seuraavan kerran suuntaan Berliiniin. (:

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 06:10

   Kannattaa ehdottomasti!

 • Palmuaseman Sanna 26.4.2015, 19:55

  Syyt mennä Berliiniin sen kuin vain lisääntyvät! Kiitos hyvistä vinkeistä!

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 06:11

   Ollos hyvä! Ruoka on erittäin hyvä syy matkustaa Berliiniin, muiden hyvien syiden muassa.

 • Jenna 26.4.2015, 20:24

  Mää niiiiin tykkään aasialaisesta ruoasta! 😛 Kiitti vinkeistä.

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 06:11

   Eipä kestä 🙂

 • Nam, tuli nälkä. Rakastan etenkin vietnamilaista ruokaa ja Berliinissä vietnamilaisia ravintoloita on vaikka millä mitalla. Yksi loistava aasialainen fuusiokeittiö on paikka nimeltä Transit. Suosittelen lämpimästi!

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 06:12

   Mekin pistettiin merkille, että vietnamilaisia oli ihan silmiin pistävän paljon. Ja se on hyvä se. Aasialainen fuusio kiinnostaa, joten pistämme ehdottomasti Transitin korvan taakse, kiitos!

 • Sanna I Siveltimellä 26.4.2015, 21:29

  Berliini on kyllä niin pop! Kiitos näistä vinkeistä ja vastapalloon meidät suosikki aasialainen kaupungissa on Thai Cuisine Restaurant (Oranienburger Str). En itse syö susheja, mutta täältä saa ja hinnat on jees. Itse otan aina thaicurrya tmv. Sieltä saa siis susheja ja thairuokaa 🙂

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 06:14

   Berliini on todellakin pop, ja ihan suorastaan ihmetellä pitää, miten me sinne nyt vasta päädyttiin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kiitos ravintolavinkistä, sekä thaimaalainen että sushi maistuu, joten pistetään vinkki korvan taa!

 • Kea | Deep Red Blues 26.4.2015, 21:48

  Oih, aasialaiset ravintolat on ihan mun suosikkeja ja selkeesti universumi on viime aikoina yrittäny kertoa mulle vahvasti että Berliinissä pitäis mennä käymään. Siellä asustaa nyt jopa kaksi kaveria.

  Helsinkiin olis kyllä tilausta tollaselle Ramen-mestalle. Se olis varmaan noistakin ekana mun listalla!

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 06:17

   Meistä tulis ainakin välittömästi Helsingin ramen-mestan kanta-asiakkaita! Mutta selvästi sun täytyy lähteä Berliiniin, siellä asuvat kaverit ja hyvät raflat on tarpeeksi hyvä syy, jos Berliini nyt mitään erityisiä syitä edes kaipaa.

 • Maarit 26.4.2015, 22:24

  Berliini on meilläkin matkalistalla ja aina ennen reissua tulee vähän selviteltyä kohteen ravintoloita. On jotenkin helpompaa etsiä sitä ruokapaikkaa vieraassa kaupungissa jos on jotain suosituksia valmiina. Täytyypä laittaa tämä postaus muistiin 🙂

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 06:21

   Me tykätään kanssa testailla suositusravintoloita, vaikka ex tempore -valinnoillekin pitää jättää tilaa. Ex temporeissa on aina se riski, että valinta voi olla myös täysi huti, mutta harvemmin näin onneksi käy, kun vähän katsoo päältä minkälainen ravinteli on kyseessä.

 • Veera Bianca 27.4.2015, 03:32

  NAM! Oispa tämä postaus ollut olemassa kuukausi takaperin! No otan käyttään ens kevään Berliinin reissulla sitten 😉 Berliinissä tuntui olevan tosi paljon aasialaista ruokaa, mutta oli yllättävän vaikea löytää laadukasta sellaista!

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 06:27

   No mut kato seuraavalla reissulla näihin sitten! Meillä taisi sitten käydä hyvä tsägä, kun löydettiin ihan sattumalta laadukkaita paikkoja. Tai no näistähän ainoastaan tuo japanilainen oli random-valinta, muut suosituspaikkoja, mutta siitä kyllä näki jo päälle, että on hyvä. Erityisesti Prenzlauer Bergissä (josta kirjoitettiin juuri tämä teksti) oli muuten todella paljon vietnamilaisia ja thaimaalaisia ravintoloita, ehkä niistä on ainakin osa hyviäkin? Täytyy ens kerralla käydä testaamassa :).

 • Rimma-matkablogi 27.4.2015, 07:47

  Ei ole tullut aasialaisissa Berliinissä käytyä, joten pitääpä pistää nämä korvan taakse 🙂

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 08:13

   Pistä ihmeessä!

 • Terhi / Muru Mou 27.4.2015, 08:46

  Ihan loistava idea pitää tuollaiset lastenjuhlat! Nämä ravintolat pitää laittaa muistiin, koska Berliinissä pitää pian päästä käymään… Lentokenttää pidemmällä en ole koskaan käynyt, ja se virhe pitää korjata 🙂

  • Cocoa etsimässä 27.4.2015, 09:00

   Eikös olekin! Ja ilman muuta kannattaa matkustaa Berliiniin, ja käydä sitten ainakin jossain näistä ravintoloista 🙂

 • Yade 27.4.2015, 10:43

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Tulee tarpeeseen. Me ollaan suunniteltu Berliinin reissua kohtapuoliin ja me syödäänkin paljon aasialaista ruokaa koska se sopii helpoiten mun erityisruokavalioon 😛

  • Cocoa etsimässä 29.4.2015, 14:51

   Eipä kestä! Ja tervemenoa Berliiniin 🙂

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta 27.4.2015, 15:53

  Tässähän ihan alkaa harmittamaan, että edellinen (siis ainoa) Berliinin reissu oli vaan tiukkaa biletystä ja kulinaristiset nautinnot jäi vähäisemmälle! 😀

  • Cocoa etsimässä 29.4.2015, 14:52

   Tuskin se biletyskään kovin ikävää oli :). Me panostettiin tällä(kin) kertaa biletyksen sijaan syömiseen, se kun sujuu meiltä huomattavasti paremmin.

 • Ida - idaloveslife 27.4.2015, 19:36

  Vautsi miten herkullisen näköisiä annoksia! Kuvat ovat todella houkuttelevan näköisiä. Heitin nää nyt TripAdvisorin tallennuksiin, kiitos 🙂

  • Cocoa etsimässä 29.4.2015, 14:53

   Eipä kestä! Ruoat tosiaankin paitsi näyttivät hyviltä, myös olivat todella hyviä, kannattaa testata.

 • Arja / Haavematkoja 27.4.2015, 21:43

  Hyvältä näyttävät nämä kaikki! Korealainen ravintola voisikin olla kiva kokemus, kun en ole koskaan syönyt korealaista ruokaa – pitää pistää mieleen seuraavaa Berliinin reissua varten 🙂 Itse panostin viimeisellä Berliinin reissulla brunsseihin, joista muutamasta kirjoittelinkin täällä jos vegeaamupalat kiinnostaa (vaikkeivat aasialaisia ruokia tarjonneetkaan) http://haavematkoja.pallontallaajat.net/2014/09/27/haavematkojen-brunssipartio-berliinissa-morgenrot-ohlala/

  • Cocoa etsimässä 29.4.2015, 14:57

   Kiitos, hyviä brunssivinkkejä! Erityisesti tuo meidän parivaljakon maskuliinisempi osapuoli kaipaa yleensä aterioihinsa lihaa, mutta kyllä meille vegekin maistuu. Brunsseissa on kyllä se huono puoli, että niiden jäljiltä kykenee syömään seuraavan kerran vasta joskus illalla, ja Berliinin kaltaisissa paikoissa tekee mieli syödä vähän väliä jotain pientä :).

 • ananas2go / Popot pogoillen 30.4.2015, 16:24

  Jaa… Pitänee harkita muunkin kuin Currywurstin varassa elämistä seuraavan kerran. Kaikki Berliini-jutut koukuttavat, suosikkikaupunkini!

  • Cocoa etsimässä 2.5.2015, 12:06

   Me syötiin vain kerran currywurstia ja ihan hyvää oli sekin, mutta Berliinissä on niin paljon valinnanvaraa, että teki mieli koklata vähän kaikenlaista. Currywurst ja döner on kyllä erinomaisia vaihtoehtoja, erityisesti budjettimatkaajalle.

 • Mirje / Kotona kaikkialla 2.5.2015, 10:57

  Tätä lukiessani huomasin havahduin siihen, miten kova nälkä minulla onkaan. Pitääpä lähteä etsimään jotain ruokaa 🙂 Löytyisiköhän täältä Barcelonasta jokin mukava aasialainen paikka… Hmm…
  Ja kiitos Berliinin vinkeistä, laitan talteen! Joskus loppukesästä varmaankin suunnataan kaupunkiin, niin tulevat tarpeeseen.

  • Cocoa etsimässä 2.5.2015, 12:04

   Me ollaan Barcelonan-reissuillamme keskitytty tapaksiin, mutta melkein uskallettais kehottaa kokeilemaan El Bornissa sijaitsevaa Mosquito-nimistä ravintolaa, jossa ei olla itse toistaiseksi ehditty käymään, mutta joka on ilmeisen hyvä ja suosittu. Sieltä saa aasialaisia tapaksia. Viime marraskuun reissulla meidän Airbnb-emäntä tuota paikkaa suositteli, ja kerran käytiin ovella kääntymässäkin, mutta ei silloin mahduttu sisään. Käykää te!

Leave a Comment