≡ Menu

Gonzoillen Berliinin Prenzlauer Bergissä

Prenzlauer Berg on Berliinin piilotettu helmi

Onko Mitte jo niin nähty? Kreuzberg aivan liian täynnä crzybailaajia? Olisiko hauska hengailla baareissa, piipahtaa putiikeissa ja tsekkailla saksalaista katuelämää mukavan rauhallisissa merkeissä? Mennään Prenzlauer Bergiin!

Prenzlauer Berg sijaitsee Koillis-Berliinissä, entisen Itä-Saksan alueella. Sitä ovat asuttaneet taiteilijat, älyköt, opiskelijat ja muut erikoisuuden tavoittelijat boheemiin elämäntapaan mieltyneet kaunosielut. Nyttemmin alueen hintatason noustua tämäkin kaupunginosa on alkanut pikkuhiljaa keskiluokkaistua. Prenzlauer Berg on silti edelleen nuorekas ja trendikäs kaupunginosa. Löytyy baaria, galleriaa, kivijalkamyymälää ja muuta kivaa.

Värikäs talo Odenberger strassella

Ota rauhallisesti. Älä suotta pidä kiirettä. Istahda aamiaiselle tahi brunssille johonkin mukavaan kahvilaan. Vakoile ohikulkijoita. On kansainvälistä sakkia, juu. Oho! Purskahtiko kaffet rinnuksille nähtyäsi Rammsteinin keulakuvan Till Lindemannin? No, ei ihme, sillä monen muun taiteilijan tavoin hänkin asuu täällä. Remppasi itselleen sen verran ison kämpän, että mahtuu varmasti leveine hartioineen kääntyilemään.

Mutta siihen kahviintuneeseen paitaan… Piipahda johonkin alueen lukuisista vintage-putiikeista ja osta itsellesi uusi puhdas kauhtana. Tai jos vaateparsi säilyi puhtaana, käy kaupoilla muuten vaan! Vaatteitahan ei voi ikinä olla liikaa, etkä kuitenkaan löydä illaksi mitään päällepantavaa.

Mitähän näiden punaisten ovien takaa löytyy?

Mitäs kivaa Oderberger strasselta löytyy? Ainakin kauniita vanhoja taloja. Ota vaikka kuva tuosta upeasta sinisestä talosta. Ja hei, tuossahan on kiva vintage-rojuliike! Hmm, saksalaisupseerin koppalakki ei ehkä sovi ostamasi paidan kanssa, mutta nuo oranssit munakupit ovat aivan i-ha-nat! Ja entäs tuo sitruspuserrin sitten! ja vieläpä sävy sävyyn! Pakko ostaa.

Sininen talo Odenberger strassella

On tauon aika. Kehtaisiko sitä ottaa jo oluen? Kas, tuossahan on kivan näköinen baari. ”Ein Weißbier, bitte.“ Harmi ettei nyt ole sunnuntai, läheisen Mauerparkin kirppis on nimittäin kuuleman mukaan mainio. Karaokeakin siellä pääsee lurauttamaan. Löytyisikö listoilta “Ältere Frau“?

Ehkä alkaa jo hiukoa? Etnistä ruokaa täältä löytyy joka makuun. Ehkä vietnamilaista? Höyryävän kuuma pho-keitto maistuu aina. Tai miten olisi currywurst ensihätään. Vai ehkä sittenkin thaimaalaista?

Tämähän on kiva katu, taidanpa liittyä kadun omaan facebook-ryhmään! Mihin sitten mentäisiin? Pitäisiköhän käydä Kastanienalleella? Tai katsomassa Prenzlauerin kuuluisaa vesitornia? Ei, nyt ei ole aikaa, miedänhän pitäisi olla jo aivan muualla. Täytyy kiiruhtaa Mitteen. Mutta käydään nyt yhdellä oluella vielä.

Ein, Weißbier bitte“.

(Ensi kerralla pyhitämme Prenzlauer Bergille rutkasti enemmän aikaa. Because it’s worth it.)

Weissbier_web

Lue myös betoniviidakkoseikkailustamme Kreuzbergissä sekä siitä miten Berliini vetosi meihin ensikertalaisiin herkullisen täytekakun lailla!

Tulossa on muuten vielä ainakin kurkistus Mitten parhaisiin paloihin sekä pitkä liuta ravintolavinkkejä, pysy siis kuulolla!

{ 2 comments… add one }
  • Jenna / Journey Diary 18.4.2015, 12:20

    Ah Berliini <3 Tuo kaupunginosa onkin vielä tutkimatta!

    • Cocoa etsimässä 18.4.2015, 20:22

      Berliini on kyllä <3 Käy toki tutkimassa tuo seuraavalla reissulla!

Leave a Comment