≡ Menu

Ravintolavinkki Lohjalle: kesäravintola Villa Haikari

Lohja ravintolat Villa Haikari

Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan ravintolaan on ihan oma-aloitteisesti hakeuduttu ja antimet omalla rahalla maksettu, mutta haluan ihan omasta halustani ja täydestä sydämestäni kehua maasta taivaisiin Villa Haikarin, ystäväni Ullan kesäravintolan Lohjalla. Koska Ulla vaan on niin ihana ja Villa Haikari on ihan huikea. Ja jotta te muutkin löytäisitte paikan, ja jotta Ulla voisi jatkaa unelmatyötään Lohjanjärven rannalla.

Menkää siis Villa Haikariin! Reissuun voi yhdistää vaikka piipahduksen kuuluisalla Paavolan tammella ja vierailun Alitalon viinitilalla, kuten me teimme tässä kesänä eräänä.

Me ollaan Ullan kanssa työkavereita vuosien takaa ja ollaan sittemmin oltu yhteyksissä monissa merkeissä. Niin kauan kuin olen Ullan tuntenut, hän on ollut mitä parhain emäntä, kestitsijä ja seuranpitäjä. Ullalle on ollut aina tärkeää, että kaikki nauttivat olostaan ja hän onkin järjestänyt firman pippalot poikineen, kutsunut kokoon saunaporukoita, laittanut fantastista ruokaa ja pitänyt seuraa kaikille – aina leveä hymy huulilla. Ulla on yksi positiivisimpia tuntemiani ihmisiä.

Kesäravintolan pitäjänä Ulla on täysin omassa elementissään. Villa Haikari ei ole vain ravintola, jossa käydään tuopposella tai tankataan kupu täyteen, vaan se on Ullan valtakunta, jossa jokainen taatusti viihtyy ja nauttii.

Rakennuksena vuonna 1905 rakennettu Villa Haikari, vanha puuhuvila järven rannalla, on toki puitteiltaankin ainutlaatuinen, mutta Ulla tekee siitä jotain vielä enemmän.

Kesäravintola Villa Haikari Ulla Härmä
Kuva: Villa Haikari
Lohja ravintolat Villa Haikari

Me ollaan käyty Villa Haikarissa muutaman kerran ja joka kerralla Ulla on sekä huhkinut keittiössä että käynyt tarjoillessaan jututtamassa niin vanhat kanta-asiakkaat kuin uudet tulokkaatkin. Ullalla riittää aikaa kaikille. Ja kaikki myös muistavat Ullan: asiakkaat huikkaavat Ullalle moikat, kyselevät kuulumiset ja lausuvat kiitokset.

Villa Haikari on oiva paikka kesäiselle lounaalle, kylmälle terassijuomalle tai kunnon illanvietolle. Ruokalistalta löytyy muun muassa kekseliäitä salaatteja, korealaisia tacoja (allekirjoittaneen lemppari!), Ullan savulohisoppaa, lihapullia, kala- ja liha-annoksia sekä naposteltavaa pieneen nälkään. Kesällä 2023 Villa Haikari on tehnyt yhteistyötä helsinkiläisen Burgers & Winen kanssa ja tarjolla on Suomen parhaiksikin kehuttuja burgereita. Meillä ei ole näistä kokemusta (vielä), mutta käykää te maistamassa!

Villa Haikari korealaiset tacot
Villa Haikari halloumisalaatti

Myös juomalista on monipuolinen ja laadukas, löytyy todellakin muutakin kuin kolmostuoppi ja lonkku. Ja kissa nostaa häntäänsä nyt sen verran, että suosittelee talon omaa olutta, lohjalaisen United Gypsies Breweryn panemaa Villa Haikari Kesäolohuone Lageria, jonka etiketin on suunnitellut muuan Cocoa etsimässä -sivuston ja Grymmin satuja -viestintätoimiston Arna…

Villa Haikari kesäravintola Lohjalla
Lohjanjärvi ravintola Villa Haikari

Viikonloppuisin (ei aina, tsekkaa tapahtumakalenteri Villa Haikarin Facebook-sivulta) Haikarissa on livemusaa. Eikä mitä tahansa baaripumppuja, vaan nimekkäitäkin artisteja ja loistavia bilebändejä! Esimerkiksi Kimmo Härmä, DJ Amanda Harkimo, Playa ja Antti Kajander.

Villa Haikari on avoinna kesäkauden, eli vapusta elokuun loppupuolelle. Tarkistathan aukioloajat aina etukäteen Villa Haikarin Facebook-sivulta!

Ravintolaan pääsee tietenkin omalla autolla, mutta myös veneellä – vierasvenelaituri on aivan ravintolan edustalla. Julkisillakaan matka ei ole ollenkaan mahdoton vaikkapa Helsingistä: tunnissa bussilla lohjalle ja sieltä loput pyörällä tai vaikka kävellen.

Käsi ylös, kuka lähtee käymään Villa Haikarissa? Kertokaa Ullalle terkkuja!

Kuva: Villa Haikari
Villa Haikari kesäravintola vierasvenelaituri
{ 1 comment… add one }
  • Näyttää kieltämättä oikein mukavalta paikalta. En lupaa varten vasten tämän vuoksi lähteä käymään Lohjalla, mutta jos sinne satutaan tai lähistöllä ollaan, niin tulee paikka varmasti pidettyä mielessä!

Leave a Comment