≡ Menu

Hongkong 2009 – dramaattiset hetket päiväkaljalla

Tarinoita maailmalta

Tämä ei ole niitä hilpeimpiä matkatarinoita, mutta dramaattisten vaiheiden jälkeen tilanne päättyi lopulta onnellisesti. Paljastettakoon se heti tähän alkuun.

Vuodenvaihteessa 2007–2008 me vietettiin muutaman viikon talviloma Aasiassa, kuten tavaksemme oli tullut. Lennettiin Hongkongiin joskus ennen joulua, vietettiin siellä muutama leppoisa päivä ja jatkettiin sitten jouluksi ja uudeksivuodeksi Vietnamiin. Palattiin Vietnamin jälkeen vielä muutamaksi päiväksi Hongkongiin ennen kotiinpaluuta, mutta sen ensimmäisen pätkän aikana sattui seuraava tapaus.

Hongkongissa on joulukuussa varsin vilpoisaa (tai no, riippuu tietysti mihin vertaa…) ja kiertelimmekin kaupungin nähtävyyksiä huppareihin ja neuleisiin kääriytyneinä. Eräänä päivänä pörrättiin Hongkongin saaren puolella Lan Kwai Fongin alueella ja pistäydyttiin päiväkaljoille viihtyisään pubiin, jonka seinät olivat auki vilkkaalle joulukadulle.

Siemailtiin siinä päiväkaljojamme ihan kaikessa rauhassa kun yhtäkkiä huomattiin, että ohikulkijat alkoivat pysähdellä ja tähyillä taivaalle. Järkytys oli suuri kun tajuttiin, että viereisen pilvenpiirtäjän katolla seisoo ihminen. Rakennus oli todella korkea, mutta silti alas asti näkyi katon reunalla huojuva mieshenkilö, valmiina hyppäämään. Pian miehen rinnalle ilmestyi pari univormupukuista hahmoa, jotka yrittivät houkutella miestä luopumaan aikeestaan.

Tilanne kesti todella kauan, tai siltä se ainakin tuntui. Kadulle oli kerääntynyt joukoittain ihmisiä, jotka kämmenet kasvojensa edessä kauhistelivat tilannetta. Piinaavan ikuisuuden jälkeen kadulle ilmestyi hälytysajoneuvo ja palomiehiä, jotka virittelivät pilvenpiirtäjän juureen kiireellä valtavan ilmapatjan siltä varalta, että mies päättäisi hypätä. Patja näytti rakennuksen kokoon nähden surkean pieneltä, ja me pohdittiinkin siinä ääneen, mahtaisiko se edes osua oikealle kohdalle pahimman sattuessa.

Patjaa ei lopulta onneksi tarvittu, sillä pitkän odotuksen jälkeen mies laskeutui katon reunalta ja palasi poliisien kanssa alas.

Tilanteen lauettua helpotuksen tunne oli suuri, mutta täytyy sanoa, että jalat tutisivat vielä pitkään. Pubin henkilökunta ei kauan jaksanut tapausta päivitellä, vaan normaali päivärytmi palasi nopeasti. Hyppääjät eivät kuulemma ole Hongkongissa aivan tavaton näky. Tämä tapaus päättyi onneksi onnellisesti, tai ainakin me halutaan ajatella, että tänä päivänä tuo mies elelee jossain onnellisena ja aina välillä vaipuu miettimään, että onneksi ei silloin hypännyt…

Hongkong

Aasialaiset joulukoristeet on ihanan övereitä! Tässä vaiheessa dramaattinen tilanne lienee jo ohi, vai olikohan se vasta tulossa? Nyt ei muista. Mutta tuon pubin ”ikkunapöydässä” me joka tapauksessa tilannetta jännättiin.

 

Lue lisää Tarinoita maailmalta

{ 1 comment… add one }
  • Kati / Lähinnä Kauempana 26.10.2016, 22:10

    Huh, miten hurja juttu! En ehkä edes uskalla ajatella, millaiset traumat olisi voinut saada jos tarina ei olisi päättynyt onnellisesti…

Leave a Comment