≡ Menu

Hanoi rocks

Pakko käyttää tota otsikkoa, vaikka kirjoitus ei liity mitenkään bändiin, huumeeseen tai edes rokkiin.
Viikon pakollinen viisuminodotteluloma Hanoissa teki terää. Tultiin Hanoihin Huésta, josta meille ei jäänyt juurikaan muistikuvia tappavasta matkustustahdista johtuen, kai siellä oli ihan kivaa. Hanoista päätettiin kuitenkin nauttia kiireettömästi.
Vietnam Telecom
Munkit hiljentyvät lukemaan pyhää tekstiä (=nukketeatterin mainosta)

 

Kuljeskeltiin eri kaupunginosissa ja ihmeteltiin elämänmenoa. Juotiin paljon kahvia. Syötiin paljon phota eli riisinuudelisoppaa. Nautiskeltiin parit huurteiset bia hoit katukapakassa pikkuruisilla muovituoleilla istuen. Väisteltiin mopoja. Vaihdeltiin kokemuksia muiden travellereiden kanssa, ja päädyttiin juttusille muutaman paikallisenkin kanssa (mm. omien sanojensa mukaan YK:n leivissä salaisissa tehtävissä työskentelevän miekkosen, jolla oli kansallisuuksiakin eli passeja moneen lähtöön).
Bia hoilla. YK:n salainen agentti on onnistunut piiloutumaan valokuvaajalta Arnan taakse.
Sadetta pitelemässä
Hair stylist työssään

 

Viikossa ehdittiin lekottelun lomassa tutustua hyvin muutamaan kiinnostavaan nähtävyyteenkin. Yhtenä iltana käytiin katsomassa perinteistä pohjoisvietnamilaista vesinukketeatteria Thang Long Water Puppet Theatressa. Vesinukketeatteri on yli tuhat vuotta vanha nukketeatterin muoto, näytelmät perustuvat kansantaruihin, ja ne kertovat jokapäiväisestä elämästä Vietnamin maaseudulla; sadonkorjuusta, kalastamisesta, vesipuhvelitappeluista ja sen sellaisesta, ja niissä on mukana tujaus huumoria. Oikein kiva kokemus, kannattaa mennä jos Hanoihin sattuu, hintakaan ei päätä huimannut (2 € / nuppi).
Water puppeteja myytävänä Temple of Literaturen matkamuistomyymälässä
Toisena päivänä käytiin Vietnam Museum on Ethnologyssa, joka esittelee Vietnamin 54 etnisen ryhmän kulttuuriperintöä valokuvien ja monipuolisen esineistön avulla. Museossa on myös ulkoilma-alue, johon on rakennettu eri etnisten ryhmien tyypillisiä asumuksia, hautapaikkoja sun muuta. Erittäin kiinnostavaa, mutta museo oli aika laaja, ja kun kierroksen alussa oli vielä jaksanut kiinnostuneena tutustua jokaiseen näyttelyesineeseen, loppuvaiheessa teki jo mieli kiristää vauhtia. Museon yhteydessä on hyväntekeväisyysravintola, joka kouluttaa syrjäytyneitä/köyhiä/muuten kovia kokeneita nuoria työelämään, siellä kannattaa käydä syömässä tai kaffella.
Tällaisella varustuksella eräs paikallinen herra tapasi käydä kalastamassa. Kuva otettu Vietnam Museum of Ethnologysta.
Arna istuu teekupposen äärellä museoalueen majassa

 

Hedelmällisyyttä kuvastavat kikkelipatsaat ympäröivät hautarakennelmaa
Museon jälkeen jatkettiin vielä Temple of Literatureen, joka on vuonna 1070 rakennettu konfutselainen temppeli, ja jossa toimi vuodesta 1076 lähtien maan ensimmäinen kansallinen (konfutselainen) yliopisto. Täällä koulutettiin kansakunnan lahjakkaimmat miehet, joista tuli valmistuttuaan tohtoreita ja mandariineja. Temppelin alueella oli oikein rauhaisaa käyskennellä, lähdettiin viimeisten joukossa pois paikan pistäessä ovet säppiin jo noin klo 17. Myös Temple of Literaturen välittömässä läheisyydessä sijaitsee KOTO-ravintola, joka kouluttaa katulapsia ravintolatyöhön, kannattaa käydä täälläkin (niin on tehnyt myös Bill Clinton).
Konfutse?
Viihdyimme Hanoissa varsin hyvin, kaikesta melusta ja vauhdista huolimatta kaupungissa on rento tunnelma, se on sopiva sekoitus perinteistä ja modernia Vietnamia.
Hair stylist nro 2 työssään. Aivan Hanoin keskustassa sijaitseva pikkuinen Hoan Kiem Lake näytti olevan suosittu hääkuvauspaikka.
St. Joseph Cathedral
{ 2 comments… add one }
  • Pastori 7.4.2012, 17:29

    Hellou matkalaiset ja hauskaa pääsiäistä täältä takatalvisesta kotomaasta!! Nyt ainakin tiedän etten lähde tele- tai sähköasentajaksi Hanoihin 😀

  • Cocoa etsimässä 12.4.2012, 15:02

    Hellou Pastori ja kiitokset pääsiäistoivotteluista! Hirvittävän kiehtoviltahan nää täkäläiset telehommat vaikuttaa, ja haasteitahan täällä kyllä riittäisi, jos niitä sattuis kaipaamaan :).

Leave a Comment

Next post:

Previous post: