≡ Menu

Pikakelauksella läpi Vietnamin

 

Alkuperäisen, hyvin alustavan suunnitelmamme mukaan olimme ajatelleet käyttää matkastamme noin puolet, eli 5–6 kuukautta, Kaakkois-Aasiassa, josta Vietnamiin oli korvamerkitty pari viikkoa. Olemme reissanneet Vietnamissa kerran aikaisemminkin (Saigon, Mui Ne, Phu Quoc), joten ajattelimme parin viikon riittävän tällä kertaa mainiosti lopun Vietnamin haltuun ottamiseen. Saavuttiin Saigoniin aamulennolla Bangkokista, ja jo heti toisena päivänä jatkettiin matkaa, bussiliput reitille Saigon-Dalat-Nha Trang-Hoi An-Hué-Hanoi takataskussa poltellen. Saigonissa päivä, yöbussilla Dalatiin ja siellä kolme päivää, päiväbussilla Nha Trangiin kahdeksi päiväksi, yöbussi Hoi Aniin, jossa ei jaksettu edes pysähtyä vaan jatkettiin saman tien Huéen, jossa taas kaksi päivää. Viimeinen bussirupeama Huésta Hanoihin kesti 16 tuntia. Vietnamia oli tässä vaiheessa takana 11 päivää, 46 bussissa vietettyä tuntia, 6 hotellihuonetta ja muutama pakollinen nähtävyys. Edessä neljä päivää ja kolme kohdetta.
Juuri tähän oltiin etukäteen päätetty olla sortumatta: kohteiden ja nähtävyyksien suorittamiseen. Kiireellä ja stressinpoikanen kainalossa. Voimatta keskittyä tähän hetkeen, sillä seuraava siirto oli jo käsillä.
Päätettiin ottaa aikalisä. Pistettiin viisumihakemukset vetämään, ja saatiin olosuhteiden pakosta (hakemusten käsittely kestää melkein viikon päivät) mahdollisuus tarkastella touhua vähän uudelta kantilta. Meillä on nyt tällä matkalla aivan ainutlaatuinen tilaisuus miettiä ja tunnustella joka hetki mitä me todella halutaan tehdä, minne mennä ja mitä asioita oppia ja kokea, ja sitä tilaisuutta ei saa jättää käyttämättä tuhlaamalla aikaa päättömään ja päämäärättömään säntäilyyn.
Nyt otetaan muutama päivä ihan iisisti täällä Hanoissa, ja lähdetään liikkeelle sitten kun siltä tuntuu.
{ 5 comments… add one }
 • Tau 24.3.2012, 15:55

  Mukava blogi ja ihana matka teillä! Huomasin että tekin olitte olleet Koh Lantassa ihan vasta, melkeinpä naapurissa, hauskaa. Aikalisä kuulostaa hyvältä pikakelauksen päätteeksi, mahtavaa Hanoin aikaa teille ja hyvää reissun jatkoa!

  terveisin 396 päivää-bloggaajat

 • Pingviinimatkalaiset 25.3.2012, 02:09

  Siihen säntäilyyn ja suorittamiseen on niin helppo sortua. Ihan vaikka olisi paikallaan yhdessäkin kohteessa, jonka ympäristössä on paljon nähtävää, niin saa itsensä uuvuksiin ympäriinsä pörisemällä. Ja jos ei pörise, niin helposti iskee huono omatunto siitä ettei käytä tilaisuutta hyväksi. Välillä pitää ottaa aikaa ihan vaan olemiseen. Rantakohteissa se on onneksi helppoa ja sitten niissä muissa voi ottaa tiukempaa tahtia. Emme esimerkikis kadu yhtään Ausseissa ja Uudessa-Seelannissa ylläpidettyä tiivistä tahtia ja pitkiä etappeja, mutta mitä pidemmälle reissu menee, niin paikan vaihto muutaman päivän välein tulee todella raskaaksi. Hyvä päätös siis! Ei sitä vaan ehdi joka paikkaa koluamaan vaikka reissaisi useammankin vuoden. Ja aina löytyy joku, joka sanoo et jos siihen ja siihen maahan/kaupunkiin menette, niin paikassa X on kyllä sitten ihan ehdottomasti käytävä. Ei muuten ole, vaan teette oman matkan ja se on täydellinen teille juuri sellaisena 🙂 Ja ne mitä ei nyt käy katsomassa, niin käy sitten joskus toiste, jos oikein jää kaivelemaan.

 • Cocoa etsimässä 25.3.2012, 02:25

  Moikka 396-päiväläiset, kiva että eksyitte tänne, ja tosiaan hauska yhteensattuma, että päädyitte Lantalla samoille nurkille. Se oli tosi kiva paikka aloittaa reissu, relaamalla ja tekemällä ei-mitään ihan kunnolla. Vaikka onhan siellä kyllä kai jotain nähtävääkin, me ei vain jaksettu tehdä muuta kuin rentoilla siinä vaiheessa reissua :). Hyvää reissun jatkoa myös teille! Kauankos teillä vielä on jäljellä, viime kesänähän te lähditte liikenteeseen?

  Pingviinimatkalaiset, ihan naulan kantaan. Tuosta huonosta omastatunnosta pitää kyllä päästä eroon, matkoille pääsee kyllä myöhemminkin, samoihin maihinkin ja paikkoihin. Eikä yksi pieni ihminen nyt muutenkaan ehdi elämässään näkemään kaikkia maailman juttuja :).

 • Tau 27.3.2012, 13:44

  Joo, Lanta oli oikein rauhaisa paikka jossa oli mukava rentoutua! Ei kai siellä mitään niin ihmeellistä nähtävääkään ollut, me ei ainakaan sinne rannalle nähty mitään. 😉 Loppuosa matkasta on jo käsillä, ihmeen nopeasti on mennyt aika. Parisen kuukautta ollaan vielä tien päällä, kohti Eurooppaa käydään pikku hiljaa ja kesäksi Suomeen takaisin ystävien ja sukulaisten luo. Hienoa on ollut matkoilla, mutta on se ihanaa palata kotiinkin.

 • Anonyymi 28.3.2012, 20:35

  Hauska katsella hyviä kuvianne tyypit! muistakaa poseerata välillä itsekin mukana (lähempänä kuin 50m) niin muistetaan miltä te näytittekään 😛 ja tietty voidaan kadehtia ruskettuvaa nahkaa (aurinkosta tai pölystä.. tilanteen mukaan)

  Tomba

Leave a Comment

Next post:

Previous post: