≡ Menu

Alkuvuoden matkasuunnitelmat: ylistetty Berliini ja iki-ihana Barcelona

matkasuunnitelmat

Hyvää alkaneen vuoden 2015 ensimmäistä päivää kaikille!

Matkablogit ovat viime päivinä ja viikkoina täyttyneet toinen toistaan inspiroivimmista yhteenvetopostauksista, ja mekin mietittiin, pitäiskö jotain vastaavaa yrittää päättyneestä vuodesta rustailla. No, ei irronnut, joten päätettiin hypätä suoraan tulevaan ja tiedossa oleviin matkasuunnitelmiin.

Vuodesta tuskin tulee matkailun osalta mikään varsinainen runsaudensarvi, mutta jotain pientä on jo sentään suunnitteilla, ja jopa buukattuna. Arto on ollut niin kiltti, että joulupukinpaketista löytyi Berliinin viikonloppumatka (kahdelle, heh). Vihdoin Berliiniin! Berliini on pyörinyt matkahaavelistoilla jo vaikka kuinka kauan, ja kaikki sitä tuntuvat kilvan ylistävän, mutta meillä se on jostain syystä aina vain jäänyt jonkun toisen matkakohteen jalkoihin. Mutta nyt sinne vihdoin päästään! Kolme maaliskuista päivää Berliinissä ja vieläpä ekaa kertaa (Arto on ollut kerran, mutta 15 vuotta sitten ja vain yhden päivän, joten sitä ei lasketa), mitä kannattaisi tehdä? Hotelliksi valikoitui ystävän suosituksesta Hotel Cirkus Mitten kaupunginosassa, siitä pitäisi olla hyvät kulkuyhteydet moneen paikkaan.

Berliinin jälkeen seuraavaa matkaa ei tarvitse kauan odotella, sillä jo aiemmin syksyllä tuli ostettua huhtikuulle lennot – yllätys, yllätys – Barcelonaan. Tällä kertaa matkaseuraksi lähtevät Arnan äiti ja sisko, jotka eivät ole aiemmin käyneet Barcelonassa, joten ohjelmassa tulee olemaan muutama Barcelonan must-nähtävyys, mutta myös meidän matkustustyyliin olennaisesti kuuluvaa rentoa oleskelua ja tietenkin syömistä. Barcelona on meille entuudestaan jokseenkin tuttu, mutta uudet matkavinkit ovat enemmän kuin tervetulleita! Majoitusta ei ole vielä varattu, mutta sen kanssa pitänee edetä pian, että saadaan joku kiva. Hakusessa on kolmen makuuhuoneen huoneisto Eixamplessa tai Bornissa, metropysäkin välittömässä läheisyydessä. Aikaa on neljä päivää.

Eli matkavinkit pinoon niin Berliinin kuin Barcelonankin osalta, ja sinne ruudun toiselle puolelle toivotamme mitä antoisinta matkailuvuotta!

Casa BatlloViime reissulla Casa Batlló tuli tsekattua vain ulkoa päin, tulevalla reissulla eksymme kenties sisäänkin asti.

{ 9 comments… add one }
 • Anne | Metallia Matkassa 1.1.2015, 15:17

  Berliinissä suosittelen keskittymään lähinnä syömiseen ja juomiseen kun olette noin lyhyen aikaa. Ellei sitten välttämättä halua niitä nähtävyyksiä kiertää 🙂 East Side Gallery nyt kandee ehkä käydä tsekkaamassa, kun se on niin hieno. Urbaanin viidakkoseikkailijattaren blogistahan löytyy paljon Berliini-juttuja, kannattaa käydä kurkkaamassa 🙂 http://urbaaniviidakkoseikkailijatar.fi/category/berliini/

  Kreuzbergin alueella Görlitzer Parkin ja Kotbusser Torin ympäristöstä löytyy ihmeteltävää – ravintoloita, baareja ja kaikennäköistä sakkia.

  Voi, Berliini on kyllä ihan paras, kävin itse maaliskuussa viimeksi ja kova hinku olisi jo takaisin! Ainakin keväällä oli torstaisin Berlin street food thursday, jos satutte tuona viikonpäivänä olemaan niin se on vierailun arvoinen tapahtuma.

  • Cocoa etsimässä 2.1.2015, 09:40

   Syömiseen ja juomiseen ja yleiseen palloiluun keskittyminen kuulostaa järkevältä. Ehkä yks tai kaks nähtävyyttäkin aikatauluihin mahtuu, ehkä just East Side Gallery ja/tai Checkpoint Charlie ja/tai Brandenburgin portti. Kreuzbergia on nyt suositeltu niin monelta taholta, että se taitaa olla must. Valitettavasti lennetään vasta perjantaina, joten tuo katuruokajuttu täytyy jättää seuraavaan kertaan (epäilemättä sellainen on tulossa :)).

  • Cocoa etsimässä 2.1.2015, 09:50

   Ja kiitokset myös blogivinkistä! Urbaanin viidakkoseikkailijattaren Berliini-juttuja onkin tullut lueskeltua, mutta täytyypä lukea vielä uudemman kerran.

 • Jepa 1.1.2015, 19:32

  Barcelonaa en pysty tällä kokemuksella kommentoimaan, mutta Berliinistä löytyy mielipide jos toinenkin (kaikki positiivisia). Yhdyn edelliseen: syöminen ja juominen ovat viikonloppumatkalla hyvä keskittymiskohde. Yksi sana: döner! 😀 Kreuzbergissa kannattaa käydä ehdottomasti ainakin jollain Berliinin-matkalla. Me vietetään siellä aikaa ihan joka kerta. Kottbusser Torilla saa heti kättelyssä nähdä sitä rosoista Berliiniä. Ei kannata säikähtää, jos meno vaikuttaa vähän villiltä siellä (joskus on tullut nähtyä sellaistakin) – ne on silti ihan parhaita baarikulmia ja edullisen safkan seutuja. Myös brunssia kannattanee etsiä Kreuzbergin suunnilta. Museoista Checkpoint Charlie on aika ykkönen, jos museot kiinnostavat.

  Ja tätä kirjoittaessani mietin, että miten ihmiselle voi tulla matkakuume matkalla?? Ei, kun se onkin Berliinikuume. Pitää varmaan mennä keväällä paluumatkalla Berliinin kautta… 🙂

  • Cocoa etsimässä 2.1.2015, 09:43

   Kreuzberg taitaa olla ehdoton, Checkpoint Charliekin kiinnostaa. Mutta mikä siinä dönerissä on niin ihmeellistä? 😀 Onks se jotain spesiaalikebabia?

   Ja kyllä, matkakuume voi iskeä myös matkalla :).

 • Laamanaama 2.1.2015, 13:12

  Menkäähän katsomaan Hertha Berlinin tai Union Berlinin futispeliä. Pesee tunnelmassa esim. Barcelonan mennen tullen. Herthan Olympiastadion on muutenkin magee paikka ympäristöineen ja Union Berlinin kotistadikalla Itä-Berliinissä on oma kotikutoinen meininki.

  • Cocoa etsimässä 2.1.2015, 16:25

   Hyvä idea! Artsi ottaakin nyt heti asiakseen selvittää peli-aikataulut tuon meidän viikonlopun osalta!

 • Ansku Barcelona 17.1.2015, 07:43

  Tervetuloa Barcelonaan! Mä kävin viimeksi Berliinissä liian monta vuotta sitten. Oli lokakuu ja kamalan kylmä :). Hieno kaupunki oli, ehdottomasti haluan mennä uudestaan, tosin ehkä kesäkuukausina!

  • Cocoa etsimässä 17.1.2015, 08:28

   Kiitos, Barcelona on paras! Tiedä muuten vaikka mentäis tällä kertaa sun innoittamana Kolumbuksen patsaan huipulle, ei edes muistettu, että sinne pääsee. Meidän Berliinin-reissu on maaliskuun alussa, toivotaan, että kelit on silloin edes kohtuulliset :).

Leave a Comment