≡ Menu

3+1 ravintolavinkkiä New Yorkin Korea Towniin

New York korealainen ravintola

Korealainen ruoka on huumaavan hyvää, mutta koska sen sortin ravintoloita on Helsingissä vähemmänlaisesti, me päätettiin New Yorkissa ottaa Korea Townin antimista kaikki irti. Ja oh boy, kylläpä me otettiinkin! Tässä meidän ravintolasuosikit, joista kolme ensimmäistä sijaitsee aivan Korea Townin ytimessä East 32nd Streetillä ja bonusvinkki muutaman korttelin päässä.

Kang Ho Dong Baekjong

1 E 32nd St | baekjeongnyc.com

Jos aiot käydä New Yorkissa vain yhdessä korealaisessa ravintolassa, käy täällä. Ravintolan nimi on niin vaikea, ettei se tahdo millään sopia suuhun tai painua muistiin, mutta kirjoita se ylös ja suuntaa kohti Korea Townia.

Meille meinasi itse asiassa käydä niin köpelösti, että tämän ravintolan grilliherkut olivat vähällä jäädä maistamatta ja riemukas atmosfääri kokematta, sillä meillä oli alunperin kyseiselle illalle aivan muita suunnitelmia. Paikka oli kyllä pinnattuna meidän ravintolakarttaan (yhdessä noin 200 muun ravintolan kanssa…), mutta sitten alkoivat illat käydä vähiin ja houkuttelevista ravintoloista olla runsaudenpulaa.

Tänä kyseisenä iltana me oltiin sovittu treffit Tarinoiden taival -blogin Heinin ja Timon kanssa, jotka sattuivat olemaan samaan aikaan paitsi New Yorkissa, myös samassa hotellissa. Sattumalta! Voitteko kuvitella? No joka tapauksessa, oltiin ehdotettu Heinille ja Timolle että käytäisiin katsastamassa kehuttu The Spotted Pig West Villagessa, ja tämä olikin suunnitelma aina siihen asti kunnes tuli aika muuttaa suunnitelmaa. Etkoiluviiniä ja taalan ostereita nauttiessa tuli nimittäin mieleen, että pitäisikö sittenkin mennä siihen yhteen korealaiseen barbeque-ravintolaan, koska se voisi olla hauska kokemus tällaisella vähän isommalla porukalla.

Ravintola ei ota pöytävarauksia, mutta meillä kävi perjantai-illan kiireisimpään aikaan ihan hillitön munkki. Ravintolan edustalla meille kerrottiin, että jonotusaika on noin tunnin ja että voisimme mennä baarin puolelle odottelemaan. Kun olimme päässeet ovelle asti, tarjoilija tuli hymyillen vastaan ja kertoi että pöytä viidelle onkin juuri valmiina. Tunti muuttui minuutiksi ja sekös meille sopi!

Ruokalistaa vilkaistuamme iski tenkkapoo. Me ei tiedetty yhtään mitä tällaisessa paikassa kannattaisi tilata, kerta kun oli ensimmäinen meille kaikille, ja lista muistutti lähinnä lihakaupan kuvastoa. Mutta ei hätää! Kerroimme tarjoilijalle, että haluamme kivan setin kaikenlaista hyvää, ja pian sitä alkoikin virrata pöytään. Ensin pieniä kuppeja korealaisia lisukkeita, kuten kimchiä ja pikkelöityjä kasviksia, ja sitten vati toisensa perään erilaisia lihoja. Tarjoilija kävi aina välillä heittämässä lihaa grilliin ja kertomassa koska se pitää ottaa pois, ja me keskityttiin dippailemaan mehukkaita lihaviipaleita erilaisiin mausteliemiin. Aterian päätteeksi piti totta kai ottaa kupilliset sojua eli korealaista riisiviinaa. Geonbae! Riemukkaan perjantaifiiliksen kruunasi tarjoilijoiden Gangnam Style -yllätys viereisen pöydän synttärisankarille.

Meillä oli kaikkinensa ihan sairaan hauska ilta! Ruoka oli herkullista, miljöö oli autenttinen ja rento ja seura oli tietenkin erinomaista. Me ei tunnettu Heiniä ja Timoa entuudestaan, mutta joskus ja joidenkin kanssa sitä vain synkkaa!

Kannattaa muuten kurkata myös Tarinoiden taival -blogin postaus New Yorkin ravintoloista, kahviloista ja baareista, siellä on pitkä liuta tosi hyviä vinkkejä, joista mekin aiotaan hyödyntää useampi sitten ensi syksyn reissulla.

Kuvat Kang Ho Dong Baekjongista: Tarinoiden taival

New York korealainen ravintola New York korealainen ravintola New York korealainen ravintola New York korealainen ravintola Heini ja Arna

Pocha 32

15 W 32nd St, toinen kerros | pocha32.com

Tänne ei todellakaan eksy helposti, mutta me satuttiin eksymään, joten pakkohan tästä on vinkata muillekin!

Olimme juuri nauttineet aperitiivit Broadway Bites -ruokamarkkinoilla ja mietimme mitä sitä seuraavaksi. Markkinoilla ulkona istuskellessa oli tullut vähän kylmä, joten sisätiloihin oli päästävä, mutta nälkä ei kurninut vielä. Kävelimme pitkin Korea-katua eli 32nd Streetiä kun lukuisten ruokaravintoloiden keskeltä silmämme nauliintuivat ”Korean pub” -kylttiin. Korealainen pubi kuulosti hauskalta, joten päätimme pistäytyä vielä olusilla ennen dinneriä. Sisäänkäynnillä moni pubitunnelmaa kaipaava olisi ehkä kääntynyt kannoillaan, sillä mainosjulisteilla teipatun oven takana näkyi vain toiseen kerrokseen nousevat portaat, ei muuta. Mutta me astuimme sisään ja kapusimme toiseen kerrokseen. Ja mitä siellä avautuikaan! Ei pubia, mutta jotain paljon kiinnostavampaa!

Pienehkön ravintolasalin katossa roikkui vihreää verkkoa, joka oli Halloweenin lähestyessä somistettu hämähäkinverkolla, värivaloilla ja kurpitsoilla. Metallinhohtoisten pöytien ääreen oli kerääntynyt hilpeitä seurueita, jotka kauhoivat valtavista vesimeloninpuolikkaista vaaleanpunaista juomaa laseihinsa. Aasialainen poppi soi.

Täälläkin oli jonoa, mutta kuinka ollakaan, pääsimme pöytäämme vain parin minuutin odotuksen jälkeen. Juomavalinta oli heti selvä, sillä sellainen vesimeloninpuolikas nyt oli ehdottomasti saatava. Oli mitä oli ja maksoi mitä maksoi. Tarjoilija epäili, että tulemme olemaan varsin tuiskeessa jos sellaisen kahteen pekkaan ryystämme, mutta me ei otettu varoitusta kuuleviin korviimme. Eihän sitä ole kaikkea pakko juoda! Tilasimme siis 25 taalalla soju-pohjaisen vesimeloniboolin, joka sisälsi sojun ja melonin lisäksi spritea ja sweetnessiä.

Ruuan osalta valinta oli kinkkisempi. Paikan suosituin annos on kuulemma Boodae Jungol, eli hotpot eli soppa, joka sisältää kimchiä, säilykelihaa (spam), nakkeja, possunlihaa, nuudelia, herkkusieniä, kasviksia ja juustoa. Hmmm. Annos kuulosti a) sekopäiseltä ja b) varsin tuhdilta, joten päädyimme mininälässämme ja chilinhimossamme Korean-Chinese spicy seafood soupiin. Oli ihan sairaan hyvää! Ja hyvää oli se vesimeloniboolikin, vaikka sen verran makeaa, että ei sitä kyllä koko saavillista pystynyt litkimään. (Meiltä jäi noin puolet juomatta, eikä tuntunut yhtään hiprakkaiselta, joten aika mietoa se vissiin sitten kuitenkin oli.)

Hauska (ja edullinen!) paikka, jota suosittelemme erityisesti viikonloppuiltana ja kaveriporukalla.

New York korealainen ravintola New York korealainen ravintola New York korealainen ravintola New York korealainen ravintola

Shilla

37 W 32nd St | shilla.netwaiter.com

Myös Shillasta saa korealaista grilliruokaa, mutta me me päädyttiin myöhäiseen lounasaikaan lista-annoksiin. Jaoimme kolmeen pekkaan kolme annosta, jotka olivat kaikki herkullisia ja todella valtavia! Niin valtavia, että yksi annos riittäisi helposti kahdelle ellei jopa kolmelle pieniruokaiselle, etenkin kun kylkeen tuli aika reilu satsi korealaisia lisukkeita. Yhtään ei tullut pistettyä mieleen mitä sitä oikein tuli tilattua, mutta yhdessä kulhossa meillä taisi olla lihakeittoa dumplingeilla, toisessa kimchipataa ja kolmannessa paistettua riisiä.

Shilla ei ole mikään elämää suurempi ruokaelämys, mutta oikein hyvä peruskorealainen, joka ei lompakkoa pahemmin rokota.

New York korealainen ravintola New York korealainen ravintola New York korealainen ravintola

+1 Barn Joo 35

34 W 35th St | barnjoo35.com

Erään pitkähkön Macy’s-session päätteeksi tarvitsimme nopeasti murua rinnan alle ja päädyimme tähän korealaiseen gastropubiin myöhäiselle lounaalle. Arna tilasi sashimisalaatin ja Aija ja Arto jonkinlaiset nuudeliannokset ja kaikki oli todella tuoretta, maukasta. Sen verran nälkä taisi olla, että yhtään kuvaa ei ehditty räpsimään ennen kuin viimeinenkin ruuanmuru oli kadonnut… No, niin sitä käy, kun keskittyy lomasta nauttimiseen eikä bloggaamiseen, heh. Mutta summa summarum: ravintola oli trendikkään viihtyisä, ruoka oli erinomaisen hyvää ja viiniäkin sai tarjoushintaan. Peukku.

{ 4 comments… add one }
 • Riikka 18.11.2016, 06:46

  Onpa ihana nähdä miten oikeasti korealaisilta nuo ravintolat näyttää! Hyvin voisi olla itse maassa otettuja kuvia. 🙂
  Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tuota ruokaa joka siellä ravintolassa oli nimellä Boodae Jungol, muualta löydät saman nimellä budae jjigae. Sotilaspoikien tyypillinen ruoka ja yksi lemppareistani korelaisesta kettiöstä! Etenkin kylmänä päivänä, kyllä lämmittää.

  • Cocoa etsimässä 22.11.2016, 09:18

   Me ei olla oltu Koreassa (kun valitettavasti kesän reissu peruuntui), mutta erittäin autenttinen fiilis tuli kyllä kaikissa näissä ravintoloissa. Hirveä hinku on kyllä Koreaan meillä molemmilla, eikä vähiten ruuan takia. Korealainen ruoka on niin hyväääää! Onpa hauska kuulla, että tuo kreisiltä kuulostava ruokalaji on tosiaankin ihan perinneruoka eikä mikään tämän ravintolan oma erikoisuus. Me ollaan yleensä hyvin ennakkoluulottomia maistamaan ihahn kaikkea, sekä ulkomailla että kotimaassa, mutta tuolla kertaa meillä oli maha niin täynnä edellisestä ateriasta, että ajatuskin noin tuhdista ruuasta teki pahaa. Päädyttiin sitten kevyempään keittoon, mutta seuraavalla kerralla täytyy kyllä maistaa tuota ”äijäruokaa” 😉

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta 19.11.2016, 13:21

  Laitan korvan taakse, kun joskus tonne menen. Rakastan korealaista ruokaa, Kiinassa tuli paljon syötyä. Ja kimchiä rakastan yli kaiken!

  • Cocoa etsimässä 22.11.2016, 09:20

   Sama täällä, kimchi on parasta! Hämeentien Vii Voanista saa tosi hyvää pussitettua kimchiä ja välillä kun Arnalle iskee kimchihimo, tuo puolen kilon pussillinen katoaa parempiin suihin aivan silmänräpäyksessä… Hmmm, täytyypä muuten käydä taas kimchikaupoilla. Ja juu, ehdottomasti kannattaa pistää korvan taakse ainakin nuo kaksi ensin mainittua. Myös me aiotaan palata seuraavalla Nykin-reissulla.

Leave a Comment