≡ Menu

Praha 2004 – mahtava klyyvari ja pulleat purjeet

Tarinoita maailmalta

Prahan Kaarlensilta on täynnä ihmisiä. Meidän turistien lisäksi katusoittajia, kauppiaita, muotokuvamaalareita sun muita temppuilijoita – omalla tavallaan elantoaan ansaitsemassa jokainen. Ehkäpä jollekin musikantille voisi kolikon tipauttaakin, mutta rihkamaan emme sentään sorru. Emme, vaikka jotain täältä olisi kiva viedä kotiinviemisiksi. Mutta mikään näkemämme ei toistaiseksi houkuttele.

Pyhä Johannes Nepomukilainen patsastelee sillankaiteella. Seuraamme muiden turistien esimerkkiä ja käymme hieromassa pyhimyksen reliefiä, sillä sen pitäisi taata hyvä onni ja paluu Prahaan. Salaisuudetkin kuulemma pysyvät turvassa tämän toimen myötä, sillä tarinan mukaan Johannes piti hänelle uskotun salaisuuden siitä huolimatta, että hänen henkeään uhattiin ja ruumistaan kidutettiin. Lopulta pyhä Johannes listittiin, ja kidutettu ruumis viskattiin kaiteen yli jokeen.

Ja kas, sillan kupeessa vastaamme tuleekin mitä oivallisin tuliaisidea! Itsensä on uskallettava pistää likoon, joten asetumme innoissamme karikatyyripiirtäjän malleiksi. Painotamme, että meistä saa ja pitää tehdä pilaa, sillä osaamme kyllä nauraa itsellemme. Taiteilija ryhtyy tuumasta toimeen.

Kynä viuhuu, piirtäjä silmäilee mallejaan, suu vääntyy virneeseen ja työ jatkuu. Ohikulkijatkin pysähtyvät naureskelemaan piirustukselle. Ja meille. Piirustukselle meistä. Vaikuttaa lupaavalta!

Pian saamme valmiin työn nähtäväksemme. Nauramme vedet silmissä, se on nimittäin aivan mahtava!

Mahtava on myös muotokuvaa hallitseva Arton uljas tuulenhalkoja. Samoin Arnan pulleat purjeet! Jos kuvan jättäisi sillalle, tulisivatkohan ihmiset tulevina vuosikymmeninä hieromaan komeaa aatelisnenää saavuttaakseen lyömättömän hajuaistin, ikuisen nuhattomuuden tai kyvyn polttaa tupakkaa suihkussa? Tai Arnan terhakkaita keuhkoja, mikä takaisi yli-inhimillisen hapenottokyvyn? Tai voiton kisassa kuin kisassa – rinnanmitalla!

Suttaantuukohan tuo kuva jos sitä varmuuden vuoksi vähän hinkkaa?

Joulukalenteri_Praha_karikatyyri

 

Lue lisää Tarinoita maailmalta

{ 4 comments… add one }
 • Noora 16.12.2015, 12:39

  Tämä teidän joulukalenteri on kyllä ollut aivan mahtava! Luin toissailtana ennen nukkumaanmenoa useamman luukun putkeen. Ja sinä yönä näinkin unta, että halusitte mun kuvaavan teille Instagram-videon näistä luukuista 😀 (Videokuvaus kuului kyllä seuraavan päivän ohjelmistoon töissä, mutta näin se alitajunta sekoittaa pakkaa…)

  • Cocoa etsimässä 16.12.2015, 12:46

   Kiitos Noora, tällainen palaute lämmittää kovasti mieltä :). Tuo Insta-videoideahan ei kuulosta lainkaan hullummalta, eli ei muuta kuin toteutukseen :). On se kyllä jännä, miten arkipäivän jutut tulevat mitä eriskummallisimpina muunnelmina uniin =D.

 • Saana 16.12.2015, 16:48

  Peesaan Nooraa, teidän joulukalenteri on ihan huippuluettavaa. Joskin pohjustuksen perusteella odotin vieläkin hurjempaa kuvaa! 🙂 Söpöjä te ootte!

  • Cocoa etsimässä 22.12.2015, 10:02

   Kiitti Saana :). Kieltämättä ei toi niin paha ollut sen perusteella mitä odotettiin, kun ohikulkijatkin jäi naureskelemaan =D.

Leave a Comment