Kirjoittelimme pari päivää sitten satulinnojen ja lumoavien metsien Sintrasta. Kenellekään ei varmaankaan jäänyt epäselväksi, että Sintra on paikka, jonne jokaisen Portugalin-matkaajan täytyy matkustaa. Ja jos meiltä kysytään, se on itsessään syy matkustaa Portugaliin. Huikea, huikea paikka!
No niin. Hehkuttelut sikseen ja asiaan.
Meillä jäi omalla Sintran-retkellämme todella paljon näkemättä vain siksi, että me ei oltu tajuttu alueella olevan niin valtavasti nähtävää. Meillä ei ollut hajuakaan pitkistä välimatkoista, bussireiteistä, Penan palatsia ympäröivästä puistosta, keskustasta, lukuisista palatseista, metsän siimekseen piiloutuneista luostareista tai muustakaan. Me vain hypättiin Lissabonissa junaan ja ajateltiin pistäytyä Sintrassa katsomassa sitä värikästä linnaa.
Virhe.
Suurin virhe oli se, ettei oltu tajuttu Sintran-reissun vaativan kunnolliset etukäteisvalmistelut. Vahingosta viisastuneena päätimmekin kasata perusteellisen vinkkipostauksen, josta toivottavasti on hyötyä kaikille teille, jotka olette suunnittelemassa matkaa Portugaliin ja retkeä Sintraan. Hauskaa suunnittelua!
Mikä ihmeen Sintra?
Sintra on kenties maailman kaunein kaupunki, joka sijaitsee Portugalissa, 25 km päässä Lissabonista. Se on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Meillä on ollut erheellinen mielikuva, että Sintra on pieni kukkulan laella nököttävä kyläpahanen, jossa on se yksi Disneyltä karannut prinsessalinna, mutta se on siis lähes 400 000 asukkaan väkiluvullaan melkein Helsingin kokoinen kaupunki! Siellä on todellakin muutakin nähtävää kuin tärkeimpinä nähtävyyksinä pidetyt Castelo dos Mouros eli maurilaislinna ja Palácio Nacional da Pena eli Penan palatsi (hehe, Mauri ja Pena, hehe), mutta palataan tähän myöhemmin. Wikipedia osaa muuten kertoa, että Sintra on laulaja Anna Abreun toinen kotikaupunki, sekin vielä!
Miten sinne pääsee?
Ihan helposti! Sintraan ei kannata ajella omalla autolla, sillä parkkitilaa on rajallisesti ja liikenne on muutenkin vähän hasardia. Mutta julkisilla pääsee Lissabonista tosi näppärästi ja nopeasti. Juna Lissabonin Rossion asemalta puksuttelee Sintraan alle kolmessa vartissa, ja junia menee vartin puolen tunnin välein. Menopaluu maksaa alle viisi euroa, ei paha!
”Portugalin VR:llä” eli Comboios de Portugalilla on myös tarjolla Tourist Travelcard, joka kannattaa tsekata, jos aikoo käyttää paljon junaa 1–3 päivän aikana. Sintran-junaan pääsee ilmaiseksi myös Lissabon-kortilla.
Juna-aikataulut löytyvät täältä.
Kuinka paljon Sintraan kannattaa varata aikaa?
Sintra on suosittu päiväretkikohde, mutta meidän mielestä päivä on liian lyhyt aika kaikkien – tai edes tärkeimpien – nähtävyyksien kahlaamiseen. Aivan liian lyhyt. Meidän ensimmäinen vinkkimme onkin siis, että älä tyydy päiväretkeen, vaan varaa tälle UNESCOn maailmanperintökohteelle ja satulinnojen kaupungille ainakin kaksi päivää.
Me ehdittiin yhden päivän aikana ainoastaan maurilaislinnaan ja Penan palatsiin, vaikka lähdettiin Lissabonista aikaisin aamulla ja palattiin takaisin vasta auringon jo laskiessa. Harmittamaan jäi monta missattua paikkaa, joten uusi Sintran-reissu on jossain vaiheessa suunnitelmissa.
Ensi kerralla me aiotaan siis jäädä yöksi. Majoitusvaihtoehtoja kaupungista löytyy runsaasti hostelleista viiden tähden luksushotelleihin. Meidän valinta voisi olla esimerkiksi huvikumpumainen Villa Mira Longa Bed & Breakfast, jossa kahden hengen huoneesta joutuu pulittamaan alk. 100 e. Edullisempi vaihtoehto on viihtyisän oloinen Nice Way Sintra Hostel, jossa kahden hengen huone omalla kylppärillä ja partsilla maksaa alk. 55 euroa, jaetulla kylppärillä vähemmän. Tai jos ylimääräistä rahaa olisi oikein reilustikin taskuissa pyörimässä, saatettaisiin haksahtaa yhdeksi yöksi hulppeaan Tivoli Palácio Seteais -palatsihotelliin, josta huoneen voi offseasonilla saada 160 eurolla. Huom! Me ei olla käyty missään näistä mainituista majapaikoista, eli nämä kolme valikoituivat tähän juttuun ihan puhtaasti tiedonhankinnan perusteella.
Tärkeimmät nähtävyydet
Sintran ykkösnähtävyydet ovat kaupungin historiallisessa keskustassa sijaitseva kansallispalatsi, maurilaislinna ja Penan palatsi puistoineen. Nämä kolme paikkaa on mahdollista kiertää yhdessä päivässä, jos kulkee niiden välit turistibussilla 434 eikä jää maleksimaan.
Penan palatsi ja puisto
(Parque e Palácio Nacional da Pena / Park and National Palace of Pena)
Sintran ykköskohde on ehdottomasti Penan palatsi ja sitä ympäröivä puisto, josta päivä kannattaa aloittaa, ja jolle kannattaa varata kunnolla aikaa. Useimmat turistit käyvät pällistelemässä palatsin vain ulkoapäin – näin mekin teimme ja olihan se vaikuttava – mutta itse pytingissä ja sen tiluksissa on nähtävää vaikka koko päiväksi.
Palatsin sisätilat ovat kuulemma yhtä vaikuttavat kuin julkisivukin, ja ne jäivät meiltä nyt näkemättä. Näkemättä jäi myös linnaa ympäröivä 200 hehtaarin puisto, josta löytyy muun muassa satumaisen metsän siimekseen kätketty järvien laakso (kurkatkaapa huviksenne googlen kuvahaulla ”Valley of the Lakes Sintra”) ankkalinnoineen (”duck house Sintra”), Edlan kreivittären söpö maja puutarhoineen (”chalet and garden of the countess of Edla”), maatila ja hevostallit (jossa ilmeisesti on mahdollisuus ratsastukseen ja hevoskärryillä ajeluun, mutta tästä emme tähän hätään saaneet varmuutta). Ja paljon, paljon muuta.
Me tehtiin se(kin) virhe, että jätettiin Penan palatsi viimeiseksi. Oltiin siihen mennessä kävelty jo itsemme uuvuksiin, joten ei jaksettu palatsilla enää tsempata. Älä siis tee kuten me teimme, vaan tee kuten me sanomme, eli aloita Penasta. Huomioi kuitenkin, että turistibussi 434 kiertää vain yhteen suuntaan ja sen ensimmäinen pysäkki keskustan jälkeen on maurilaislinna, eli jos haluat ensimmäisenä Penan palatsille, bussilipun joutuu ostamaan kahteen kertaan, sillä yhdellä lipulla pääsee vain yhden kierroksen (á 5 e). Aikataulukin saattaa kärsiä, jos paikat on tarkoitus kiertää yhdessä päivässä.
Maurilaislinna
(Castelo dos Mouros / Moorish Castle)
Me tykättiin kovasti maurilaislinnan muureilla ja torneissa käppäilystä, ja unohduttiin sinne vähän turhankin pitkäksi aikaa (kun ei tiedetty Penan mahtavuudesta vielä mitään!), mutta tänne riittää lyhyempikin aika. Kaikkiin torneihin ei välttämättä tarvitse kiivetä, ellei sitten halua ihailla maisemaa jokaisesta mahdollisesta suunnasta.
Quinta da Regaleira
Quinta da Regaleira on ihan pakollinen käyntikohde Sintrassa. Me tajuttiin tämä valitettavasti vasta oman reissumme jälkeen, mutta ottakaa te virheestämme vaarin ja mahduttakaa tämä retkeenne. Quinta da Regaleira on neljän hehtaarin tila, jonka alueelta löytyy muun muassa goottilaiselta kummituslinnalta näyttävä Regaleiran palatsi (Palácio da Regaleira), koristeellinen kappeli, maanalaisilta torneilta näyttävät kaivot (naputtele kuvahakuun: ”initiation wells Sintra”), kaksi tekojärveä ja lukuisia suihkulähteitä.
Kansallispalatsi
(Palácio Nacional de Sintra / National Palace of Sintra)
Kansallispalatsi sijaitsee Sintran historiallisessa keskustassa ja sen tunnistaa kahdesta valkoisesta kartionmallisesta tornista, jotka ovat itse asiassa savupiippuja! Saamiemme tietojen mukaan palatsin koristeellisimpia tiloja ovat Swan- ja Magpie-nimiset huoneet. Palatsi kannattaa jättää viimeiseksi nähtävyydeksi ennen paluumatkaa Lissaboniin, muista vain tarkistaa aukioloajat etukäteen.
Sintran historiallinen keskusta
Sintran historiallinen keskusta on viehättävä, mutta varsin turistinen. Sen kapeilta kujilta, värikkäiden talojen kivajaloista löytyy kivoja putiikkeja, joista voi ostaa tuliaiseksi vaikkapa keramiikkaa tai purkkisardiineja. Ravintolat ovat turistisia eli tarjonnaltaan aika epäkiinnostavia (hampurilaisia ja ranuja) ja hitusen ylihintaisiakin. Nähtävyyksien kahviloista saa muuten lähinnä muoviin pakattuja evässämpylöitä ja sen sellaista, joten syömishommat kannattaa joka tapauksessa hoitaa keskustassa. Ensi kerralla selvitämme etukäteen kaupungin hyvät ravintolat. Nyt päädyimme randomilla johonkin keskinkertaiseen kuppilaan, jossa lähes kaikki oli loppu, palvelu välinpitämätöntä ja hinnat turistilisällä korotettuja. Kaikesta huolimatta historiallinen keskusta on varsin viihtyisä paikka kotvasen päämäärättömään kuljeksimiseen.
Muuta nähtävää
Sintra oli ennen muinoin aatelisten ja muun eliitin suosiossa, joten kaupungista löytyy palatseja joka lähtöön.
Montserraten palatsi (Park and Palace of Montserrate) yhdistelee maurilaista ja goottilaista tyyliä intialaiseen eksotiikkaan. Palatsia ympäröivien tilusten välittömästä läheisyydestä löytyy myös lähinnä koululaisille tarkoitettu opetusmaatila.
Luonnolliseen ympäristöönsä sulautuneen, pikkuruisen Capuchosin fransiskaaniluostarin (Capuchos Convent) suojelussa ja koristelussa on käytetty paljon Portugalin ”kansallismateriaalia” korkkia.
Suunnittele käyntisi etukäteen
Kaikille on varmaan tähän mennessä käynyt selväksi, että Sintra on paljon muutakin kuin karkkivärinen Penan palatsi. Se on paljon, paljon muuta. Siksi käynti kannattaakin suunnitella mahdollisimman huolellisesti etukäteen.
- Tutustu kohteisiin ja valitse ne, joissa haluat käydä. Pakollisia ovat meidän mielestämme Penan palatsi puutarhoineen, maurilaislinna ja Quinta da Regaleira. Kansallispalatsissa emme ole käyneet, mutta miksei sekin. Sintran viralliselta sivulta löytyy kuvaukset nähtävyyksistä ja googlen kuvahaku antaa osviittaa, miltä paikat näyttävät. Muiden kävijöiden arvioitakin kannattaa lukea esim. TripAdvisorista. Capuchosin luostari on vähän vaikeasti saavutettavissa, joten se kannattaa tiputtaa pois ensimmäisenä, ellei sitten ole liikkeellä juuri sen takia.
- Arvioi realistisesti, ehditkö kaikkiin suunnittelemiisi paikkoihin. Nähtävyyksien suorittaja selviää Sintrasta päivässä, jos kiertää kolme tärkeintä nähtävyyttä ripeästi ja liikkuu paikasta toiseen bussilla tai tuktukilla. Niiden taas, jotka haluavat nähdä useampia Sintran upeista nähtävyyksistä, ja vieläpä tutustua niihin vähän pintaa syvemmältä, kannattaa varata pari päivää.
- Tutki millainen pääsylippu sinun kannattaa hankkia. Pääsylippujen hankinta on oikeasti yksi hankalimmista asioista, joihin me Sintrassa törmäsimme. Jokaisella nähtävyydellä on oma pääsylippunsa, ja joissain tapauksissa nähtävyyksien eri osille vielä omat lippunsa. Lisäksi on erilaisia hintaluokkia ja alennuksia sekä tietysti myös usean nähtävyyden yhteislippuja. Kun tiedät missä kaikkialla haluat käydä ja mitä kyseisen nähtävyyden osia nähdä (esim. Penassa puutarha, talon sisäosat, talon ulko-osat, kuljetukset kohteen sisällä), voit käydä laskemassa hinnan omalle lipullesi kätevässä hintasimulaattorissa. Netin kautta saa 5 % alennuksen.
Liikkuminen Sintrassa
Sintra on valtava alue, jossa ei kannata tuhlata aikaa nähtävyyksien välien kävelemiseen (paitsi maurilaislinnan ja Penan palatsin välinen pätkä on niin lyhyt ja myös kaunis, että se kannattaa taittaa jalan). Osaan nähtävyyksistä pääsee turistibussilla, osaan tavallisella bussilla ja osaan vain omalla autolla / taksilla.
Turistibussi 434 yhdistää tärkeimmät nähtävyydet eli kansallispalatsin, maurilaislinnan ja Penan palatsin. Tässä järjestyksessä ja vain tähän suuntaan. Bussi kulkee 12–20 minuutin välein, ja kierros maksaa 5 euroa. Jos haluat käydä ensin Penan palatsissa, sen jälkeen lounaalla keskustassa, iltapäivällä maurilaislinnassa ja lopuksi kansallispalatsissa, joudut kiertämään bussikierroksen kahteen kertaan ja ostamaan kaksi lippua.
Bussilla 435 pääsee Montserraten palatsiin ja moneen muuhun paikkaan alueella. Vuoroväli noin 15 minuuttia.
Capuchosin luostariin pääsee (ilmeisesti) vain omalla autolla.
Sintrassa on ainakin kuumimmalla matkailusesongilla tarjolla tuktuk-kyytejä, jotka meidän mielestä ovat ihan varteenotettavia vaihtoehtoja bussille lyhyillä matkoilla. Me maksettiin kyydistä Penan palatsilta historialliseen keskustaan 5 euroa, vaikka ”listahinta” taisi olla 5 euroa per nuppi.
Omalla autolla liikuskelua ei suositella, sillä parkkipaikkoja on todella rajallisesti, tiet ovat kapeita ja mutkikkaita ja liikenne on portugalilaiseen tapaan hurjaa.
Tässä vielä välimatkoja havainnollistava kartta. Huh, onpa tosiaan iso alue ja paljon nähtävää!
Haluatko kuulumisia ja vinkkejä suoraan sähköpostiisi kerran viikossa? Tilaa Pullopostia Cocolta -uutiskirje, jossa kerromme arkisia kuulumisiamme, pohdimme ajankohtaisia matkailuaiheita ja tarjoamme kivoja vinkkejä niin tapahtumiin, ravintoloihiin, kirjoihin kuin säästämiseenkin liittyen. Pulloposti käsittelee matkailua, mutta myös muuta kuin matkailua! Kannattaa siis tilata :).
Sintra todellakin on kaiken hehkutuksen arvoinen! Aion itsekin kirjoittaa siitä jotain uuteen blogiini, vaikka edellisestä Sintran-matkasta onkin jo kuutisen vuotta. Majoitukseen suosittelen lämpimästi mukavaa ja todella vieraanvaraista Casa Miradouroa (www.casa-miradouro.com). Ja kuten talon nimestä voi päätellä, maisematkin oli kohdillaan.
Kiitos majoitusvinkistä! Ihana värikäs tönä ja kohtuuhintainenkin vielä:). Saatamme ehkä lisäillä näitä lukijoiden vinkkejä tuohon Sintran vinkkipostaukseen, vinkinantajan nimellä toki. Kiva muuten, että olet aloittanut blogin! On aina ilo löytää sujuvalla suomella kirjoitettuja matkatarinoita :).
Tässäpä on kattava postaus Sintran-kävijälle! Parkkipaikkojen on tosiaan todettu olevan aika vähissä ja taisi se parkkeeraus olla aika kallistakin. Suurin osa menee Sintraan onneksi Lissabonista, mistä pääsee kätevästi julkisilla niin kuin kerroittekin 🙂
Lisäisin vielä vinkin maankuulusta kahvilasta: jommassakummassa Piriquita-kahvilassa (niitä on kaksi – toinen on rauhallisemmalla sijainnilla vähän piilossa siellä katujen sokkelossa) kannattaa ehdottomasti käydä kupposella ja queijada de Sintralla! Tai ihan millä tahansa leivonnaisella. Myös paahtoleivät olivat suussasulavia. Tuossa linkkiä paikasta: https://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g189164-d1049979-Reviews-Cafe_A_Piriquita-Sintra_Sintra_Municipality_Lisbon_District_Central_Portugal.html
Kiitos Johanna Hulda! Juna Lissabonista oli tosiaan niin kätevä, ettei omaa autoa kannata meidän mielestä edes harkita, ellei sitten tule jostain muualta kuin Lissabonista ja esim. osana jotain road tripiä.
Suurkiitokset kahvilavinkistä, kuulostaa todella hyvältä! Noita kuvia kun katsoo niin saatettiin ehkä mahdollisesti mennä tuosta ohi, mutta olisikohan ollut täpösen täynnä… Saatetaan muuten lisäillä näitä vinkkejä tuonne postaukseen, vinkinantajan nimellä toki. Sen verran hyviä vinkkejä on tullut, ja kaikki eivät välttämättä lue kommentteja läpi.
Suuret kiitokset tästä postauksesta! Nyt se on tallennettu ja odottaa, että päästään Lissabonin reissun suunnittelun makuun 🙂 oli muuten tosi kiva lueskella muutenkin teidän Lissabon postauksia ja fiilistellä tulevaa!
Mahtavaa! Lissabon on kyllä niiiiiin makee kaupunki, ja Sintra on tietty ihan pakollinen. Jos ei tullut jo selväksi =D. Ei tosin tiedetä keleistä niihin aikoihin kun te olette menossa, eli jos on kovin sumuista tai sateista niin näkymät saattaa olla huonommat noista korkeista paikoista. Mutta Quinta da Regaleira ja Penan puisto on varmasti makeita harmaallakin keleillä!
Tätä postausta me oltaisiin tarvittu elokuisella päiväretkellämme Sintraan. Emme olleet suunnitelleet reissua sitten yhtään ja päädyimme lopulta vain kiertelemään historiallisessa keskustassa, mikä oli toki sekin todella suloinen tapaus ja junamatkan arvoinen kokemus. Ensi kerralla haluan kuitenkin nähdä muutakin. Saan varmaan linkittää tämän postauksen omaan Sintra-juttuuni, jonka julkaisen näillä näkymin joskus ensi vuoden puolella?
Sanopa muuta! Meille kävi ihan samoin, joskin tiedettiin toi Penan palatsi entuudestaan, joten ymmärrettiin sinne mennä sentään, mutta kaikki muu tuli yllätyksenä.
Oikeinkin mielellään saat linkittää jutun! Mitä useammalle tästä on hyötyä, sen parempi :).
Kiitos paljon tästä jutusta! Lokakuussa olen lähdössä viettämään viiskymppisiä Lissaboniin ja Sintrassa on tarkoitus käydä. Tästä sain kyllä täydellisen opastuksen kaupungissa vierailuun 🙂
Kiitos kommetistasi, Liisa! Kiva kuulla, että postauksesta oli iloa ja hyötyä. Teille tulee varmasti upea matka!
PS. Pahoittelut vastauksen viivästymisestä.
Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Kuukauden päästä neljäksi yöksi Sintraan valokuvaamaan.
Kiitos kivasta palautteesta ja oikein antoisaa Sintran-matkaa!
Moikka,
Ensinnäkin suuri kiitos teidän blogista mikä toimi meille erinomaisena basena Sintra-tripin suunnitteluun. Tässä muutama kokemus meidän osalta ja tarkennus vuoteen 2018. Tänä vuonna noita 434 bussien määrää on lisätty runsaasti kasvavan turistimassan vuoksi (niitä voisi mennä vieläkin enemmän, josta lisää kohta). Busseihin voi ostaa nykyään hop-on/hop-off lipun 6,90€ hintaan, jolla voi siis matkata miten haluaa.
Me majoituttiin Sintra Bliss Housessa, mikä oli erinomainen valinta. He myös neuvoivat aika paljon aikataulujen ja järjestyksen optimoinnissa.
Saavuimme Sintraa torstaina päivällä junalla Lissabonista. Eka töiksemme vietiin tavarat hotlaan ja käveltiin lyhyt matka historialliseen keskustaan. Lounaan jälkeen ostimme keskustan turisti-infosta valmiiksi liput sekä Penan palatsiin, että Maurin linnaan 🙂 (kannattaa jos haluaa välttää jonoa kohteissa). Otimme torstaina ensimmäiseksi agendaksi Quinta da Regaleiran, jonne kävelee keskustasta alle 15 minsassa. Paikka on suhteellisen valtava ja aikaa menee helposti useampi tunti. Eikä siellä kannata hoppuilla. Mekin huomattiin kellon olevan jo kuusi kun sieltä takaisin saavuttiin. Jalat olivat myös jo sitä mieltä et riittää sille päivälle.
Perjantaina herättiin ajoissa ja käppäiltiin juna-aseman vieressä olevalle 434:sen pysäkille. Hoppilipun sai ostettu virkailijalta joka päivysti siinä jonon jo kasvaessa (kello oli jotakuinkin 9:15). Bussi vie ensimmäisenä Penan palatsille jonne meillä olikin jo lippu. Pieni kävelymatka ja jonotus linnaan sisään (voi vaan kuvitella mitä se on päivällä). Penan linnasta kävelimme puutarhan & Valley of lakesin kautta takaisin tielle ja lyhyen matkan Maurin linna-alueen sisäänkäynnille. Upeiden näköalojen ja kokemuksien jälkeen aika olikin kypsä palata takaisin. Jouduimme jonottamaan pari bussia koska eka meni täyteen suoraan meidän naaman edestä. Jonot ei ollut kuitenkaan mitään verrattuna Penan linnalla oleviin. Nopea veikkaus olisi, että jonon lopussa olevat lienee joutuneet odottamaan ainakin 5-7 bussia meidän jälkeen.
Suosittelemme vahvasti tuota edellä mainittua kierrosjärjestystä sekä lippujen ostamista etukäteen. Meiltä voi myös halutessaan kysellä asiaan liittyen 🙂
Jay (IG @jayvalkyr) & Sanna
Moikka Jay ja Sanna! Onpa kiva, että olette löytäneet meidän blogin pariin ja kokeneet sen hyödylliseksi :). Tällaista palautetta on kiva saada. Tai siis se on tässä blogihommassa ihan parasta :).
Ja siis erittäin suuri kiitos tästä kattavasta kommentista ja tuoreen kokemuksen jakamisesta! Hyvä jos bussivuoroja on lisätty, mutta Lissabon tuntuu tällä hetkellä olevan niin kuuma kohde, että ei ihme jos jonoja silti kerääntyy. Meitä jäi viime kerralla harmittamaan tosi paljon tuo Quinta da Regaleiran missaaminen, joten seuraavalla kerralla noudatamme ehdottomasti tätä teidän suosittelemaa kiertojärjestystä. Ja valitsemme ajankohdaksi kevään tai syksyn, jos mahdollista :).
Mukavaa kesän jatkoa ja hyviä reissuja teille myös tulevaisuudessa!
Arna & Arto & Mini-Friidu
Satuin törmäämään tähän tekstiin, ja pakko kommentoida, jos joku täältä käy vinkkejä hakemassa tuleviin reissuihinsa. Kiitos hyvästä ja informatiivisesta postauksesta! Yhdestä asiasta olen kuitenkin siis kovin eri mieltä: Kannattaa ehdottomasti unohtaa bussit ja kävellä, jos vain kunto (ja aika!) antaa myöden. Sintran ympärillä oleva luonto on uskomattoman kaunista. Metsät kantavat aavistuksen taianomaista tunnelmaa kun tuuli suhisee vuorenrinteille levittäytyneissä lehtipuissa, joiden välissä polut risteilevät. Ja voi että sitä eksymisen ja löytämisen tunnetta! Olemme vierailleet Sintrassa kaksi kertaa, ja aina tehneet vierailut palatseihin ja linnoituksiin kävellen. Suosittelen ottamaan vettä mukaan, evääksi hyvät paikalliset juustot ja viiniä. Oi elämää!
Kiitos kommentista! Ja kyllä, olemme samaa mieltä, ehdottomasti kannattaa kävellä JOS vain on tarpeeksi aikaa! Meillä meni päiväretkestä ihan liian iso osa kävelemiseen, eikä tästä syystä ehditty käydä kaikissa paikoissa, jotka olisimme halunneet nähdä. Mekin aiotaan seuraavalla kerralla varata aikaa ainakin pari päivää niin ei tarvitse hosua missään ja ehtii rauhassa lorveksia :).
Hei, olipa kiva tietopaketti Sintraan matkaaville. Olen saattanut lukea tämän jo keväällä -18 mutta nyt sitten uudelleen. Ja uudelleen Sintraan. Regaleiraan tällä kertaa ainakin, ja ehkä Penan palatsi. Mutta aikaisin pitää Lissabonista lähteä, jos meinaa päivässä ehtiä.
Kiitos Heljä! Sintraan pitäisi kyllä päästä uudelleen. Monen mielestä päivä Sintrassa riittää, mutta meidän mielestä päivässä tulee kiire, vaikka lähtisi aikaisinkin. Me ollaan vähän sellaisia maleksijamatkailijoita :), tykätään katsella ja edetä rauhassa. Erittäin mainiota Sintran-matkaa sinulle!
Emme ole Sintrassa käyneet. Penen palatsi tietysti on erityisesti paikka, joka olisi hienoa päästä näkemään. Varmaan on tosiaan niin, että sieltä kannattaa aloittaa, vaikka monesti sitä on mukava jättää myös se paras kaikkein viimeiseksi. Nähtävää on niin paljon, että parikin päivää on varmasti hyvä varata.