≡ Menu

Matkahaaveita vuodelle 2017

Matkamessut arvonta

Meillä tuntui viime vuonna olevan enemmän peruuntuneita matkoja kuin toteutuneita, joten yhteenvetoa viime vuoden reissuista ei tässä matkablogissa tulla tänä vuonna näkemään. Menneiden muistelun sijaan ajateltiin luoda katseemme jo tulevaan, eli fiilistellä nurkan takana siintäviä matkamessuja sekä makustella ääneen reissuhaaveita tulevalle vuodelle. Mistään matkasuunnitelmista ei todellakaan voi puhua, sillä työ- ja lomakuviot ovat vielä täysin levällään, mutta haaveiluhan kannattaa aina!

Ja haaveillaan oikeastaan ensin! Matkamessuasiat löytyvät postauksen lopusta.

Ai niin! On meillä yksi ihan oikea matkasuunnitelmakin, mutta palataan siihen hieman myöhemmin… Mutta nyt niihin matkahaaveisiin:

Näistä matkoista Arto haaveilee

Bhutan

Eristäytynyt rauhan ja onnen tyyssija Himalajan lumisten huippujen suojassa. Tosielämän Shangri-La kenties. Siellä kelpaisi rauhoittua hetkeksi ja pohtia syntyjä syviä jylhien vuorten ja kirkkaina soljuvien jokien äärellä – ja ihmetellä valtavia kikkelinkuvia talojen seinillä.

The Tiger's Nest

(Kuva: Carsten ten Brink / Flickr)

Galapagos-saaret

Jacques Cousteau oli yksi lapsuuteni suurimmista sankareista. Halusin samanlaisen punaisen pipon kuin Jacquesillakin oli, kunnes kaiken maailman hipsterit omivat hienon tyylin ja pilasivat koko jutun. Jacques esitteli ruudun välityksellä pienelle Artolle myös Galapagos-saaret huikeine leguaaneineen, pingviineineen ja kilpikonnineen. Sinne pitäisi päästä ennen kuin hipsterit valtaavat senkin!

Galapagos

(Kuva: pantxorama / Flickr)

Japani

Siellä pitikin jo käydä, ellei polven patellajänne olisi sanonut riks, räks ja poks. Haluaisin sukeltaa Tokion neonvalomereen ja lillua mukavissa kuumavesialtaissa onseneissa. Japanilainen esteettisyys myös kiehtoo, puhumattakaan ruokakulttuurista. Pakko päästä ja pian!

Tarinoiden taival -blogin Heini ja Timo lapsikatraineen reppureissailevat muuten Japanissa juuri nyt, joten jos nousevan auringon maa kiinnostaa, heidän bloginsa ja somekanavansa kannattaa pistää seurantaan.

Tokyo

(Kuva: Moyan Brenn / Flickr)

Näistä matkoista Arna haaveilee

Skotlanti

Me katseltiin joulun välipäivinä Netflixistä kaksi kautta Broadchurch-sarjaa, ja siitä se ajatus sitten lähti. Sarjan tapahtumat eivät edes sijoitu Skotlantiin (vaan Englantiin), mutta rikoskomisario Alec Hardyn roolissa nähtävällä skottinäyttelijällä David Tennantilla on niin vetoava skottiaksentti, että ajatukset harhautuivat pakostikin viskin ja säkkipillien maahan. Matkaan sisältyisi ainakin huikeita maisemia, patikointia, linnoja ja pienimuotoista viskinmaistelua, mutta mitäs siellä oikein pitäisikään tehdä? Kertokaa heti kaikki Skotlanti-vinkkinne!

Scotland Dunnottar Castle (2)

Dunnottar Castle (Kuva: Brian Yap / Flickr)

Suomiretki

Minuun on iskenyt valtaisa Suomi-kuume, joten ehkä armaan isänmaamme satavuotisjuhlavuosi on vihdoin se vuosi, jolloin saan aikaiseksi tehdä oikein kunnon Suomiretken! Haaveissa siintää tällä hetkellä itse asiassa sekä kesäinen että talvinen Suomiretki, sillä haluan paitsi yöpyä teltassa luonnon keskellä ja keitellä nokipannukahvit aamukasteen ympäröimänä, mutta myös ihailla samoja lumisia maisemia, joita olen saanut viime päivinä ihailla bloggaajakollegani Eevin Finnish Travel Blogin Instagram-tilillä. Perheelle on jo itse asiassa esitetty ajatus talvisesta Levin-matkasta, katsotaan saadaanko se jalostettua ideasta toteutukseksi vielä tämän vuoden puolella! Kesän Suomiretkikohteesta ei ole vielä minkäänlaista ideaa, mutta haluaisin silmiä hiveleviä maisemia ja kunnon eräjormailua. Onneksi tulin joulun alla hankkineeksi jo pitkään ostoslistalla olleen Retkipaikka-kirjan, jota voin nyt ryhtyä pimeinä talvi-iltoina takan äärellä selailemaan. Vinkkejäkin saa antaa, eli mihin aloittelevan mutta innokkaan eräjorman kannattaisi lähteä suomiretkeilemään, jotta ikimuistoinen elämys olisi taattu?

Cabin

Levi (Kuva: Ville Oksanen / Flickr)

Seikkailumatka

En edes tiedä mihin haluaisin seikkailumatkalle, mutta oikein kunnon seikkailulle olisi nyt päästävä! Ei siinä että tyylikkäissä kaupunkilomissa tai rennoissa rantalomissa mitään vikaa olisi, mutta nyt on ihan hirrrrrveä palo kunnon seikkailulle! Hoen Artolle vähintään kolme kertaa päivässä ”Arvaa mihin mä haluaisin?” Ja Arto tietää jo vastaamattakin, että seikkailumatkallehan minä. En osaa tarkalleen sanoa, mitä se seikkailumatka edes tarkoittaa, mutta ainakin sen pitäisi olla kohde jossa en ole koskaan ollut, kohde jonka kaltaisessa en ole koskaan ollut, sen pitäisi tarjota ennennäkemättömiä ja unohtumattomia elämyksiä, mykistävää luontoa, hämmästyttäviä kulttuurikokemuksia, outoa ja yllättävää ruokaa, pientä jännitystä, itseni haastamista… Missään nimessä ei mitään business-luokan lentoja, boutique-hotelleja tai viiden tähden ravintolaillallisia vaan pikemminkin hidasta matkantekoa bussinrämällä, konstailemattomia savimajoja ja avotulella grillattuja heinäsirkkoja. Mikähän olisi hyvä seikkailumatkakohde? Ja mistä tämä seikkailumatkan kaipuu edes kertoo?

Glacier Bay - Alaska

Alaska vois olla kova seikkailumatkakohde! (Kuva: Richard Ricciardi / Flickr)

Matkabloggaajien valokuvanäyttely Laosin lasten hyväksi

Viime vuonna suomalaiset matkabloggaajat järjestivät matkamessuilla hyväntekeväisyyskirppiksen Nepalin kastittomien lasten hyväksi. Tänä vuonna messukävijät pääsevät matkalle maailman ympäri matkabloggaajien järjestämän upean valokuvanäyttelyn kautta.

Tee hyvää ostamalla valokuva!

Näyttelyssä on esillä kymmeniä upeita valokuvia, joita messukävijät voivat lunastaa omakseen haluamassaan koossa (10 x 15 cm, A4 tai A3). Kuvat tulostetaan paikan päällä ja niistä saadut varat ohjataan suoraan lyhentämättömänä Laosin lasten koulunkäyntiin Plan Suomen projektin kautta. Messujen lopuksi myydään myös näyttelyssä esillä olevat 50×70 valmiit taulut. Jokainen ostettu kuva toimii tänä vuonna myös arpalippuna, jolla voi voittaa matkatoimisto Matkapörssin matkalahjakortin! Myös Cocoa etsimässä on mukana hyväntekeväisyytempauksessa alla olevalla kuvalla, jossa vihreä lisko poseeraa kamerallemme borneolaisessa sademetsässä. Jos haluat lunastaa kuvan itsellesi, pistäydy messuilla TBGB:n osastolla.

TBGB (Travel Bloggers Give Back) on hyväntekeväisyystempaus, joka järjestetään tammikuussa 2017 jo toista kertaa MATKA 2017 -messujen yhteydessä. Idea projektiin lähti matkabloggaajien halusta antaa maailmalle takaisin edes osa siitä, mitä he itse ovat matkoiltansa saaneet: kokemuksia, elämyksiä ja ikimuistoisia hetkiä. Nyt on heidän vuoronsa antaa vastavuoroisesti takaisin maailmalle. Viime vuonna matkabloggaajat järjestivät hyväntekeväisyyskirpputorin, jonka tuotot ohjattiin Nepalin kastittomien hyväksi. Kerätyt varat auttoivat rakentamaan valmiiksi koulurakennuksen Nepalin Mahottarin piirikunnassa, jossa asuvat ihmiset ovat Nepalin köyhimpiä ja syrjityimpiä.

Lue lisää TBGB:stä Pingviinimatkat-blogista

TBGB_Cocoaetsimassa_Borneonlisko

”Kuva on otettu Sepilokissa Malesian Borneolla toukokuussa 2012, kun olimme ensimmäisen maailmanympärimatkamme alkutaipaleella. Lepäilimme muutaman päivän patikkaretken jälkeen ekoresortissa, jonka parvekkeelta avautui huikea näkymä viidakkoon. Yhtenä päivänä Arto ihaili maisemaa, mutta ihmetteli miksei viidakossa näy elukan elukkaa. Vähän aikaa tuijoteltuaan Arto alkoi erottaa lehvien lomassa elämää. Tuolla räpyttelee kolibri, tuo taitaa olla rukoilijasirkka, tuollahan lentelee parvi valtavia perhosia. Jossain kaukana puiden latvoissa pomppii apina. Yhtäkkiä suoraan nenän edessä puun oksalla istuukin tämä upea vihreä lisko. Arnan serkku ihastui tähän kuvaan niin, että aikoi teettää siitä taulun. Siksi valitsimme näyttelyyn juuri tämän kuvan.”

{ 56 comments… add one }
 • Tuula V 7.1.2017, 12:48

  Haluaisin matkustaa Italiaan.

 • Pina 7.1.2017, 12:52

  Paanajärvelle, Pykeijaan

 • Mette 7.1.2017, 13:02

  Pohjois-Amerikkaan

 • Mikaela Savolainen 7.1.2017, 13:15

  Intiaan ja Pariisiin

 • Heini 7.1.2017, 13:31

  Ihanat suunnitelmat! Tuossa on monta meidänkin haavetta! Laos voisi olla hyvä seikkailumatka 😉 Kiitos linkkauksesta😘

 • Margit Karsimus 7.1.2017, 13:46

  Monta reissua jo varattuna, mutta haaveissa olisi vielä päästä syksyllä Azoreille patikoimaan. Skotlannissa käytiin viime elokuussa, aivan mahtava paikka kierrellä – eikä linnoja ole koskaan liikaa 😉

 • Marika 7.1.2017, 13:49

  Intiaan ja Nepaliin on suunta maalis-huhtikuussa 🙂 lisäksi haaveilen Sri Langasta ja Japanista, ehkä toinen vois onnistua loppuvuodesta!

 • Pia Vahekoski 7.1.2017, 14:04

  Olemassa on varaukset:Ko Lantalle, Menorcalle ja Riikaan. Mietinnässä lento kotikentältä Kreetallei eli se on se -isi-kohde 😁

 • Pauliina 7.1.2017, 14:20

  Haluaisin matkusta Prahaan ja retkeillä sieltä eri puolille Tsekkiä.

 • Siinatar 7.1.2017, 14:32

  Thaimaa on haaveissa.

 • Martzu 7.1.2017, 14:37

  Dubai olisi seuraavana haaveissa =)

 • Tiina Karjalainen 7.1.2017, 15:23

  Haluaisin matkustaa Firenzeen, Venetsiaan, Ischialle Italiassa, Ibizalle ja San Sebastianiin Espanjassa, La Rochelleen Ranskassa sekä Walesiin :).

 • Elina 7.1.2017, 15:43

  Oikeastaan kaikki esittelemänne kohteet houkuttelevat 😀
  Alkuvuodesta suuntana on Ranska ja myöhemmin vielä määrittelemätön kaukomatka, jolta toivon ainakin aurinkoa ja seikkailuja.

 • Mira 7.1.2017, 15:57

  Vielä tässä kuussa Thaimaan Khao Lakiin ja maaliskuussa Roomaan ainakin varmasti. Muutama muu reissu vielä mietinnässä.

 • Sirpa 7.1.2017, 16:00

  Dubai ja Thaimaa tämän hetken toivekohteita 🙂

 • Ansku 7.1.2017, 16:11

  Haha! Seikkailumatkasta tuli heti mieleen Tansania. Siellä on savimajoja ja bussinromuja, varmana heinäsirkkojakin. Niitä en tosin maistanut… 😀 Ja niin. Galapagos ja Japani kiinnostavat minuakin hurjan paljon. Matkamessutkin olisivat kiinnostaneet, mutta en pääse, koska matka. Juuri samana ajankohtana 😉

 • Miukkis 7.1.2017, 17:00

  Islannin jylhiin maisemiin!

 • Reiska 7.1.2017, 17:17

  Kun kerran pääsisi Kiinaan

 • Etelä-Amerikka, Praha ja Lontoo kelpais! 🙂

 • Kaisa 7.1.2017, 17:56

  Haaveena olisi kesämatka Alpeille.

 • MarjaKoo 7.1.2017, 18:00

  Islantiin, ja sitten Kreikkaan aina vaan…

 • Anne 7.1.2017, 18:59

  Haaveena olisi päästä käymään Australiassa 😄

 • Jarmo 7.1.2017, 21:35

  Namibiaan.

 • Henna M 7.1.2017, 21:45

  Chilen suolatasangoille !

 • Salla 7.1.2017, 21:58

  Haaveena on matka Lontooseen tai Berliiniin.

 • Maarit 7.1.2017, 22:41

  Alpeille

 • Elina 7.1.2017, 22:42

  Skotlantiin haluaisin joskus! Mutta ens vuodelle olis suunnitteilla Berliini ja ehkä Venäjä 🙂

 • Ode 7.1.2017, 22:53

  Ensi vuoden suunnitelmissa on Japani ja Berliini.

 • Kati 8.1.2017, 02:07

  Australiaan 🙂

 • Helena Arvio 8.1.2017, 12:31

  Italia ja Thaimaa

 • Sofia 8.1.2017, 15:33

  Haaveita olisi vaikka muille jakaa, mutta realistisena haaveilen keväisestä italian junamatkasta. Syksylle suunnitelmat ovat vielä auki, toivottavasti matkamessuilta löytyisi inspiraatiota. Erityisesti latinalainen amerikka kiinnostaisi.

 • Liisa 8.1.2017, 21:13

  Haluaisin matkustaa Austraaliaan!

 • Katri 8.1.2017, 22:18

  Haluaisin päästä prahaan, viennaan, geneveen tai lontooseen.

  Huhtanen.katri@gmail.com

 • Silja 8.1.2017, 22:21

  Ensi kesälle olisi haaveissa Turkmenistan- Kazakstan – Uzbekistan -kierros😄

 • Mira 9.1.2017, 00:48

  Lissaboniin ja Bathiin olis hinku päästä!

 • Sanni 9.1.2017, 14:31

  Haluaisin Montenegroon ja surffikurssille Espanjaan tai Portugaliin.

 • Sirpa 9.1.2017, 19:58

  Costa ricaan

 • Jenna 9.1.2017, 20:50

  Haluaisin (ja aion) matkustaa Japaniin tutkimaan upeaa erilaista kulttuuria.

 • Pia 9.1.2017, 21:05

  Kyllä haluaisin matkustaa Austraaliaan.

 • Jenna 9.1.2017, 23:57

  Muun muassa Dubai ja Hawaji haaveissa 🙂

 • Cee 10.1.2017, 00:28

  Chicago, USA 💟

 • Jonna Riikka 10.1.2017, 07:54

  Tänä vuonna pääsen rakkaaseen Ruotsiin ja Göteborgiin hiihtolomalla. Kesällä kaksi ystävääni viettävät onnellisinta päiväänsä ja pääsen seuraamaan häitä Alankomaissa ja Saksassa. Todella mielenkiintoinen ja rakkauden täyteinen kesä tulossa <3

 • sunshine 10.1.2017, 15:30

  New Yorkiin…

 • mimmi77 10.1.2017, 22:03

  Kuusamoon!

 • Mirka 11.1.2017, 12:14

  Afrikkaan tai Vietnamiin olis kiva suunnata tänä vuonna 🙂

 • Ulla K 11.1.2017, 23:09

  Joskus olisi kiva matkustaa Australiaan.Läheisempi haave olisi tänä vuonna matkustaa Kreetalle.

 • Hennajenniina 12.1.2017, 08:04

  Italiaan kesälomareissu.

 • Ritva 14.1.2017, 12:11

  Skotlanti täälläkin matkasuunnitelmissa. Galapagos myös haavelistalla heti Madagaskarin jälkeen.

 • Arle 15.1.2017, 01:18

  Oi, tuo Skotlannin kuva oli ihastuttava. Mulla ois haaveissa joskus Uusi-Seelanti. Tai no haaveissa on montakin paikkaa, monesta eri syystä 🙂

 • KCP 15.1.2017, 02:42

  Ikuinen haavekohde, Australia. Ei vaan oo kuunaan ollut niin pitkää rakoa lomaa ja passelia lomabudjettia, että olisin saanut tätä haavetta toteutettua

 • Raili Simelius 15.1.2017, 15:16

  Haluaisin matkustaa Prahaan.

 • Samsam 15.1.2017, 16:49

  Kuubaan!

 • Malaika 15.1.2017, 19:34

  Barcelonaan haluaisin, hyvän ruoan ja ihanien rakennusten vuoksi

 • Mariamaria 15.1.2017, 23:39

  Japaniin <3

 • Cocoa etsimässä 17.1.2017, 11:44

  Kiitos kaikille arvontaan osallistumisesta ja matkahaaveidenne jakamisesta! Onnetar suosi tällä kertaa Sofiaa ja Margit Karsimusta, joille on ilmoitettu voitosta sähköpostitse. Mukavaa vuoden jatkoa kaikille, ja toivottavasti matkahaaveenne toteutuvat!

Leave a Comment