≡ Menu

Yllätysmatka Havaijille, Amerikan-serkku ja Sami Yaffa

Tarinoita maailmalta

Olimme ajautuneet maailmanympärimatkamme puolessa välissä sattumalta Havaijille. Kyllä, niinkin tosiaan voi käydä. Alun perin meidän oli tarkoitus lentää Australiasta suorinta tietä Meksikoon, mutta mukava matkatoimistovirkailija sai meidät ylipuhuttua parin päivän välipysähdykselle Havaijille. Tai oikeastaan viiden. Pian löysimme siis itsemme sateenkaarten saarelta, keskeltä Tyyntämerta.

Vielä hassummaksi tapauksen tekee se, että kun kerroimme lähestyvästä Havaijin-visiitistämme Facebookissa, pian kävi ilmi, että Arnalla on Havaijilla asuva ameriikanserkku. Ajatelkaa, ehta havaijilaisserkku! Ja kun kaikki tähtimerkit sattuivat olemaan suosiollisella päällä, tämä kyseinen serkku, Cecilia eli tuttavallisemmmin Ceecee, osui meidän kanssamme samalle saarelle samaan aikaan.

Sovimme tärskyt brunssille, jossa mimosa-drinkkien ja pupujen (=havaijilaisten alkupalojen) äärellä yhteinen sävel löytyi nopeasti. Juttua riitti siinä määrin, että päätimme viettää seuraavana päivänä iltaa yhdessä auringonlaskudrinkkien ja illallisen merkeissä.

Seuraavana iltana Royal Hawaiian -hotellin klassiset maitait ja Roy’s Waikiki Beach -ravintolan legendaariset ananasmartinit ja herkulliset ruuat saivat kielenkannat irtonaisiksi ja jutun luistamaan. Juttelimme kaikesta mahdollisesti maan ja taivaan välillä, erityisesti amerikkalaisuudesta ja havaijilaisuudesta – sekä totta kai suomalaisuudesta.

Ceecee kertoi ohimennen erään ystävättärensä seurustelleen suomalaisen kaverin kanssa. Tyyppi oli itse asiassa muusikko ja sitä kautta Ceeceekin oli päätynyt istumaan iltaa New Yorkissa joidenkin suomalaisten rokkareiden kanssa. ”Ehkä tiedätte jonkun heistä?” Ceecee ehdotti ja kaivoi kännykkänsä esille etsiäkseen kuvia. ”He ovat ilmeisesti varsin kuuluisia Suomessa.

Juu, tutuilta näyttivät. Ensimmäisessä kuvassa Ville Valo katsoi hölmistyneenä kameraan ja toisessa Sami Yaffa poseerasi tuttu hattu päässään. Aika on jo päässyt haalistamaan tarinan tarkkoja yksityiskohtia, mutta meillä on muistikuva, että Ceeceen ystävättären entisellä poikaystävällä olisi ollut jotain tekemistä Hanoi Rocksin kanssa… Melkein sukua julkkiselle siis!

Yaffan houstaama Sound Tracker on muuten yksi meidän lempiohjelmistamme, joten jakakaamme sen ja Havaiji-muisteloiden innoittamina teille kolme kappalesuositusta Havaijille:

Ismael Kamawool: Somewhere over the Rainbow

Jack Johnson: I Got You

Jerry Byrd: Hawaiian Sunset

SamYaffa_andco
{ 11 comments… add one }
 • Teija / Lähdetään Taas 11.12.2016, 18:27

  Mitä ihmettä?! Voiko noin monta sattumusta käydä yhdellä matkalla. 😀 Ja hahhaa 😀 Ilmeisesti tunnettuja muusikkoja – ovatpa tosiaan 😀

  Minäkin voisin ihan hyvin päätyä vahingossa Hawaijille. Jos vaikka loppuvuoden Thaimaan matkalta palatessamme pistäydyttäisiin siellä muutama yö 😀

  • Cocoa etsimässä 14.12.2016, 12:44

   Havaijille kannattaa kyllä päätyä, joko vahingossa tai tarkoituksella :). Meillä on suunnitelmissa mennä uudelleen seuraavan maailmanympärimatkan yhteydessä, mutta ilman tuota sinnikästä matkatoimistovirkailijaa emme olisi todennäköisesti päätyneet sinne ensimmäistäkään kertaa, mikä olisi kyllä ollut iso, iso harmi.

 • Pirkko / Meriharakka 14.12.2016, 17:40

  No siinä oli sattumaa kerrakseen!

  • Cocoa etsimässä 16.12.2016, 09:13

   No niinpä!

 • Miraorvokki/Pöndekengissä 15.12.2016, 08:30

  Haha – maailma on kyllä pieni paikka 😀

  • Cocoa etsimässä 16.12.2016, 09:17

   Kyllä vain!

 • Onpas ihnia sattumia! 🙂 Se vain kertoo sen, että maaaailma on pieni 😀

  • Cocoa etsimässä 16.12.2016, 09:17

   Kyllä näin on! 🙂

 • Lotta | Watia.fi 17.12.2016, 06:39

  Hieno tarina! Kyllä maailma on niin pieni, niin pieni. Ja suomalaisia kaikkialla, vaikka meitä niin vähän onkin. 🙂 Havaijilla haluan joskus käydä. Varmaan paras olisi joku tuollainen stopover-tyyppinen, kun se tuntuu aika kallis kohde olevan ihan vain vartavasten käydä.

  • Cocoa etsimässä 3.1.2017, 12:34

   Kiitos!
   Havaiji on kyllä suht kallis, eikä sinne paria viikkoa lyhyemmäksi ajaksi viitsisi lähteä ihan varta vasten. Meillä on uusi stopover suunnitteilla seuraavan maailmanympärimatkan yhteyteen, mutta silloin halutaan pysähtyä pidemmäksi aikaa ja kierrellä eri saarilla.

 • Paula - Viinilaakson viemää 17.12.2016, 21:29

  Matkaillessa sattuu ja tapahtuu! Aika hienoa tuolla tavalla kesken reissun tutustua sukulaisiin, ja varsinkin sellaisiin joiden kanssa heti synkkaa. Ja onhan Havaijikin on aika kiva paikka 🙂 Odottelen taas milloin pääsisin tutustumaan johonkin uuteen saareen, ja snorklaamaan.

Leave a Comment