≡ Menu

Vuoden 2018 suosituimmat postaukset – ja muutama, joita ei luettu juuri lainkaan

luetuimmat postaukset

Teki sitten kuitenkin mieli tehdä jonkinlaista yhteenvetoa viime vuodesta, ja kun ei niistä kahdesta Espanjan-matkasta (ja yhdestä Porin-matkasta!) oikein kummoista yhteenvetoa saa, päätettiin listata tähän vuoden luetuimmat postaukset.

Luetuimpien postausten TOP10 ei juurikaan yllätyksiä sisällä, vaan useimmat ovat kestosuosikkeja kuukaudesta ja jopa vuodesta toiseen. Itse yllätyimme eniten siitä, että TOP10:een mahtui yksi nuudelisoppapostaus, mutta vauvauutisesta kertova postaus jäi täpärästi kymmenen luetuimman ulkopuolelle. Toisaalta jälkimmäinen kiinnostaa ehkä eniten blogimme vakituisia lukijoita, ei niinkään suurta yleisöä.

Kiinnostavaa muuten huomata, että kymmenen luetuimman postauksen joukossa on vain yksi, joka julkaistiin viime vuonna. Muut ovat vanhempia, jopa reilusti vanhempia.

Loppuun nostimme vielä kolme viime vuonna julkaistua postausta, joita ei luettu juuri lainkaan – vaikka meidän mielestämme todellakin olisi kannattanut. Mutta hei, vielä ehtii!

Vuoden 2018 luetuimmat postaukset

1. Tallinnan nähtävyydet ja aktiviteetit

Tallinna kiinnostaa suomalaisia ja se näkyy myös meidän blogin lukijatilastoissa. Top10:een mahtuu useampikin Tallinna-postaus. Mikä ei kyllä ole ihme siinäkään mielessä, että meidän Tallinna-postaukset ovat kyllä omastakin mielestä tosi hyviä, heh! Me käydään Tallinnassa usein (tosin nyt lapsiperheenä kaupunki on vielä kokematta!) ja tykätään joka kerta koluta uusia ravintoloita, kahviloita ja nähtävyyksiä, joten vinkattavaa tahtoo kertyä nopeammin kuin ehditään blogiin kirjata.

Millaisia vinkkipostauksia muuten tykkäätte mieluiten lukea, tällaisia listoja vai yksittäisten paikkojen esittelyjä?

Lue myös: Tallinna-oppaan muut osat

2. Parhaat Sintra-vinkit – eli miten saat retkestäsi eniten irti

Käytimme tämän postauksen tekemiseen todella paljon aikaa ja vaivaa, joten, joten on ilo huomata, että sitä myös luetaan. Postaus on jo yli kolme vuotta vanha, mutta saamme edelleen säännöllisesti palautetta, että näillä meidän vinkeillä on onnistuttu rakentamaan onnistunut Sintra-retki. Sellainen lämmittää bloggaajan mieltä jos mikä!

Lue myös: Päiväretki Sintraan – eli satulinnoja ja lumoavia metsiä

3. Mitä tehdä Helsingissä kesällä – katso 11 vinkkiä!

Tämäkin postaus on jo kolmatta vuotta vanha, mutta julkaisustaan asti se on keikkunut luetuimpien postausten kärjessä ympäri vuoden. Ah, kesä-Helsinki, we love you!

Lue myös: Helsinki-oppaan muut osat

4. Minne alle puolivuotiaan vauvan kanssa voi matkustaa

Tämä on viime vuonna julkaistuista postauksista ainoa TOP10:een yltänyt, mutta se totta vie ansaitsee paikkansa listalla. Juttu käsittelee vauvan matkailuterveyttä ja erityisesti rokotussuojaa, joka on tuhkarokon leviämisen myötä noussut puheenaiheeksi ja huomioon otettavaksi seikaksi lapsiperheen matkoja suunniteltaessa. Juttua varten on haastateltu asiantuntijoita, joten se perustuu täysin faktoihin ja virallisiin suosituksiin. Jos perheeseesi kuuluu alle puolivuotias minityyppi ja veri vetää maailmalle, juttu kannattaa lukea huolellisesti, mutta tässä keskeinen viesti: Ennen MPR-rokotuksen saamista ulkomaille matkustamista kannattaa harkita tarkkaan, sillä tuhkarokon tartuntariski on kasvanut viime aikoina merkittävästi.

5. Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit – osa 1

Tallinnan suosio jatkuu! Ravintolavinkkien ykkösosa kerää säännöllisesti lukijoita, eikä suotta, sillä se sisältää kokonaista 14 omakohtaisesti testattua vinkkiä Tallinnan ruoka- ja juomaskeneen. Postaus on alunperin julkaistu jo reilut kaksi vuotta sitten, mutta me ollaan päivitetty sitä säännöllisesti, viimeksi viime kesänä. Edelleen ajankohtaisia suosituksia siis!

Lue myös: Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit – osa 2

6. 14 vinkkiä ihastuttavaan Naantaliin

Meillä ei ole blogissa kotimaanjuttuja mitenkään liikaa, mutta ne muutamat jotka on, tuntuvat olevan todella suosittuja. Kuten nyt tämä Naantali-postaus parin kesän takaa. Ja miksi ei olisi, Naantalihan on aivan hurmaava kesäkaupunki. Meilläkin on luultavasti ensi kesänä taas Muumimaailma-reissu luvassa – kivaa!

Tämä postaus sisältää muuten pienimuotoisen avautumisen Naantalin ravintolatarjonnasta. Emme tiedä onko tilanne mainittavasti parantunut parin vuoden takaisesta, mutta villi arvauksemme on, että ehkä ei.

7. Mykistävän kaunis Montenegro

Montenegron-matkastamme – kuten myös tämän postauksen julkaisusta – on jo yli neljä vuotta aikaa, ja tuossa ajassa Montenegron suosio matkailumaana on noussut räjähdysmäisesti. Niin räjähdysmäisesti, että turisteja on minikokoisessa maassa ilmeisesti jo aika lailla liikaa. Meillekään Montenegro ei ollut meille reilut neljä vuotta sitten rakkautta ensi silmäyksellä, mutta muutaman päivän tunnustelun jälkeen aloimme lämmetä. Ja rakastuimme!

Lue myös: Arnan kirjoittama Montenegro-opas Kerran elämässä -sivustolla

8. Helsingin parhaat nuudelisopat – Momotokon ramen-keitto

Yllätyyyys! Vuoden luetuimpien postauksen TOP10-listaan mahtuu muutama Tallinna-postaus, hitunen Helsinkiä ja Tukholmaa, ripaus Montenegroa ja Portugalia sekä vauvan matkaterveyttä – ja sitten yksi nuudelisoppamesta! Eikä siinä mitään, Mokotokon chili miso on nuudelisoppien aatelia, johon tulee himo ja muodostuu vakava riippuvuus. Sitä tulee käytyä lusikoimassa lähes aina kun kaupungille on lounasaikaan asiaa. Tästä tulikin mieleen, että pari nuudelisoppavinkkiä odottaa tuolla luonnoksissa kirjoittamistaan…

Lue myös: Helsingin parhaat nuudelisopat (kaikki vinkit)

9. Talvisen Tallinnan lumoa – 7 vinkkiä päiväreissulle

Ja vähän lisää Tallinnaa! Tälle postaukselle onkin nyt juuri oikea aika, joten mars mars lukemaan!

10. Unohda Gamla Stan ja Sergelin tori – katso tästä parhaat Tukholman-vinkit!

Tämä postaus on kestosuosikki. Piiiitkä vinkkipostaus sisältää hyviä tärppejä erityisesti Vasastanin ja Norrmalmin alueelle, mutta onhan tuosta reissusta jo vähän aikaa. Tuoreempiakin kokemuksia olisi, joten pitääkin laittaa näppis laulamaan ja lisää Tukholma-postauksia uunista ulos.

Kolme postausta, joita ei ole luettu juuri lainkaan, vaikka kyllä kannattaisi!

1. Kesäpäivä Helsingissä – Lapinlahdesta Sibelius-puistoon

Meidän Helsinki-postaukset ovat yleensä supersuosittuja, mutta tämä ei jostain syystä ottanut tuulta alleen. Voisikohan johtua otsikoinnista? Olisi ehkä pitänyt painottaa vinkkejä, sillä niitä postauksesta löytyy kokonaista kuusi kappaletta. Kysyimme muuten kyseisen postauksen lopussa, kiinnostaisiko teitä lukijoita jatkossakin tällaiset nopeat päiväkirjamaiset postaukset, johon vastasitte kyllä, mutta lukijamäärien perusteella kiinnostus ei ehkä ole kovinkaan suurta. Mutta ehkä kannattaa kuitenkin yrittää vielä!

Nyt ei ole tämän postauksen varsinainen kulta-aika, mutta tämä kannattaa laittaa muistiin ensi kesää varten. Postauksesta löytyy oikein kiva valmis ohjelma yhdeksi kesäpäiväksi.

2. Helsingin parhaat nuudelisopat: Norilla

Myös meidän nuudelisoppapostaukset ovat olleet erittäin suosittuja (kts. Momotoko-postaus TOP10:ssä), mutta Norilla ei jostain syystä kiinnostanut lukijoita. Suosittelemme kuitenkin, että jos olette nuudelisopan ystäviä, lukekaa veikkoset ihmeessä oheinen postaus ja käykää testaamassa itse. Norilla on Krunikassa.

3. Ravintolaelämys, jota ei kannata ohittaa Costa Bravalla

Ravintolapostausten suosio on hyvin vaihtelevaa. Toiset ravintolavinkit keräävät suuria lukijamääriä kuukaudesta toiseen, kun taas toiset eivät tunnu kiinnostavan juuri lainkaan. Tämä postaus lukeutuu jälkimmäisiin syystä, jota emme osaa edes arvata. Costa Bravan suosio suomalaisten matkakohteena on nousussa, ja hyvien ravintoloiden luulisi kiinnostavan, mutta tämä ei nyt jostain syystä löytänyt yleisöään. Voisikohan taas syyttää huonoa otsikointia? Jos tuo otsikko ei edelleenkään houkuta klikkaamaan, tässä juoni lyhyesti: jutussa kerrotaan erinomaisestaLa Calèndula –ravintolasta, jonka kantavana teemana ovat kukat. Ravintola on niin hyvä, että sinne kannattaa ajella vähän pidemmänkin matkan päästä. Se sijaitsee Regencósin kylässä noin 50 km päässä Gironan kaupungista. Lukekaa ja menkää!

luetuimmat postaukset
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment