Mainos / PR-tilaisuus: Ravintola Kappeli
Ikonisessa ravintola Kappelissa ruokasesongit ovat tärkeässä roolissa. Vuosi alkaa blineillä, keväällä siirrytään parsaan ja toukokuussa tarjoillaan Kappelin vappupöytä (johon kuulemma on mahdotonta saada pöytää, mutta haaste on vastaanotettu, ja aion yrittää!) Syksyyn siirrytään riistamenun merkeissä, ja pikkujoulukauden jälkeen päästään vuoden huipennukseen eli joululounaisiin (tännekin voisin vielä yrittää saada pöytävarauksen, jos ei ole jo myöhäistä).
Parsaa Kappelissa on tarjottu viime vuosisadan vaihteesta alkaen, muistelee ravintolanjohtaja Santeri Uusitalo, ja minullakin on ollut ilo korkata parsakausi Kappelissa jo ainakin kymmenenä keväänä. Voi siis sanoa, että kevät ei virallisesti ala, ennen kuin lautaselle saapuu ensimmäinen annos tuoretta parsaa! Ja 16.4. se alkoi ihanasti lämmittävässä auringonpaisteessa perinteisen parsalounaan merkeissä.
PR-lounaalla pääsin maistelemaan kolmen ruokalajin parsamenun (69 €), joka tänä vuonna on klassinen ja täynnä kevään makuja. Alkuun tarjottiin kuohuviinillä maustettua parsakeittoa ja marinoitua parsaa, pääruoaksi vihreää parsaa paistetun nieriän, hollandaisekastikkeen ja sitruunaisen perunamuusin kera ja jälkiruoaksi raparperijäätelöä, mantelikakkua ja marenkia. Kokonaisuus oli ihanan raikas ja kevyt mutta kuitenkin täyttävä. Vehreys ja makujen täyteläisyys kuljettivat ateriaa alusta loppuun. Aterian seuraksi kannattaa valita ravintolan suosittelemaa hapokasta rieslingiä (Wolfberger Riesling Signature), joka korostaa parsan aromeja.
Tervetullut uutuus Kappelin tarjonnassa on vegaaninen parsamenu (69 €), jossa alkuruokana on valkoista parsaa, mansikkaa ja sitruskastiketta, pääruokana friteerattu valkopapukroketti ja pähkinähollandaise vihreän ja valkoisen parsan kera ja jälkkärinä suklaamoussea, mantelikeksiä ja mansikkaa. En maistanut vegaanista menua itse, mutta pöytäkaverit kehuivat ja herkulliselta näytti.
Nyt kauden alussa Kappelin parsat tulevat Hollannista, mutta loppusesonkia kohti tarjolle saadaan yleensä myös kotimaista parsaa.
Ravintola Kappelin keväinen parsamenu tarjoillaan Esplanadin puiston laidalla 16.4.–8.6.2025.





Ravintola Lasipalatsin parsaviikot 14.4.–31.5.
Myös toisessa ikonisessa helsinkiläisravintolassa, funkkistyyliä edustavassa Lasipalatsissa vietetään parsaviikkoja toukokuun loppuun saakka. Parsamenun yksittäisten annosten lisäksi tarjolla on parsapaletti (59 €), jossa parsan kanssa tarjotaan erilaisia herkullisia lisukkeita hollandaisekastikkeesta savustettuun lohenmätiin ja skagenista parmankinkkuun. Tämä kiinnostaisi testata! Myös parsamenun annokset kuulostavat herkullisilta, vai mitä sanot näistä: paistettuja kampasimpukoita, parsaa, ruskistettua voita ja pikkelöityä tomaattia tai kevyesti savustettua siikaa, parsaa ja korvasienimuhennosta. Vesi kielellä muistelen Lasipalatsin blinimenun jälkkärinä tarjottua kuohuviinillä aateloitua veriappelsiinisorbettia, joten Lasipalatsin parsamenun sinetiksi valitsisin raparperisorbettia ja kuohuviiniä.
Parsaa on tarjolla myös Belgessä, Casa Largossa, Salvessa ja Fredde’sissä 29.5. saakka. Tutustu HOK-Elannon ravintoloiden parsamenuihin Raflaamossa.
Lue myös
Menneiden aikojen taikaa ja modernia ruokaa Kappelissa
Ravintola Kappeli perheemme tärkeiden tapahtumien näyttämönä
Helsingin nähtävyydet raitiovaunulla
Kiitos tästä herkullisesta ja tunnelmallisesta kirjoituksesta! Kappelin parsaviikot ovat todellakin varma kevään merkki, ja oli ilo lukea kokemuksistasi. Kolmen ruokalajin menu kuulostaa täydelliseltä yhdistelmältä kevään makuja – kuohuviinillä maustettu parsakeitto, paistettu nieriä hollandaisekastikkeella ja sitruunaisella perunamuusilla sekä raikas raparperijäätelö mantelikakun ja marengin kera. Voin melkein maistaa annokset kuvailusi perusteella! On hienoa, että Kappeli pitää yllä tällaisia perinteitä ja tarjoaa sesongin parhaita antimia upeassa miljöössä.
Kiitos kommentistasi!
Nykyään tuosta Kappelin ohi tulee käveltyä useita kertoja viikossa, vaikka en Helsingissä asukaan. Jostain syystä en pysähtynyt Syömään blinejä talvella/keväällä kertaakaan, vaikka joka kerta olisi tehnyt mieli. Jotenkin sitä oli aina pitkän päivän jälkeen kiire kotiin. Täytyy nyt ilman muuta laittaa harkintaan ja mikäs sen parempaa, kun säätkin paranevat.
Suosittelen! Ja jos ei syömään ehdi jäädä, lasilliselle terassilla on aina aikaa 🙂