≡ Menu

Unohtumaton päivä Madison Square Gardenissa

Lumimyräkkä New Yorkissa

// Arkistojen aarteita: New York helmikuussa 2013

Lumimyräkkä riehuu ikkunan takana. Koulut ja lentokentät on suljettu. Ihmiset hamstraavat ruokaa ja vessapaperia, tiedostusvälineet kertaavat lumenluontiohjeita. Me istutaan kämpillä ja katsellaan tiskirättien mäiskymistä ikkunaan. Suomalaisittain ihan perustalvisää, mutta New York on sekaisin.

Hanget korkeat nietokset eivät meitä huoleta, mutta päänvaivaa aiheuttaa ison ompun urheilutarjonta. Kumpaakohan matsia sitä pitäisi mennä katsomaan, pitkiä miehiä pompottelemassa palloa vai hampaattomia köriläitä tappelemassa kepein jäällä? Lippujen hinnat ovat sen verran suolaiset, ettei molempiin oheistoimintoineen olisi oikein varaa. Lätkä kiinnostaa suomalaista lajina kai enemmän, mutta sitä nyt on nähty kotonakin, kun taas koris – oikein NBA-sellainen – olisi eksoottisempi valinta.

Lumimyrakka New YorkissaPieni räntäsade pisti koko New Yorkin sekaisin.

Kas, tekstiviesti: ”Tehän ootte nyt Nykissä? Kiinnostaisiko liput koris- ja lätkämatsiin? Saisitte halvalla. Kaverin lento on peruttu lumimyrskyn takia ja liput jää muuten käyttämättä.” Toisen epäonni  on toisen onni. Tartutaan riemusta kiljuen tarjoukseen ja saadaan tiketit kouraan todella huokeaan hintaan ­– vieläpä hyville paikoille.

Pelipäivänä sää on jo selkeytynyt. Aurinko paistaa. Päivän legendaarisessa Madison Square Gardenissa aloittaa korismatsi, NY Knicks vastaan LA Clippers. Halli on loppuunmyyty. Tapahtuma on varsin mielenkiintoinen, emmehän ole aiemmin käyneet korismatseissa edes Suomessa, saati NBA-pelissä.

Peli on oikea spektaakkeli, koko ajan tapahtuu. Pelikatkoillakin joko tanssitaan, skabaillaan tai ammutaan paineilmatykeillä paitoja katsomoon. Show on käynnissä alusta loppuun. Katsomossa vilahtelee julkkiksia (joita toki kuvataan myös screenille), löytyy brunomarsia ja tomhanksia. Kentällä Knicksin komia poika Tyson Chandler tekee erityisen vaikutuksen Arnan siskoon Aijaan. Harmi että Knicks ja Tyson saavat lopulta turpiinsa. Me yritetään kuitenkin loppuun asti kannustaa “omiamme”, jopa sillä seurauksella että edessä olevat avoimet amerikkalaiset pyytävät meitä sulkeutuneita suomalaisia huutamaan hieman hiljempaa. Yritä siinä nyt kannustaa.

ChandlerTyson Chandler luonnollisessa koossa (joskin lievästi levitoiden…)

KoristaTiukkaa vääntöö korin alla

SchirripaJulkkisbongaus! (Mutta kuka?)

Pelin jälkeen Madison Square Garden jää hetkeksi taaske ja me painutaan läheiseen Korea Towniin syömään kimchiä.

Illan tullen vuorossa on NY Rangers – Tampa Bay Lightning -ottelu. Rangers-huopahattu päähän (tuliko se hattaran kylkiäisenä vai hattara hatun kylkiäisenä?), hodarit naamaan ja tuoppi kourassa katsomoon. Tähyiltiin kovasti, josko jollain näkyisi päällään kymppipaitaa Tikkasen nimellä varustettuna, mutta kaikkien kymppien päällä luki jostain syystä Gaborik. Eikö New Yorkissa enää muisteta Tikiä?

Hodari ja tuoppiHallilta sai joka sortin väliaikaevästä (ja edullisesti!), mutta me päädyttiin perinteiseen hodari&kalja-yhdistelmään.

Hodari ja hattu

Oli pakko ostaa hattarat, koska me haluttiin noi hatut. Mitähän niille hattaroille kävi?

Kuinka ollakaan, hetken kuluttua meidän viereen istahtaa kaveri Tikkasen pelipaita päällä. Mies äkkää meidät nopeasti suomalaisiksi, ja eipä aikaakaan kun jutustelu on jo täydessä vauhdissa. Mutta mistä? Roskapankista ja mummotunnelista tietenkin. Eikä tyyppi ollut edes suomalainen! Ehta amerikkalainen, mutta ihastunut maahamme. Mies oli juuri tulossa suomentunnilta, näytti meille oppikirjaansakin, ja työskentelee osan vuodesta Helsingin yliopistolla! Kaikenlaista sitä.

Ai niin, tulihan siinä jutustellessa seurattua vähän peliäkin. Rangers voitti!

LätkääTiukkaa vääntöö maalin edessä

James TikkanenJoseph fanittaa Suomea ja Tikkasta – terkut jos luet tätä!

Madison Square Gardenin pääsylippujen hankinnasta:

Mikäli et onnistu hankkimaan lippuja ryöstöhinnoin jonkun epäonnisen kustannuksella, kannattaa tsekata ticketmaster ja ticketsnow. Jälkimmäinen on lippujen jälleenmyyntisivusto, jolla voi tehdä löytöjä. Sieltä ostimme Knicksin matsiin yhden lisälipun. Ja onhan näitä viagogoja, ticketmonstereita ynnä muita, mutta pikavilkaisulla Ticketsnow näytti halvimmalta. StubHub on kuulemma toimiva lippupalvelu, mutta omakohtaista kokemusta ei ole. Myös hallilta saa ostettua lippuja, mutta kannattaa varautua ”eioohon”. Hallin ulkopuolella päivystää myös trokariarmeija, joilta voi saada tiketin hyvään hintaan, mutta tätä emme missään nimessä suosittele, ja todennäköisesti joudut kuitenkin maksamaan enemmän. Pimeään kaupankäyntiin sisältyy toki muitakin riskejä.

New York Rangersin ja NY Knicksin oheistuotteista:

Arto halusi Rangersin hupparin. Hallin myymälät olivat kuitenkin aivan tupaten täynnä ja Artolla meni pian hermot jonotteluun. Madison Square Gardenin vaksi vinkkasi että kannattaa tsekata läheinen Gerry Cosby & Co. -urheiluliike. Ja sieltä parilta äreältä vanhalta ukolta tulikin sitten ostettua huppari ja kangasmerkki rinkkaan. Suurin ja kaunein(?) änäritavaratalo lienee NHL Store, sieltä löytyy kaikki.

Jos kiinnostaa lukea enemmänkin meidän New Yorkin kokemuksista, kurkkaa tämä juttu vuodelta 2013.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment