≡ Menu

Tonnin säästöhaaste – lähdetkö mukaan?

matkabudjetti

Kevään reissut, eli pitkät viikonloput Berliinissä ja Barcelonassa kolkuttelevat ovella, joten jo valmiiksi kireät kukkaronnyörit on syytä vetää hetkellisesti entistä kireämmälle. Ja sehän on ihan tunnettu tosiasia, että tavoite on puoliksi saavutettu, kun se on julkisesti asetettu (vai miten se meni…). Me ryhdytään siis helmikuun ajaksi tiukkiskuurille ja haastetaan samalla lukijatkin mukaan!

Miltäs kuulostaa tonnin säästöhaaste?

Meidän normaali kuukausittainen säästösumma pyörii 800 euron hujakoilla. Se ei aivan joka kuukausi toteudu, jos eteen sattuu tupsahtamaan joku välttämätön tai liian houkutteleva rahareikä, mutta tiukkiskuurin aikana on tarkoitus olla lipsumatta tuosta normaalista säästötavoitteesta ja kääriä kasaan lisäksi pari ylimääräistä saturaista. Enemmänkin saa toki säästyä, jos niin on käydäkseen.Rahavarojahan voi kerryttää kahdella tapaa: kasvattamalla tuloja tai supistamalla menoja. Me keskitytään tällä kertaa menopuoleen. Ei ole aivan pois suljettua, ettemmekö voisi pyrkiä tienaamaan lisätuohta esimerkiksi myymällä jotain meille tarpeetonta, mutta kirppistelyssä aktivoituminen vaatisi aikaa ja vaivaa, joita meillä ei tällä hetkellä ole ylimääräistä.

Meillä ei ole pakollisissa menoissa juurikaan tinkivaraa, joten sniiduilu tulee rokottamaan pääasiassa ruokakauppalaskuja sekä vapaa-ajan rientoja. Kumpaankaan ei tälläkään hetkellä kulu tähtitieteellisiä summia, joten kulujen pienentäminen tulee vaatimaan sekä mielikuvitusta että itsekuria, mutta kyllä me tää hanskataan. Keväiset Berliini ja Barcelona vain kirkkaina mielessä!

Mitenkäs siellä ruudun toisella puolella? Siintääkö haaveissa tavoittamattomalta tuntuva reissu-unelma? Uupuuko jo varatun matka käyttöbudjetista siivu? Tai löytyykö kenties joku muu säästökohde? Mitä jos lähtisit mukaan tonnin säästöhaasteeseen? Summan ei toki tarvitse olla just precis tonni, vaan voit asettaa tavoitteesi oman säästökohteesi ja taloutesi mukaan. Eikä meille tietenkään tarvitse raportoida mitään summia tai muitakaan yksityisasioita, mutta säästövinkkejä ja vertaistukea tempauksen aikana voisi olla kiva jakaa.

Eli näillä puheilla meillä alkaa sniiduilukuuri helmikuun ensimmäisenä päivänä. Tullaan raportoimaan sen etenemisestä sekä jakamaan sniiduiluvinkkejä facebookissa (liity toki tykkääjäksi täältä jos et vielä ole!) ja julkaisemaan kuinkas sitten kävikään -tyyppinen kirjoitus täällä blogissa kun urakka on ohi.

Kuka on messis?

Rahankiilto silmissä
 Artsi on messis!
{ 8 comments… add one }
 • Outi-Hyypiön elämää 27.1.2015, 17:51

  Mun sniiduilukuuri alkoi jo ja aion sniiduilla kesään asti. I'm in.

  • Cocoa etsimässä 28.1.2015, 06:05

   Hyvähyvä! Sniiduiluvinkit jakoon sit!

  • Outi-Hyypiön elämää 28.1.2015, 10:43

   Oon huomannu että safkalla saa super-isot säästöt. Arkisin kun sniiduilee urakalla ja tekee ostokset Liiteristä säästyy jo iso penni.
   Ja se että ei enää tupakoi, ei käy ulkona syömässä eikä bilettämässä eikä ostele vaatteita säästyy toinen tovi.

  • Cocoa etsimässä 29.1.2015, 17:45

   Näinhän se on, että kun rahaa ei käytä mihinkään, ne säästyy :). Mut joo, ruokakuluista mekin yritetään nyt nipistää ensin, paljon muuhun meillä ei rahaa kulukaan, ellei jotain välttämätöntä tule eteen. Ulkona syömässä ja kahvilla käydään silloin tällöin, eihän sitä nyt kaikesta huvituksesta sentään voi luopua.

 • Milla - Pingviinimatkat 27.1.2015, 18:24

  Mukana! Tammikuussa menee rahaa enemmän kuin tarpeeksi ja tuli varattua Saksan reissu maaliskuulle, joten jostain on pihisteltävä. Voisin kyllä keskittää turhan romppeen myymiseen, kun tulopuolelle ei ole luvassa suuria parannuksia 😀 Menoista voi myös aina yrittää tingata. Miten se onkin niin helppoa kun ollaan pitkällä matkalla, mutta sitten täällä taas on tullut valuttua perus höpsöttelyyn…

 • Pirkko 28.1.2015, 15:12

  Eipähän ole juuri tullut kokeiltua enää tässä vaiheessa elämää siksi, että olisi pitänyt saada rahaa säästöön – mutta erityisesti kaikkien sellaisten ostosten harkinta, joiden lopputuloksena on kotona lisää tavaraa, on kyllä enenevässä määrin mielessä. Sapattivapaan alkaessa päätin olla ostamatta (noin) yhtään uusia vaatteita ja aika hyvin se on pitänyt. Samoin jossain vaiheessa päätin olla ostamatta muita kuin e-kirjoja (ja tapasin ostaa niitä paljon!) ja sekin on pitänyt aika hyvin. Kotimaassa syömme aika harvoin ulkona – mutta kahviloissa kuluu kyllä joskus rahaa. Lupaan jatkaa tarkkana olemista sen suhteen, etten osta mitään tavaroita mitä en oikeasti tarvitse.

  Pirkko / http://www.meriharakka.net

  • Cocoa etsimässä 29.1.2015, 17:49

   Meillä harkitaan tavaraa todella harkiten, ja kun hankitaan niin tarpeeseen ja ajatonta, ettei sitä tarpeetonta roinaa kertyisi. Me luovuttiin ennen maailmanympärireissua suuresta osasta irtaimistoa ja silloin sitä huomasi, kuinka paljon tarpeetonta sitä ihminen säilöökään. Paluun jälkeen ollaan yritetty välttää liiallista tavaraa, ja hyvin me edelleen kaksioon mahdutaan. Me tykätään käydä silloin tällöin ulkona syömässä ja kahviloissa, mutta ei edes viikottain. Ehkä pari kertaa kuussa. Nyt täytyy niitäkin käyntejä harkita tarkemmin.

Leave a Comment