≡ Menu

Tallink MyStar – entistä mukavammin Tallinnaan

Tallink MyStar

Tallinkin uuden matkustaja-aluksen oli määrä lipua Itämerelle jo aikapäivää sitten, mutta matkalla on ollut paljon epäonnea (esim. eräs pandemia ja sota…), joten MyStar pääsi ensimmäiselle matkalleen vasta viime viikolla. Pääsin kurkistamaan uuteen laivaan ensimmäisten joukossa MyStarin neitsytristeilyllä.

Millainen laiva MyStar sitten on? Miten se eroaa muista Tallinnan-laivoista ja erityisesti sisaraluksestaan Megastarista?

No, onhan se upea! Tyylikäs, moderni ja viihtyisä. Ravintolat ja kahvilat on keskitetty 8. ja 9. kansille, myymälä jakautuu kahteen kerrokseen 7. ja 8. kansille, 9. kannelta löytyy puutarha ja 10. kannella on Sun Deck.

Tallink_MyStar_kahvilat2
Tallink_MyStar
Tallink_MyStar_ravintolat

MyStarin sisätilat on suunnitellut dSign Vertti Kivi & co, jonka kädenjälki onkin hyvin tunnistettavissa. Sisustuksen teema on ”Beauty of the Baltic Sea”, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota Itämeren kauneuteen ja innostaa sen suojeluun. Teema näkyy laivassa videoina, joissa esiintyy suurennoksia pinnanalaisesta maailmasta.

Neitsytristeilyllä mukana ollut Vertti Kivi kertoi, että oli saanut Tallinkin johdolta ohjeeksi olla kopioimatta mitään sisaralus Megastarilta, vaan tehdä kokonaan uusi laiva. MyStar onkin sekä tilaratkaisuiltaan että sisustukseltaan raikas ja tyylikäs uutuus. Sen, kuinka paljon se eroaa Megastarista, kannattaa käydä arvioimassa itse.

Tallink_MyStar_BeautyOfTheBalticSea
Tallink_MyStar_VerttiKivi

Kenelle Tallink MyStar sopii erityisesti

Laivan suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti lapset ja perheet sekä luksusmatkailijat. Itse koen olevani vähän kumpaakin (vaikka vierastankin luksus-sanaa, joka tuo mieleen nousukasmaisen ökyilyn – itse tykkään puhua nautiskelusta) ja voisinkin kuvitella lähteväni MyStarille niin 5-vuotiaan tyttäreni kanssa kuin kahdestaan puolison kanssa tai tyttöporukalla. Palvelut on ripoteltu tasaisesti eri puolille laivan yläkansia, niin että joka puolelta löytyy viihdettä ja elämyksiä eri tyyppisille matkustajille.

Tallink_MyStar_alacarte2
Tallink_MyStar_baarit

Tallink MyStar lapsiperheille

MyStarilta löytyy runsaasti palveluilta ja viihtyisiä alueita lapsiperheille. Family Picnic -alue ja Lottemaa-leikkialue sijaitsevat vierekkäin laivan 8. kannella. Kahvilassa on tarjolla ruoka-annoksia ja pikkupurtavaa, ja leikkielueen vierestä löytyy myös pieni keittiö lastenruokien ja maitojen lämmittämiseen pienempien lasten perheille.

Tallink_MyStar_lapsille
Tallink_MyStar_leikkialue

Tallink MyStarin lounget

MyStarilla on kolme erilaista loungea: Comfort Lounge, Business Lounge ja erittäin ekslusiivinen (ja kallis!) Platinum Lounge. Viimeksi mainitusta saa pulittaa kokonaista 500 euroa lisämaksua, joten se soveltuu todelliselle luksusmatkailijalle.

Me tykätään laivoilla omasta rauhasta ja ryysiksettömyydestä, joten matkustetaan loungeissa oikeinkin mielellään. Comfortin ja Busineksen suurimmat erot ovat koossa ja tarjoiluissa. Comfort Lounge on aika iso ja hintaan sisältyy pikkupurtavaa ja virvokkeita. Business Lounge on kooltaan pienempi ja tunnelmaltaan intiimimpi ja hintaan sisältyy runsas buffet juomineen. Business Lounge soveltuu myös työntekoon.

Meidän valinta näistä olisi todennäköisesti Comfort, koska tykätään käydä Tallinnassa erityisesti syömässä, joten ruokatarjoilulle laivalla ei ole tarvetta.

Platinum Lounge sijaitsee Comfortin ja Busineksen välissä ja siellä on vain kuusi asiakaspaikkaa. 500 euron hintaan sisältyy muun muassa oma TV, sampanjaa, Chef’s Kitchenin menut, cocktailit hovimestarin tarjoilemina ym. Hänelle, jolla on jo kaikkea ja erityisesti ylimääräistä tuohta.

Tallink MyStarin ravintolat, pubit ja kahvilat

MyStarin seitsemän ravintolaa sijaitsevat 8. ja 9. kannella. A la carte -ravintola Chef’s Kitchen on kulinaristeille, Delight Buffet perinteisen laivabuffan ystävälle, Family Picnic -alueen kahvila lapsiperheille, Coffee & Co. Lounge kahvittelijoille, Nordic Bar drinksuttelijoille, Garden merimaisemien ystäville ja Sea Pub viihdematkailijoille.

Tallink_MyStar_alacarte
Tallink_MyStar_kahvila
Tallink_MyStar_kahvilat
Tallink_MyStar_SeaPub

Tallink MyStar on maailman vihreimpiä aluksia

Kuulimme neitsytmatkalla, että MyStar on maailman vihreimpiä matkustaja-aluksia. En osaa arvioida matkustaja-alusten vihreyttä, mutta onpa hienoa, jos näin on! Ainakin esitteen mukaan MyStar on suunniteltu ympäristöystävälliseksi ja energiatehokkaaksi, mikä näkyy muun muassa runko- ja tilasuunnittelussa sekä polttoaine- ja sähköratkaisuissa.

Lue myös

Lue lisää

Talvisen Tallinnan lumoa – 7 vinkkiä päiväreissulle

Tallinnan hotellit (+1 hostelli) – 5 vinkkiä

Tallinna-opas

{ 1 comment… add one }
  • Tämä näyttää kyllä erittäin upealta. Itse pystyn helposti tyytymään vähempääkin, mutta mukava olisi tämäkin päästä kokemaan, ainakin joskus. Helppo uskoa, että viihdettä ja elämyksiä löytyy todella eri tyyppisille matkustajille!

Leave a Comment