≡ Menu

Saigonissa pärisee ja haisee kaasu

 

Saigonissa ei olisi tullut mieleenkään vuokrata mopoa ja hypätä järkyttävän kaoottisen liikenteen sekaan. Henkihän siinä olisi lähtenyt.
Mopoja on todellakin ihan jumalattomasti ja niillä ajellaan kaikkialla, ihan missä vaan. Tilan loppuessa ajoväyliltä mopot siirtyvät jalkakäytäville. Saigonissa pätee seuraava yksinkertainen liikennesääntö: bussit ja rekat eivät väistä ketään, mopot väistävät busseja ja rekkoja ja jalankulkijat väistävät kaikkia. Miljoonien mopojen seassa puikkelehtiessaan jalankulkija saa tosiaan olla tarkkana kuin porkkana. Tien ylitys alkaa käydä sitä helpommaksi, mitä useammin sitä on päässyt harjoittelemaan (yli vaan!), aloittelija voi seurata paikallisten esimerkkiä.
Nippelitieto: Emme löytäneet asiasta vedenpitävää faktaa, mutta satunnaisten lähteiden mukaan Saigonissa olisi jopa 4 miljoonaa mopoa 5,5 miljoonaa asukasta kohti. Aika kreisiä.

 

 

{ 4 comments… add one }
 • Pastori 23.3.2012, 06:39

  Huh huh, sulavan näköstä meininkiä! Tuossa keskimmäisessä kuvassa on hyvä katsoa kateellisten ruuhkaan juuttuneiden kallistuneita kypäriä kun huomaavat muiden mopoilijoiden ajavan jalkakäytävällä ilman stoppeja;)
  -Pastori

  • Cocoa etsimässä 24.3.2012, 14:58

   No älä! Ja arvaa, kuinka sulavaa oli puikkelehtia tuolla noiden kaikkien keskellä…=D

 • Anna / Muuttolintu 21.1.2016, 01:40

  Huhhuh, tien ylitys Saigonissa saa vieläkin hikikarpalot otsalle..

  • Cocoa etsimässä 14.2.2016, 19:14

   Sanopa muuta… Vaikka kyllä siihenkin aika nopeasti tottui.

Leave a Comment