≡ Menu

Rinkallinen reissuralleja – Lontoo ja pikkuisen muutakin Britanniaa

Tower Bridge

Svengaava Lontoo, Uusi Babylon, Cool Britannia, Lontoo kutsuu, onhan näitä.

Arto kävi ensimmäisen kerran sateisella saarella vähän vajaa parikymppisenä poikaporukassa ja ihastui. Reilut 15 vuotta myöhemmin ensimmäisellä yhteisellä Lontoon-matkalla tunne vain syveni ja myös Arna rakastui. Lontoosta tuli meille uusi lempikaupunki – monien muiden kaupunkien rinnalla. Lontoossa uusi kohtaa vanhan, myös musiikissa. Perinteet ovat pitkät, mutta uutta luodaan jatkuvasti. Painutaanpa siis keltaisella sukellusveneellä Lontoon ja hieman muunkin Britannian musiikillisiin syvyyksiin!

(Kröhöm, paitsi että herrat Liverpoolista eivät ole nähneet tarpeelliseksi osallistua käyttämäämme musiikkipalveluun. Sorry.)

Musiikki on meille tärkeää niin kotona kuin reissun päälläkin. Se viihdyttää, naurattaa, itkettää ja lohduttaa. Seuraa meitä minne menemmekin, luo tunnelmaa. Johdattaa ja kuljettaa matkojen ja aikojen päähän. Joskus hellästi romantisoiden, joskus avokkaalla läimäisten. Se tuo tuoksut, äänet ja tunteet mieleen vuosien takaa.

Tässä kuukausittain julkaistavassa sarjassamme listaamme meille tärkeitä kappaleita matkan varrelta, aina tiettyyn paikkaan keskittyen. Ääniraidan ei ole tarkoitus olla sukellus paikalliseen musiikkiin, niputtaa nimiltään tai sanoituksiltaan matkakohteeseen sopivia kappaleita tai listata omaa lempimusiikkiamme, vaan mukana on meille juuri kyseisen paikan mieleen tuovaa musiikkia ja sinne sopivia reissuralleja. Kokoamamme Spotify-lista löytyy jutun lopusta, toivottavasti sieltä löytyy mieluisaa täytettä teidänkin reissusountrackeillenne.

Towerbridge

Oasis: Morning Glory

Arto käyskenteli poikain kanssa Sohon katuja levykauppoja ja vähän baarejakin tutkaillen. Ohi löntystelevää isoa turistiporukkaa kaitseva opas kertoi laumalleen kadun olevan samainen, jolla Oasiksen What’s The Story Morning Glory -levyn kansi on kuvattu. ”Tjaa, se levyhän onkin pitänyt ostaa…” , tuumi Arto. Ja niin tekikin. Utterly delightful!

Metallica: Creeping Death

Toisessa levyputiikissa Arto teki varsinaisen löydön: Metallican Creeping Death/Jump In The Fire -miniälppärin, vieläpä Music For Nations -lafkan julkaisemana, ja huokeaan hintaan. Vastaava levy on bongattu hakaniemeläisessä käytettyjen levyjen liikkeessä 80 euron hintalappu kannessaan. Splendid!

The Verve: Bittersweet Symphony

Oltiinkohan me pojat yhtä arrogantteja kuin Hullu-Richard tämä kappaleen videossa?

Lontoolainen orava

Elton John: Candle In The Wind

Viimeisenä lomapäivänämme 31.7.1997 Lontoossa, aamuteeveessä taisi olla tasan yksi aihe. Prinsessa Dianan kuolema. Vaikkei tämä kappale vielä silloin soinutkaan, tuli se melkoisen tutuksi hieman myöhemmin.

Les Misérables: I Dreamed A Dream

Syksyn 2013 yhteisellä reissullamme sukelsimme tietenkin myös musikaalin saloihin. Kuinkas muutenkaan, Lontoossa kun oltiin. Päätettiin tsekata maailman musikaalisaleja jo 30 vuotta kiertänyt ikisuosikki Les Misérables ja voi pojat mikä show me saatiinkaan kokea! Tarttuvat laulut jäivät välittömästi päähän soimaan ja juurtuivat sinne lopullisesti viimeistään kotona, kun muisteltiin Lontoon-reissua katsomalla vuonna 2012 ilmestynyt leffamusikaali (rooleissa Anne Hathaway, Hugh Jackman ja Russell Crowe) ja kuunneltiin musikaalin soundtrackia useampi viikko putkeen. Tämä soi levylautasella säännöllisesti edelleen.

Big Ben

Hawkwind: Space Chase

Hylättyjen levyjen hautausmaalta löytyi myös tämä aarre. Mainiota avaruusrokkia vuosien takaa. Yeah, baby, yeah!


{ 0 comments… add one }

Leave a Comment