≡ Menu

Ravintolaelämys, jota ei kannata ohittaa Costa Bravalla

La Calèndula ravintola

Ravintola La Calèndula
C/ nou 2, 17214-Regencós (Girona)lacalendula.net

Kun muistelemme viime kesän Costa Bravan -matkaa, päällimmäisenä mieleen nousee pitkä lounas La Calèndulassa. Ja kun sanomme pitkä, tarkoitamme todella pitkää. Lounaamme kesti viitisen tuntia ja sisälsi kymmenen jumalaista ruokalajia – ja muutaman keittiön tervehdyksen vielä päälle. Viineineen, totta kai.

Friidu oli tuolloin pienenä salaisuutena matkassa mukana, mutta asiasta ei haluttu vielä julkisesti puhua. Ovelasti punotun viininjuontistrategiamme mukaisesti Arna kostutti silloin tällöin huuliaan viinissä (ah, niin jumalaisen hyvässä viinissä!), ja kun Arton lasi oli tyhjentynyt tarpeeksi, lasit vaihtuivat vaivihkaa päittäin. Heh, olipa sulavaa! Tiedä sitten kuinka täydestä tämä meni matkatovereihin, mutta ainakaan kukaan ei käräyttänyt meitä rysän päältä.

La Calèndula tarkoittaa kehäkukkaa, ja kukat ovatkin ravintolan kantava teema. Syötäviä kukkia, joita kasvaa myös ravintolan puutarhassa, on käytetty lähes kaikissa annoksissa. Muut raaka-aineet ovat alueen tuoreita ja kauden mukaisia mereneläviä, kasviksia ja juureksia, yrttejä sekä laadukasta lihaa. Annoksista maistaa, että ne on tehty rakkaudella ja intohimolla. Jokainen maistamamme suupala sai yhtään liioittelematta hymyn huulille, ja kokonaisuus oli täyden kympin elämys, jota muistelemme vielä pitkään.

La Calèndula on niin hyvä, että sinne kannattaa meidän mielestä koukata vähän pidemmänkin matkan päästä. Regencósin kylään, jossa ravintola sijaitsee, on Gironasta alle 50 kilometriä ja Barcelonastakin vain noin 130 km. Ravintolan yhteydessä toimii vain aikuisille tarkoitettu Hotel Del Teatre, joten oikein hyvä idea pariskuntalomalle voisi olla tehdä Regencósiin yhden yön retki vaikkapa Barcelonasta, yöpyä Del Teatressa ja illastaa pitkän kaavan mukaan La Calèndulassa. Entistä leveämpi hymy leviää kasvoille, kun kurkkaa ravintolan ja hotellin hintoja: yöpymisen ja illallisen viineineen saa jopa 174 eurolla per henkilö (hinnat alkaen)!

Katsokaa nyt näitä annoksia! Eikö muka herahda vesi kielelle?

LaCalendula_17

Tonnikalalla, munakoisolla ja vesikrassin kukilla täytetty minimandariini

LaCalendula_16

Misomarinoitua huotrasimpukkaa, siitaketta ja sitruksia tapiokahelmien ja fenkolin kera

LaCalendula_15

Kylmä tomaatti-vesimelonikeitto sekä paprikajäätelöä, merifenkolikrassia ja savustettua sardiinia

LaCalendula_13

Salaatti villeistä yrteistä ja kukista, rapeaa purjoa, Mas Alban juustoa, luomukananmunaa ja tryffeliä

LaCalendula_12Paistetulla kalmarilla täytetty kesäkurpitsan kukka ja shisho-kastiketta

LaCalendula_10

Grillattua mustekalaa, maa-artisokkaa ja merilevää

LaCalendula_8

Rapeaa iberico-possua johanneksenleipäpuukastikkeella, mustajuurta ja salviaa

LaCalendula_5

Suklaata, ruusun terälehtiä, tryffelijäätelöä, vadelmaa ja punajuurta

LaCalendula_24 LaCalendula_1

La Calèndulan keittiötä johtaa Iolanda Bustos, joka käy päivittäin keräämässä tuoreita kukkia ja yrttejä annoksia varten.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment